Mâine, 8 iulie, încep admiterea patru facultăţi ale Universităţii din Craiova: Facultatea de Teologie Ortodoxă, Facultatea de Ştiinţe Sociale, Facultatea de Mecanică, Facultatea de Horticultură.
Pe 10 iulie, îşi deschide porţile Facultatea de Inginerie Electrică, pe 12 iulie, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, pe 13 iulie, Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor.
Celelalte facultăţi, respectiv, Facultatea de Ştiinţe, Facultatea de Litere, Facultatea de Drept, Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică şi Facultatea de Agronomie încep înscrierea candidaţilor pe 15 iulie.
Calendarul complet şi toate informaţiile referitoare la admitere se găsesc atât pe site-urile facultăţilor, cât şi aici.
Cel mai mare centru universitar din sud-vestul României, Universitatea din Craiova pune la dispoziţie studenţilor 2900 locuri la licență-buget și 1680 locuri-buget la master. La taxă, candidaţii pot opta pentru unul dintre cele 2692 de locuri cu taxă la licenţă şi 1260 locuri cu taxă la master.
Absolvenţii liceelor din mediul rural pot opta anul acesta pentru unul dintre cele 91 de locuri licenţă-buget destinate special lor.
Universitatea din Craiova oferă posibilitatea pregătirii în 97 de programe de licență și 92 de programe de master, repartizate pe cinci din cele șase domenii de studii existente în acest moment la nivel național. Şi oferta educațională pentru formare continuă este substanțială, incluzând 32 de programe postuniversitare și 11 programe de conversie.
Universitatea din Craiova oferă şi programe de studii universitare la formele de învăţământ cu frecvenţă redusă (IFR) şi/sau la distanţă (ID), având acreditate programele de învăţământ respective la forma de învăţământ cu frecvenţă.
Ce burse pot primi studenții UCV:
- Burse de performanţă
- Burse de merit
- Burse sociale
- Bursă de ajutor social ocazional
- Bursă de voluntariat
- Bursele speciale instituite de Universitatea din Craiova:
- Bursa FORUMUL CARIEREI
- Bursa INCESA