Vinul de la Cramele Recaș, un cadou perfect. Un nou sediu în Craiova, în cartierul Brazda lui Novac

Istorie. Tradiție. Povestea unui brand. 750 hectare de viță-de-vie. Un portofoliu de branduri de vinuri, precum Fetească Neagră, Legend of Transylvania, La Putere, Te iubesc și Schwaben Wein. Vinurile de la Cramele Recaș se găsesc și în Craiova, în două magazine. 

Cea mai nouă locație se găsește în cartierul Brazda lui Novac vis a vis de restaurantul La Rocca.

Advertorial

 

 

 

Fie că este vorba de o zi onomastică, sau că aveți nevoie de cantități mai mari de vin, pentru o nuntă sau un botez, puteți să treceți pragul magazinului Cramele Recaş. La noul sediu, se găsesc toate sortimentele de vin, din gama Cramele Recaș, îmbuteliate, dar şi opt sortimente vrac: vin roze demidulce, roze demisec, alb demisec, alb demidulce, roşu demidulce, roşu demisec, la 8 lei – litru şi roşu sec vip şi alb sec vip 9 lei – litru.

Soiurile de struguri cultivate de Cramele Recaș sunt: MerlotPinot NoirCabernet FrancSyrah, Negru de Drăgășani, Novac, AcalonCabernet DorsaZweigeltCadarcăChardonnaySauvignon BlancFetească RegalăFetească AlbăPinot GrisViognierMuscat OttonelFurmintRiesling ItalianRiesling de Rin.

Crama din cărămidă cu săli boltite de la Cramele Recaș a fost construită în 1945 și cuprinde: sala de degustare, aflată la nouă metri sub pământ, vinoteca și sala de baricuri – cu aproximativ 250 de butoaie de 225 L din lemn de stejar.

Sole Chardonnay este unul dintre vinurile de la Cramele Recaș, care are în palmares multe premii internaționale.

Ultima recunoaștere este o medalie de argint câștigată la ediția de primăvară a concursului internațional Berliner Wein Trophy. Sole Chardonnay este unul dintre cele mai îndrăgite vinuri, un vin actual și prietenos, cu standarde de calitate pe măsură.

Un alt vin de calitate de la Cramele Recaș este Gama „Castel Huniade”,  care face referire la cel mai vechi edificiu timișorean, castelul omonim, ridicat în 1314 și reconstruit de către Iancu de Hunedoara, un secol mai târziu. Acest rose, disponibil pentru un preț mai mult decât accesibil, prezintă o culoare și un gust intense, cel din urmă oferind senzații surprinzatoare, dulci, însă potențate de aciditatea pronunțată.

„Se încadrează perfect în categoria vinurilor expresive, pline de viață. Denumirea provine de la unul dintre cele mai marcante simboluri istorice ale Timişoarei, Castelul Huniade. După ce castelul a fost dat în folosinţă s-a semnat contractul prin care au fost cumpărate viile din Recaş, aceasta fiind, de altfel, prima atestare a acestei podgorii. Acest tip de vin conţine o varietate de soiuri: Riesling, Sauvignon Blanc, Fetească Regală, Chardonnay, Roze, Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră, Merlot”, spune Sorin Grigorie, reprezentant magazinele partener Cramele Recaș Craiova.

O gamă nouă este „Domeniile Recaş”. Aceasta cuprinde: Fetească Regală, Gewurztram, Muscat Ottonel, Syrah, Merlot demisec, dar şi Spumant Alb şi Spumant Roze.

„Este o gamă ce conţine în numele său denumirea regiunii unde iau naştere vinurile preferate ale multor consumatori, atât din ţară, cât şi de peste hotare. Gama Regno Recaş este o altă gamă nouă, care cuprinde soiurile: Sauvignon Blanc, Pinot Grigo, Rhein Riesling, Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră, Pinot Noir, Syrah dar şi Negru de Drăgăşani, cel mai nou produs din această gamă”, adaugă Sorin Grigorie.

Rod al recoltei excepționale a anului 2017, Solo Quinta Roze poartă, că și vinul alb din aceeași gamă, semnătură de maestru a oenologului australian Hartley Smithers, unul dintre cei mai vechi colaboratori externi ai Cramelor Recaș .

