Meditațiile cu elevii de la clasă, interzise prin lege

Codul Etic al Profesorului prevede interzicerea meditaţiilor pe care profesorii le dau către copiii din propria clasă. De asemenea, documentul interzice solicitarea, acceptarea sau colectarea de către personalul didactic a unor sume de bani sau cadouri, precum şi impunerea unor materiale auxiliare contra-cost. Codul etic a fost publicat în Monitorul Oficial în octombrie 2018.  

Prin Codul Etic al Profesorului 2018, dascălii sunt obligați să combată orice formă de abuz și să interzică hărțuirile sexuale și „relațiile sexuale cu beneficiarii direcți ai educației”. Profesorii nu au voie să desfășoare activități care generează corupție, precum colectarea de sume de bani pentru ca unii elevi să beneficieze de un tratament preferențial. Noul cod le interzice profesorilor să organizeze meditații contra cost.

⇔ Potrivit articolului 4, alin b. prevede : „eliminarea oricăror activități care generează corupție b4) oferirea de meditații contra cost, cu proprii educabili, prin constrângere”. 

SANCȚIUNI

  • observația scrisă
  • avertisment
  • diminuarea salariului de bază, cumulat, când este cazul, cu indemnizaţia de conducere, de îndrumare și de control, cu până la 10%, pe o perioadă de 1-3 luni
  • suspendarea, pe o perioadă de până la 3 ani, a dreptului de înscriere la un concurs pentru ocuparea unei funcţii didactice superioare sau pentru obținerea gradelor didactice ori a unei funcţii de conducere, de îndrumare şi de control
  • destituirea din funcţia de conducere, de îndrumare și de control din învățământ
  • desfacerea disciplinară a contractului de muncă.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Noutăți apărute în Biblioteca Județeană Craiova

Next Post

Învață să te iubești! Psihoterapeutul Andreea Croitoru vine la Cadouri. Dulciuri. Flori pentru voi!

Related Posts
Verified by MonsterInsights