Fly Gym, sală de fitness pentru mămici și copii

Vrei să mergi la sală, dar nu ai cu cine să îți lași copilul? Cum ar fi dacă ai găsi un loc în care să te poți duce cu tot cu copilul? Echipa Media10 a descoperit sala de fitness Fly Gym Craiova, locul unde mămicile și copiii pot merge să facă mișcare în același timp, dar și separat. Mai mult, la Fly Gym  poți încerca o experiență unică, în Craiova – bungee workout, cel mai modern program de fitness din România.

Acest reportaj face parte din Campania “Educație prin sport”, a ziarului Media10. Campania este susţinută de: FLY GYM, CRAMELE RECAȘ, NATUR HOUSE, THE SHADOW FIGHTER GYM. Acești parteneri înţeleg cât de importantă este educaţia, dar şi transmiterea unor informaţii corecte venite de la specialiști.

Într-o clădire cu geamuri mari și oglinzi multe, am găsit-o pe Lavinia Rogoveanu. Mămică a doi copii, Lavinia este administratorul FlyGym. Aici petrece mare parte din zi și spune că ideea de a face o sală de fitness pentru mămici și copii a pornit de la o nevoie proprie.

„Eu sunt de meserie programator, dar pentru că în viața mea au apărut cei doi copii am fost nevoită să-mi reorganizez timpul și activitățile. Mi-am dat seama, în această perioadă, cât de greu este pentru o mămică, să mai aibă grijă de ea, dar și să-l determine pe copilul ei să facă mișcare, să nu fie sedentar și să petreacă timp numai în fața televizorului sau tabletei. De aceea, am venit cu această soluție, o sală de fitness, unde mămicile pot să vină însoțite de copii, iar copilașii pot să facă mișcare, adaptată vârstei lor, într-o încăpere alăturată celei în care mămicile fac antrenamentul lor”, povestește Lavinia Rogoveanu.

La Fly Gym este tot timpul veselie. Mămicile și copiii petrec un timp valoros, care se traduce într-un stil de viață sănătos. În acest fel, copiii învață de la cele mai fragede vârste cât de importantă este mișcarea, pentru sănătatea fizică și psihică. Copiii sunt organizați în două grupe. O clasă formată din cei care au până în trei ani și o grupă separată, seara, cu copiii are au peste 4 ani.

Mămicile sunt așteptate în fiecare miercuri și vineri, la orele 18:00 și 19:00, împreună cu piticii la antrenamente.

Sportul este esenţial pentru creşterea rapidă şi armonioasă a copiilor, iar aptitudinile pe care le dobândesc în acest timp contribuie la dezvoltarea lor ca adulţi. Grecii antici au petrecut o jumătate din educaţia lor făcând exerciţii fizice. În anii 1800, o treime din timpul petrecut în şcoală era dedicat exerciţiilor fizice.

Încurajarea sportului în viața copilului este de folos, nu doar pentru menținerea unei greutăți optime și  pentru consumarea energiei debordante, de care copiii dau dovadă de la vârste mici, ci și pentru „arderea” adrenalinei sau hormonilor stresului.

„Prin activităție pe care le avem la sală cu copiii urmărim dezvoltarea îndemânării lor, a forței musculare. Exercițiile sunt adaptate grupei lor de vârstă și sunt alese în așa fel încât, să îi ajute în dezvoltarea musculaturii și a sistemului osos, să aibă o postură corectă și să crească mari și puternici”, spune Lavinia Rogoveanu.

Sănătatea mintală a micuțului are numai de beneficiat, de pe urma sportului. Potrivit specialiștilor, copiii care fac sport regulat au rezultate școlare mai bune, decât cei care nu integrează activitatea fizică în programul lor zilnic.

„Ne dorim să le arătăm copiilor, de mici, cât de important este sportul. Pentru cei foarte mici totul pare un joc. Ei, spre exemplu, merg pe un pod de lemn pentru echilibru, se bagă printr-un tunel, aruncă cu mingea la coș, uneori lucrează pe echipe, perdau ștafeta, fac exerciții pentru dezvoltarea motricității, elasticității. În acel timp, mămicile lucrează în încăperea alăturată”, spune Lavinia.

La Fly Gym mămicile și copiii lucrează cu antrenoare cu experiență, sportive de performanță: Alexandra Rombu și Corina Radu, pentru mămici și Luciana Fugaru pentru copii. Antrenoarele pot fi găsite la sală, zilnic, atât dimineața, cât și la amiază sau seara.

Încearcă o experiență unică, în Craiova – bungee workout, cel mai modern program de fitness din România.

Un alt beneficiu pe care îl aduce sala Fly Gym este faptul că oferă tuturor femeilor, care își doresc să facă mișcare și să slăbească, ori să își tonifize corpul, posibilitatea să încerce o experiență unică, în Craiova – bungee workout, cel mai modern program de fitness din România. Practic, bungee workout presupune faptul că execițiile fizice se fac în corzi elastice Antrenamentele Bungee Workout combină elementele de dans cu exerciții de forță: squat, fandări, flotări, sprint.  

Bungee workout-ul a apărut prima data în Bangkok, Thailanda în anul 2016 și a atras rapid oameni din toată lumea, care practică acestă formă de mișcare în care „zbori”, iar adrenalina este la cote maxime.

Clasele de bungee te ajută să devii mai flexibil, să îți tonifiezi, să lucrezi mușchii abdominali la cote maxime, în special pe cei transversali, care sunt neglijați în majoritatea antrenamentelor, dar și să îți îmbunătățești sistemul cardiovascular și să arzi multe calorii. Toate acestea, în timp ce zbori și te bucuri de fiecare mișcare.  

„Ne bucurăm să aducem acest tip de antrenament în Craiova. Mămicile și toate femeile care vin la noi fac fitness, dar și aerobic, lucrează în corzile de bungee, dar și cu steppere, cu gantere, fac exerciții pentru toate tipurile de mușchi”, explică Lavinia Rogoveanu.

Femeile pot beneficia de

 

 

⇔ Bungee workout

⇔ Cardio

 ⇔ Fitness & aerobic workout

⇔ Circuit workout

⇔ Full body workout

⇔ Resistance Training

„Miercurea pentru mămici este zi de circuit, în care se lucrează foarte intens, iar copiii în camera alăturată fac și ei gimnastică”

Cum îţi motivezi copiii să facă sport

 

 

 

  • În primul rând, este imperativ să se limiteze timpul pe care copilul îl petrece în faţa televizorului sau jucând jocuri pe computer şi să se înlocuiască unele dintre aceste activităţi sedentare cu exerciţii fizice. Copiii au nevoie de cel puţin 30 până la 60 de minute de exerciţii fizice zilnice.
    • Încurajează-ţi copilul să participe la activităţi fizice după şcoală şi în weekend.
    • Ia în considerare şi exerciţii mai puţin convenţionale, ca urmare a faptului că şi copiii au nevoie de varietate în vieţile lor. Sporturile de luptă, exerciţiile de sărituri, antrenamentul cu scară de agilitate, antrenamentul cu bile BOSU, exerciţiile de greutate corporală sunt doar câteva exemple.

Contact FLY GYM:

⇔ Adresa FLY GYM: Calea Severinului, nr. 2G, etaj 4, clădirea portocalie lângă peco Lukoil, zona Auchan, Craiova

     ⇔ Telefon: 0723 287 072

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post

Ajutor financiar pentru elevii și studenții care își doresc un calculator

Next Post

Pentru Alexandra Anghel nu există „nu pot”! Luptă pentru un vis: Jocurile Olimpice

Related Posts
Verified by MonsterInsights