Referitor la Solo Quinta roze 2017, Hartley a declarat la finele anului trecut:

„Este un proiect la care m-am gândit mai demult, însă doar anul acesta am reușit să-l transpun în realitate, datorită calității excepționale a strugurilor obținuți în această toamnă”. Noul vin premium, din categoria roze Solo Quinta este, conceptual, reinterpretarea „în oglindă” a filosofiei Solo Quinta alb, și anume: un cupaj de patru soiuri roșii vinificate în roze, la care se alătură un soi alb vinificat „ad naturam”.

În 2011 gama Solo Quinta a câştigat medalia de aur, pentru cel mai bun vin sec din lume.

„Solo Quinta are două sortimente, unul alb şi unul roze. Este un vin rar, un cupaj neobişnuit între patru soiuri de struguri albi şi un soi de struguri roşii vinificat în alb, care se schimbă în fiecare an în funcţie de strugurii care dau cea mai bună performanţă în acel sezon. A ajuns în listele de vin a câtorva dintre cele mai bune restaurante din lume”, susține Sorin Grigorie, reprezentant magazinele partener Cramele Recaș Craiova.

O altă gamă este Selene, care cuprinde Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră şi Merlot, care a câştigat medalia de aur, pentru cel mai bun Merlot din România.

SOLE și SELENE sunt cele două repere astrale care marchează ziua și noaptea, prin numele mitologice ale Soarelui și Lunii în cultură europeană. Așa cum gama de vinuri SOLE de la Cramele Recaș este un omagiu adus vinurilor proaspete ca lumina zilei. SELENE evocă misterele nopții, când strugurii își desăvârșesc perfecțiunea. Acest vin roșu cu gust amplu și arome pline este pentru cunoscători, probabil cea mai bine spusă poveste a Feteascai Negre de la Cramele Recaș.

Gama Selene, Cuvee Uberland și Solo Quinta sunt perfecte pentru un cadou de 1 și 8 martie. Un vin special pentru 8 martie este vinul „Te iubesc”, din gama Schwaben, un vin cu o etichetă personalizată. Un vin pe placul domnișoarelor și doamnelor. 

Cuvee Uberland este un cupaj de Cabernet Sauvignon și Merlot produs din strugurii cei mai buni cultivați în zona numită Uberland „valea de peste deal”, folosindu-se o metodă de vinificație de inspirație italiană ce presupune deshidratarea parțială în vie a strugurilor. Prezintă o coloare roșu-rubinie intensă și o concentrație alcoolică de 15%, totuși bine ascunsă în spatele gustului dens și complex. Este ţinut timp de șase luni în butoi de lemn, fabricat în Franţa. Are alcool 14%. O sticlă de 0,75 litri costă 95 de lei, în magazinele partener Cramele Recaș din Craiova.

Brandul Cramele Recaş mai are în portofoliu şi Conacul Ambrozy, un vin alb dulce, îmbuteliat în sticle de 375 mililitri.

„Un alt sortiment apărut este Muse Day şi Muse Night. Sticlele au un design inedit. Muse este un vin-concept dezvoltat în două variante de prezentare (Day și Night) care introduc, de la design-ul original al sticlelor și până la expresia vinurilor conținute, tot atâtea inovații pe piața românească destinată exclusivismului, calității și bunului gust”, explică Sorin Grigorie, reprezentant magazinele partener Cramele Recaș Craiova.

În debutul gamei MUSE vorbim despre două vinuri roze care se remarcă atât prin stilul de vinificație (roze de Provence, caracterizat prin discreția culorii vinului și bogăția aromelor), cât și prin gustul care reflectă destinația de consum (Muse Day este un vin sec, răcoritor, cu arome intense de fructe tropicale, trandafir și iasomie făcut anume pentru consumul de zi, iar gustul demisec al roze-ului Muse Night îl recomandă că un companion elegant al serilor calde de vară).

O noutate adusă de Cramele Recaş este sticla cu dop de sticlă, care are o garnitură ce se etanşează perfect.

Program  magazine Cramele Recaş Craiova

Luni – Vineri 9:00 – 20:00

Sâmbătă – Duminică –  9:00 – 15:00

Adrese:

⇔ Brazda lui Novac (vis a vis) de restaurant la Rocca.

⇔  Str. Nicoale Romanescu, nr 32

Sorin Grigorie, reprezentant magazinele Cramele Recaș Craiova: 0733 39 00 52

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post

Inspectorul școlar general al ISJ Dolj, Monica Sună: „În învățământul dual, firmele oferă elevilor o bursă cel puțin egală cu cea oferită de stat”

Next Post

Club de lectură, la Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”

Related Posts
Verified by MonsterInsights