Ştiinţa din trusa de criminalistică. Stagii de practică la Fizică

În perioada iunie – iulie 2019, studenţii Departamentului de Fizică (Facultatea de Ştiinţe) desfăşoară stagii de practică şi participă la mai multe workshop-uri profesionale pe teme din fizică medicală şi criminalistică, precum şi la traininguri de Screening oftalmologic în cabinetul de optometrie al Facultăţii.

Workshop-urile „Sănătate pentru justiţie. Justiţie pentru sănătate“ şi „Ştiinţa din trusa de criminalistică” au fost susţinute de comisar de poliţie Florin Nicolăiţă, coordonator Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Dolj. Sublocotenent Adrian Aretu, I.S.U. „Oltenia” Dolj le-a predat studenţilor „Tehnici de prim ajutor”.

Alte ateliere au fost organizate exclusiv pe teme din fizica medicală şi sunt susţinute de  fiz.med. drd. Maria Dinu, SCJU Craiova, fiz.med. Ana Maria Vamvu şi fiz.med. Razvan Barbu.

Prin Proiectul Stagii de practică pentru studenţii Facultăţii de Ştiinţe vor fi subvenţionate 250 de stagii de practică pentru studenţii de la Fizică, Chimie, Matematică, Informatică şi Geografie.

Tinerii participă la întâlniri cu angajatorii, târguri de joburi, vizite de studiu, concursuri, dar vor intra şi într-un program de consiliere şi orientare în carieră.

Proiectul este co-finanţat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, este implementat în regiunea Sud-Vest Oltenia şi are ca obiectiv general dezvoltarea de competenţe profesionale cerute pe piaţa muncii şi creşterea gradului de ocupare pentru studenţii Facultăţii de Ştiinţe din cadrul Universitatii din Craiova.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Doi elevi eliminați de la bac, în Dolj

Next Post

Scrisoarea unei mame către Ministrul Sănătății: „Nepăsarea și indolența ne îmbolnăvesc copiii, în fiecare zi puțin câte puțin”

Related Posts
Verified by MonsterInsights