În jur de 10.000 de elevi doljeni au susținut astăzi simularea la limba și literatura română

Elevii claselor a VII-a și a VIII-a au susținut, astăzi, proba scrisă la limba și literatura română din cadrul simulării examenului de Evaluare Națională, în anul școlar 2018-2019.
Examenul de simulare s-a desfășurat în cele 157 unități de învățământ preuniversitar din județul Dolj care școlarizează elevi de clasa a VII-a și a VIII-a, în intervalul orar 9.00-11.00. La nivelul județului Dolj peste 10.000 de elevi au fost înscriși pentru a susține această probă. La clasa a VII-a, procentul de prezență a fost de  86,87%, iar la clasa a VIII-a, de 88,66%.
„La nivelul unităților de învățământ, proba de astăzi s-a desfasurat în condiţii foarte bune, fără niciun incident. Conform calendarului aprobat de MEN, mâine 12 martie, se va desfășura simularea evaluării naționale la disciplina matematică”, a spus Nicoleta Lițoiu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.
Simularea examenelor naționale se realizează în conformitate cu prevederile OMEN nr. 3185/18.02.2019 și a Procedurii MEN nr. 27497/27.02.2019, privind organizarea simulării evaluării naționale pentru elevii clasei a VIII-a și a simulării probelor scrise ale examenului de bacalaureat național, în anul școlar 2018-2019. 
Scopul simulării examenului de Evaluare Națională 2019 este familiarizarea elevilor cu rigorile unei examen real și aflarea nivelului de pregătire înainte de examenul real, în vederea optimizării rezultatelor obținute de către elevii din învățământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Nulla Neque Consectetuer Ac Mus Donec Penatibus Consequat Ut Ultricies

Next Post

Educație medicală dentară. Dr. Maxim Steiner: „Astăzi, în lume, medicina se bazează pe prevenție”

Related Posts
Verified by MonsterInsights