Alege facultatea potrivită – UCV oferă 97 de programe de licență și 4.500 de locuri la buget pentru programele de licență și master

Elevii susțin zilele acestea ultimele probe din cadrul examenului de Bacalaureat. După aflarea notelor fiecare urmează să aleagă una dintre facultățile la care o să studieze. Universitatea din Craiova îi așteaptă pe viitorii studenți cu peste 4.500 de locuri la buget pentru programele de licență și master. Absolvenții liceelor din mediul rural au la dispoziție 91 de locuri la programul de licență, buget.

Autor: Corina Mihailov

 

 

UCV pune la dispoziție, în total, 97 de programe de licență și 92 de programe de master și cinci campusuri. 

„În cele cinci campusuri mari există oportunități legate de practicarea unor sporturi, organizarea unor evenimente, există biblioteci, săli de lectură. Din punct de vedere al condițiilor de viață, studenții pot să aibă o viață liniștită și plăcută la Universitatea din Craiova. Universitate oferă foarte multe oportunități de formare profesională, cel puțin prin prisma a două tipuri de activități. Activitățile practice se desfășoară în instituțiile, întreprinderile, companiile cu care universitatea are contracte de colaborare”, a declarat prof. Radu Constantinescu, prorector la Universitatea din Craiova pentru TeleU. 

„Avem relații de colaborare cu peste 300 universități din Europa și din întreaga lume”

Studenții pot participa pe perioada studiilor și la diverse intership-uri, unele dintre ele fiind plătite.

„Există foarte multe companii care vin și selectează studenți, pe timp de vară lucrează o lună sau două în cadrul întreprinderilor, ulterior oferindu-le contracte de muncă. A doua oportunitatea este legată de formarea în diferite universități din străinătate. Avem relații de colaborare cu peste 300 universități din Europa și din întreaga lume, avem acorduri și oferim burse în programele Erasmus. Prin programul Erasmus studenții pot beneficia de două categorii de mobilități: de studiu, care presupune o perioadă de studiu să fie realizată la una din universitățile partenere, dar și perioade de practică, care pot fi în universități, dar și în companii din diferite țări europene. Există acordul de cooperare în exteriorul Europei. Avem acorduri și putem trimite studenți bursieri, în mod special studenți doctoranzi, de la ciclul III, în  țări precum SUA,  Brazilia, Argentina, China. Prin programele pe care universitatea le derulează există multiple posibilități de formare, de care pot beneficia studenții Universității din Craiova. O altă oportunitatea pe care trebuie să o aibă în vedere viitorii studenți ai UCV este posibilitatea de integrare deja în activități de cercetare. Universitatea are o infrastructură de cercetare deosebit de bine pusă la punct. În cadrul celor 12 facultăți există laboratoare foarte bine dotate și programe prin care studenții participă la activități de cercetare, dar suplimentar există un institut specializat, INCESA, care a devenit o placă turnantă în ceea ce înseamnă relația între mediul academic și mediul socio-economic”, a adăugat prof. Radu Constantinescu, prorector Universitatea din Craiova pentru TeleU. 

Studenții care nu sunt din Craiova pot opta pentru cele 3.100 locuri de cazare disponibile în campusurile universității.

„Au la dispoziție condiții de cazare și de masă. UCV oferă peste 3.000 locuri de cazare în 14 cămine, numai la Craiova. În plus există oportunități similare în centrul universitar Drobeta Turnu Severin, care aparține de Universitatea din Craiova”, a mai spus prorectorul UCV. 

Sesiunea de admitere din vară se desfășoară în perioada 8-30 iunie 2019. Calendarul complet al fiecărei facultăți, precum și toate informațiile procesului de admitere se găsesc pe site-ul www.ucv.ro, secțiunea admitere.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Scrisoarea unei mame către Ministrul Sănătății: „Nepăsarea și indolența ne îmbolnăvesc copiii, în fiecare zi puțin câte puțin”

Next Post

Şcoală de vară internaţională la Fizică

Related Posts
Verified by MonsterInsights