POVEȘTI DE 10 x 10, proiect de suflet al membrilor CCOC din cadrul Universității din Craiova. Contribuie şi tu

POVEȘTI DE 10 x 10 este proiectul inițiat de Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră al Universității din Craiova. Campania reunește 10 destine diferite, greu încercate, din județul Dolj și își propune, cu ajutorul voluntarilor ca în această iarnă să aducă zâmbetul pe buzele celor nevoiaşi.

„Tot ce trebuie să facem este să ne alegem povestea sau poveștile care ne înduioșează și cu care empatizăm cel mai mult și să fim noi cei care le aducem bucuria și speranța. Să țesăm iubire, să fim generoși și atenți la nevoile celuilalt pentru că sărbătorile de iarnă, dincolo de toate aromele și podoabele sunt despre oameni și povești, despre dăruire. Aromă de scorțișoară și portocale, colinde cu glasuri zglobii ce răsună pretutindeni și zăpada care freamătă la fiecare pas atunci când ne îndreptăm spre ființele dragi nouă cu brațele pline de cadouri – la asta ne gândim atunci când vorbim despre Crăciun”, spun reprezentanţii  Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră al Universității din Craiova.

Decembrie este despre iubire, seninătate, căldură, și mai ales, despre speranță și povești. Povești despre oameni, cu oameni și pentru oameni. Povești care ni se cuibăresc atât de tare în suflete, încât de cele mai multe ori, ne-am dori să le schimbăm cursul. Dacă am putea încălzi trupul zgribulit al Fetiței cu chibrituri din propriul nostru oraș, mânuțele învinețite de frig să se împletească în jurul unei căni calde de lapte cu miere? Însă ce ar fi, dacă de această dată, am putea să fim chiar noi asemeni lui Anderson? Să schimbăm povestea. Să nu așteptăm ca filele să curgă una după alta la un suflu geratic, ci să acționăm. Să luăm condeiul și să modificăm puțin cursul istoriei.

„În fiecare comunitate există o Fetiță sau un Băiețel cu chibrituri, pe care soarta îi pune la încercare. Să le îmbrăcăm sufletele și trupurile micuțe și să le sădim speranța în inimi! Pentru toți cei care vreți să fiți eroii poveștilor noastre, vă așteptăm cu tot ceea ce puteți oferi: hăinuțe, jucării, rechizite, alimente (neperisabile)”, adaugă reprezentanţii CCOC.  

Donaţiile se pot facec până pe 14 decembrie 2018, orele 10.00 – 17.00, în holul central al Universității din Craiova, precum și la sediul Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră (cămin 6, str. Calea București, nr. 107H, etaj 1, sala 100). Pentru detalii, contactați Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră: tel. 0251563269; e-mail: ccop_craiova@yahoo.com.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post

Daniela Vişoianu, preşedintele Coaliţiei pentru Educaţie: „Goana noastră a fost să avem, nu să fim”

Next Post

Oferă copilului tău de Moş Crăciun CADOUL care îi schimbă viaţa – Alege cursuri inedite la cel mai bun preţ

Related Posts
Verified by MonsterInsights