Recomandări de cărţi pentru vacanţa de iarnă – Copilul tău ce citeşte?

A venit vacanţa de iarnă! E vremea perfectă pentru momente de relaxare, pentru jocuri şi lecturi în familie. Nimic nu este mai frumos decât timpul petrecut în linişte, acasă, cu o carte care deschide o lume. Pentru ca zilele până la sosirea lui Moş Crăciun să treacă mai repede vă propunem o listă de cărţi pentru o vacanţă de poveste.

Roald Dahl, scriitor îndrăgit în toată lumea pentru personajele şi poveştile lui, a creat în Matilda copilul care a inspirat generaţii întregi de cititori. Neînţeleasă de cei din jur, nici măcar de propriii părinţi, care îi reproşează că se uită prea puţin la televizor, Matilda nu e totuși deloc neajutorată: pune la cale tot felul de farse şi, cu ajutorul cărţilor preferate, călătoreşte în toate colţurile lumii. Ambiţioasă şi amuzantă, Matilda este o fetiţă care reuşeşte să-şi schimbe viaţa şi ne învăţă să nu facem niciodată lucrurile pe jumătate.

Romanul lui Dickens este una dintre lecturile esențiale pentru perioada sărbătorilor de Crăciun. Cartea aduce o poveste care a fascinat imaginația copiilor și a ocupat noptierele părinților timp de generații, așa ca nu poate lipsi din orice lectură destinată Craciunului. Povestea de Crăciun aduce în prim plan spiritul Crăciunului prin povestea lui Ebenezer Scrooge, un bătrân zgârcit îndepărtat de toți și de toate. Vă lăsăm să descopriţi povestea!

Heidi este o fetiţă rămasă în grija bunicului, un bătrân care trăieşte în munţi, departe de oameni. Are un suflet mare şi îi sunt dragi atât ciobănaşul Peter și caprele lui, cât și bunicul cel ursuz. Ajunsă la familia Sesemann din Frankfurt, Heidi, cu firea ei zburdalinică, nu rezistă prea mult în peisajul sterp de la oraș și se întoarce curând la casa din munți. Aerul curat și peisajele frumoase schimbă felul de a vedea viața al celor care ajung acolo fie și numai o singură dată. 

Nu există copilările fără poveştile fraţilor Grimm. Fraţii Grimm reprezintă colecţia celor mai renumite basme şi povestiri pentru copii ale renumiţilor fraţi Jacob şi Wilhelm Grimm. Lectură frumoasă!

Cornelia Funke este o binecunoscută autoare germană, celebră pentru lucrările sale de ficțiune pentru copii și adulți. Când Moș Crăciun a căzut din cer este una dintre cele mai de succes cărți ale ei, transformată de curând și în piesă de teatru. Premiza poveștii este extrem de originală. Gerold Geronimus Goblynch, conducătorul Consiliului de Crăciun își dorește să transforme sărbatoarea magică într-o mașinări de făcut bani. Toți Moși Crăciunii care i se opun sunt transformați în ciocolată. Citiţi povestea şi aflaţi finalul!

Cartea este perfectă pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 6 ani.  365 de poveşti care  să-iți ajungă o istorie pentru fiecare zi din an. Suntem siguri că vrei să le descoperi!

Cartea cuprinde: Fetiţa cu chibrituri, de Hans Christian Andersen; Poveste de iarnă, de Zacharias Topelius; Moş Crăciun, de Barbu Ştefănescu Delavrancea; Moş Gerilă, basm popular rusesc; Maruşca şi cele douăsprezece luni, poveste slovacă.

Aventurile lui Moş Crăciun  s-au strâns într-o carte de savurat, în așteptarea sărbătorii cu dulciuri și fulgi de zăpadă. În paginile ei s-au adunat comori de altădată pentru copii, părinți și bunici. Din ținuturi de vis sau din orașe adevărate, din păduri îndepărtate sau din case primitoare vin întâmplări și personaje ce povestesc Crăciunul cu un farmec cuceritor. Descoperă povestea!

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Rebeca Bărăga, sportiva luptătoare ce ne face mândri, premiată la Gala Sportului Școlar

Next Post

De 10 – Horațiu Pariș: „Nu mă interesează banii, ci să fac ce îmi place”

Related Posts
Verified by MonsterInsights