Educație ecologică la Biblioteca Județeană Craiova. Profesorii și elevii se pot înscrie

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” organizează, în cadrul proiectului „Împreună pentru un mediu mai curat”, acțiunea „De ce sortăm gunoiul?”.

Acțiunea presupune desfășurarea unei serii de întâlniri educative dedicate tinerilor craioveni – elevi, liceeni și studenți, în intervalul 18 februarie – 4 aprilie 2019. Profesorii care își doresc să participe cu elevii la acțiunile din proiect, sunt invitați să se înscrie la numărul de telefon 0251532267, interior 110. Întâlnirile se vor desfășura de luni până vineri, în intervalul 18 februarie – 4 aprilie 2019, în sala „Marin Sorescu”.

Va fi difuzat filmul documentar „Waste Land”

Obiectivul activităților constă în sensibilizarea și responsabilizarea tinerilor atât în legătură cu necesitatea sortării gunoiului, cât și în legătură cu modalitățile concrete de recuperare, reciclare și refolosire a materialelor. În cadrul întâlnirilor va fi difuzat filmul documentar „Waste Land” (2010), producție distinsă cu mai multe premii internaționale și nominalizată la Oscar, la categoria „Cel mai bun documentar”, și se vor angaja discuții și dezbateri pe teme legate de responsabilitatea față de mediul înconjurător.

Expoziție de obiecte decorative din materiale reciclate

În același scop, în ultima zi a proiectului, 4 aprilie 2019, Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” va organiza o expoziție de obiecte decorative și/sau utile, realizate de participanți din materiale reciclate sau refolosite.

Se oferă certificate de participare

Tuturor celor care vor expune în cadrul expoziției li se vor conferi certificate de participare, recunoscându-li-se astfel efortul de informare, dar și implicarea în cadrul unei acțiuni al cărei scop constă în informarea și responsabilizarea tinerilor în direcția sortării gunoiului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Cum avem grijă de sănătatea dinților – sfatul medicului Alexandra Ciucă

Next Post

Idei de cadouri inedite pentru Valentine’s Day și Dragobete, în Craiova

Related Posts
Verified by MonsterInsights