Sporturi de iarnă în funcție de vârsta copilului și beneficiile lor

Iarna îi fascinează pe copii. Orele petrecute în zăpadă sunt un adevărat moment de recreere pentru cei mici. Pe lângă aceste plăceri ale copilăriei, micuții pot să experimenteze şi câteva sporturi de iarnă. Este important să alegeți sportul potrivit pentru vârsta copilului. 

SKI

Unul dintre sporturile de de sezon este skiul. Copiii prind repede mișcările și sunt gata să se bucure de momente de neuitat pe pârtia de ski. De la 2 ani este ideal să-ţi înveţi copilul să schieze pentru că  la această vârstă cei mici nu conştientizează frica. Se recomandă să schieze fără beţe, iar mâinile să le ţină pe genunchi, pentru a nu se dezechilibra. Este important ca micuțul să aibă în preajmă un instructor de ski. Pentru siguranţă, copilul trebuie să fie echipat cu cască de protecţie

Beneficile shiului: creşte performanţele cardio-pulmonare; dezvoltă abilităţi motrice, echilibru şi coordonare; arde calorii; creşte imunitatea; creşte starea de bine, entuziasmul; dezvoltă curajul, învinge sentimentul de frică.

Patinaj

Patinajul poate fi practicat de copiii de orice vârstă.  Este recomandat ca patinele copilului să fie cu jumătate de mărime mai mari decât poartă el la pantof în mod obişnuit. Patinajul poate fi practicat în Craiova la patinoarul deschis în centrul Craiovei. Micuții pot merge la patonaj de la 2 ani jumătate, dar sub atentă supraveghere a unui instructor și nu mai mult de 20 de minute – la această vârstă, nici mersul nu este bine definit, nici articulațiile și sistemul osos nu sunt foarte dezvoltate. Patinele cele mai bune sunt cele care au tocul construit din piele. 

Beneficiile patinajului : dezvoltă echilibrul şi coordonarea; creşte tonusul musculaturii membrelor inferioare; creşte flexibilitatea articulară şi musculo-ligamentară; creşte tonusul muscular; conferă graţie, eleganţă, postură corectă; socializare.

Snowboarding

Copiii mai mari pot să încerce snowboarding-ul. Este un sport foarte la modă printre tineri. Cei mici învață destul de repede cum stă treaba cu acest tip de sport. Este însă foarte important să știe care sunt măsurile de siguranță necesare practicării snowboard-ului.

Beneficiilesnowboarding-ul:  creşte tonusul musculaturii membrelor inferioare; dezvoltă echilibrul şi coordonarea; dezvoltă curajul; creşte încrederea în propria persoană;

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Alimentația copiilor în perioada Sărbătorilor- sfaturi sănătoase

Next Post

Primarul orașului Baia de Aramă, Ionel Rafael Dunărinţu

Related Posts
Verified by MonsterInsights