Creierul uman este 75% apă – De ce este importantă hidratarea

Ştiaţi că lipsa a doar jumătate de litru de apă din corp ne reduce capacitatea de concentrare cu 20%? Creierul uman este 75% apă, ceea ce înseamnă că apa este crucială în menţinerea funcţiilor sale la capacitate maximă. Atunci când suntem deshidrataţi, suntem de două ori mai obosiţi şi ne pierdem rapid capacitatea de concentrare.

Autor: Ana-Maria Predilă

 

 

O bună hidratare este esenţială pentru sănătate deoarece fiecare celulă din corp are nevoie de apă, hidratarea fiind vitală pentru funcţiile de bază ale organismului precum reglarea temperaturii corpului, tensiunii arteriale, bună funcţionare a celulei nervoase, realizarii digestiei.

Copiii au o nevoie mai mare de apă faţă de adulţi, 250 ml pe kilogram corp. Aceasta pentru că aparatul renal nu e matur, iar eliminarea lichidelor este mai rapidă.

Apa reprezintă mai mult decât jumătate din greutatea unei persoane. Pierdem apă când respirăm, când transpiram, când folosim toaletă, iar când zilele sunt foarte călduroase, pierderile sunt și mai mari.

Simptomele deshidratării sunt senzaţiile de sete și oboseala, durerile de cap, ameţelile, apatia și scăderea elasticităţii pielii.

  • Ține o sticlă de apă cu ține pe tot parcursul zilei;
  • dacă nu îți place apă simplă, poți adaugă suc de lămâie;
  • când faci sport, bea apă înainte, în timpul și după ce termini exercițiile;
  • când îți este foame, mai ales pe timp de caniculă, bea și apă.

Învață de la japonezi

 

 

Japonia este o țară remarcabilă nu doar prin progresele tehnologice, cultura și accentul pus pe educația populației sale, ci și prin preocuparea față de un stil de viață sănătos. Japonezii au un ritual de hidratare de dimineață. 

Metoda denumită ”terapia prin apă” este recomandată de Asociaţia Medicală Japoneză.

Oamenii de ştiinţă i-au confirmat deja eficacitatea în tratarea unui spectru larg de boli, printre care durerile de cap, bolile de inimă, de rinichi şi cele ale tractului urinar, gastrita, afecţiuni oculare, tulburări menstruale, boli ale urechilor, nasului şi gâtului.

În fiecare dimineaţă japonezii bea pe stomacul gol, cu înghiţituri mici, patru pahare de apă la temperatura camerei. Această metodă ajută la eliminarea toxinelor.

În timpul nopţii organismul nostru se curăţă de toxine.

Porţia de dimineață de apă accelerează eliminarea acestor reziduuri periculoase, iar corpul se simte mai revigorat şi mai sănătos. Folosirea unor cantităţi mari de apă sporeşte producerea de noi celule musculare şi sanguine.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Începe admiterea la Universitatea din Craiova

Next Post

Ultima oră: Rezultate Bac în Oltenia, dar și în țară

Related Posts
Verified by MonsterInsights