Studenți din Turcia și Grecia fac activități cu copiii de la Grădinița „Căsuța cu povești”

Un grup de studenți veniți din toate colțurile lumii, printr-un proiect derulat de AIESEC Craiova, lucrează cu copiii din grădințele craiovene. Pe trei dintre ei i-am descoperit la Grădinița „Căsuța cu povești”. Aici au ajuns tinerii veniți din Grecia și Turcia. Cu ajutorul lor, copiii descoperă cultura turcească și grecească, dar se bucură și de jocuri prin care învață limba engleză.

Autor: Ana-Maria Predilă

 

 

Proiectul se derulează pe o perioadă de șase săptămâni. Înainte să ajungă în fața copiilor, studenții trec printr-o săptămână de pregătire și acomodare. 

„Studenții aplică pe platforma noastră internațională. Trec prin toate procesele de selecție, iar cei care sunt selectați primesc scrisori pentru imigrări, ajung în Craiova, au o săptămână de pregătire pentru proiect, după care încep activitățile. Vin în fiecare zi în grădinițe, însoțiți de un traducător care să le faciliteze comunicarea. Majoritatea sunt studenți la Pedagogie, Psihologie și fac cu copiii diferite, jocuri, activități, le prezintă elemente din cultura lor”, spune Cătălina Ionașcu, reprezentant AIESEC Craiova.

La Grădinița „Căsuța cu povești” au ajuns trei studenți din Turcia și Grecia, de care copiii deja s-au atașat repede. Împreună au desenat steagurile Turciei și Greciei au dansat dansuri turcești și grecești și au petrecut timpul făcând tot felul de jocuri educative. 

Nu este prima dată când la grădința din cartierul Brazda lui Novac, Craiova sunt primiți studenți din străinătate. 

„Suntem deschiși la astfel de activități, ne dorim ca micuții să învețe cât mai multe, să cunoască diferite culturi. Cei de la AIESEC Craiova au venit cu propunerea și am fost încântați să participăm la acest schimb intercultural. Copiilor le place. Ne întreabă mereu: „Când vin studenții?”, declară Claudia Radu, directorul grădiniței. 

Printr-un astfel de proiect are ca scop dezvoltarea interesului şi curiozităţii copiilor de grădiniţă asupra altor culturi, dar şi asupra limbilor străine, proiectul vizând, de asemenea, îmbunătăţirea cunoştinţelor de limbă engleză a participanţilor. Activităţile didactice vor fi implementate într-un mod interactiv, non-formal şi uşor de înţeles pentru copii, cu sprijinul cadrelor didactice din cadrul grădiniţelor implicat.

AIESEC este cea mai mare organizaţie de tineri la nivel internaţional, reunind 40.000 de membri din peste 100 de ţări şi teritorii. AIESEC reprezintă o platformă dedicată descoperirii şi explorării potenţialului de lideri al tinerilor în vederea transformării acestora în agenţi de schimbare ai lumii de mâine.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Examen de titularizare: trei candidați eliminați pentru fraudă, în Dolj

Next Post

Cum ne protejăm de bolile de la piscină

Related Posts
Verified by MonsterInsights