Kilogramele în plus înseamnă boală. Descoperă singurul centru din Craiova unde înveți să slăbești și să trăiești sănătos

200.000 de tone este suma surplusului de greutate al românilor. Un calcul simplu ne arată că, în medie, fiecare român are cu 10 kilograme mai mult decât greutatea normală. Boli de stomac şi ficat, hipertensiune arterială, tulburări respiratorii, probleme cu articulaţiile. Pe scurt, aşa arată lista celor mai frecvente efecte ale obezităţii, într-o Românie care mănâncă haotic şi are în meniu prea multe alimente procesate industrial. Scuza cea mai frecventă este lipsa de timp pentru preparatele gătite acasă. O scuză care condamnă medical şi social copiii şi tinerii. Cine ne poate ajuta? Avem și în Craiova specialiști? Ne-am pus întrebări și am aflat răspunsuri pentru noi toți. Căutând un loc și un om care poate ajuta persoanele cu probleme de greutate și risc de a dezvolta boli grave am descoperit Harmony Wellness Center – singurul centru de nutriție și yoga din Craiova – dr. Mihaela Roșianu. 

≈ Suntem bolnavii Europei. Cauza principală: alimentația nesănătoasă, lipsa prevenției, educație medicale. Greșelile alimentare pleacă din familie. De ani buni, efectele alimentaţiei nesănătoase sunt evidente la tot pasul. Un sfert din copiii români sunt supraponderali şi chiar obezi. 
Nu suntem informați și conștientizați asupra faptului că ceea ce mâncăm ne poate ajuta organismul sau ne poate dăuna pe termen lung. Nu conștientizăm că este nevoie să apelăm la specialiști din timp. Că există oameni care au studiat și care ne pot ajuta să ne recăpătăm sănătatea – nutriționiștii. 
Un studiu recent arată că aproape 27 la sută din copiii de 8 ani din România sunt supraponderali, iar dintre aceştia 11,6 la sută sunt obezi, băieţii cu probleme de greutate fiind mai mulţi decât fetele. 
„Alimentele pătrund în celulele noastre și treptat devenim ceea ce mâncăm. Proteinele sunt cărămizile organismului nostru. Atunci când construiesc o casă, oamenii sunt foarte atenți la materialele pe care le aleg, se documentează. Prin analogie, și atunci când mâncăm adăugăm cărămizi în fundația casei noastre, care este corpul, și ar trebui să tratăm acest lucru cu mare seriozitate”, spune dr. Mihaela Roșianu. 
Dr. Mihaela Roșianu coordonează primul centru de nutriție și yoga din Craiova – Harmony Wellness Center.Un loc unic în Bănie în care toți cei care au probleme de greutate pot găsi sprijinul unui specialist, îndrumare și sfaturi personalizat. 
„Totul a plecat de la dorința mea de a-mi urma pasiunea legată de partea de sănătate și de a învăța oamenii să își mențină organismul sănătos, astfel încât să nu ajungă în stadiul în care să meargă la medic pentru boli grave. M-am gândit că eu fiind medic la bază și înțelegând cum funcționează organismul pot să îi ajut și pe alții să aibă grijă de ei, să prevină apariția multor afecțiuni”, spune Mihaela Roșianu care este medic specialist în medicină generală. 

În cadrul Harmony Wellness Center puteți beneficia și de consiliere în nutriție. Kilogramele în plus aduc boală. Trebuie să învățăm să facem alegeri alimentare corecte. Americanizarea societă­ții și, implicit, a alimentației a introdus printre tineri o nouă modă: hamburgeri, pizza, sucuri acidulate, cartofi prăjiți. Sunt adevărate bombe calorice care ne ucid treptat organismul, atrag atenția medicii, care spun că este foarte important cum alegem mâncarea de zi cu zi. Există tot felul de strategii de marketing folosite de marile branduri, al căror scop este să ne atragă cu orice preț. Toate acestea ne costă sănătatea. 

„Peste tot se promovează tot mai multe diete, programe de fitness, pastile și ceaiuri minune, metode inovatoare care promovează slăbirea. Și totuși, numărul persoanelor care se confruntă cu probleme de greutate crește! Conform specialiștilor de la OMS, numărul de persoane supraponderale s-a dublat în ultimii 20 de ani, iar trendul este în continuă creștere. Asta deoarece procentul «caloriilor goale» din totalul potențialului energetic al alimentelor a crescut prin superprocesarea și aditivarea produselor finite, dar și prin chimicalizarea și forțarea procesului de creștere al produselor prime. Soluția este să învățăm să ne întoarcem la hrana și alimentele simple. Alimentația și modul în care ne hrănim trebuie făcute ținând cont de bioritmul natural al organismului. Trebuie evitată supraalimentarea. Este indicat să cumpărăm și să consumăm alimente din surse cât mai sigure. Se recomandă alegerea alimentelor integrale în locul celor rafinate, reducerea la maximum trei grupe alimentare prezente în farfurie la o masă. Foarte important este și modul în care facem asocierile alimentare“, spune Mihaela Roșianu, medic de medicină generală și terapeut nutriționist.

 

• Programul SLIM, șansa de a scăpa de kg în plus, de a slăbi sănătos

La HWC dr. Roșianu a gândit un program pentru toți cei care își doresc să scape de povara kilogramelor în plus. Un program de Detoxifiere, re-echilibrare fizică și mentală, Slabit Sănătos, Nutriție Integrativă, Antistres și Sănătate! O abordare holistică a sistemului CORP-MINTE-SPIRIT. 

Pentru Sărbatorile de Iarnă , Harmony Wellness Center te provoacă să REDUCI KILOGRMELE!Puteți beneficia de  oferte toata luna NOIEMBRIE și de toată susținerea medicului. Până la finalul lunii noiembrie puteți beneficia de  reducere la Pachetul de Nutriție oferit de Harmony Wellness Center. 

O echipă formată din medici, terapeuți specializați în psihonutritie și preparatori fizici, te ajută. Vei învață să schimbi obiceiurile alimentare care te îngrașă cu altele care te ajută să pierzi kilograme!

⇒ Aici puteți găsi toate detaliile legate de program: https://www.hwcenter.ro/nutritie/#program-fit-and-slim. 
Obezitatea este o problemă de sănătate publică în România. Kilogramele în plus nu înseamnă doar o problemă estetică. Boli de stomac şi ficat, hipertensiune arterială, tulburări respiratorii, probleme cu articulaţiile sunt cele mai frecvente efecte ale obezităţii.
Principiile alimentare ale românilor sunt tot mai nesănătoase. Trecuți de la alimente primite cu porția pe cartelă la abundenţa din hipermarketuri, românii au ajuns să mănânce haotic și nesănătos. Statul este, în mare parte, nepăsător la starea de sănătate a oamenilor. Dacă în alte țări populația este încurajată să mănânce sănătos, să aleagă produsele potrivite, la noi se acordă prea puțină importanță acestui capitol.  Facem alegeri alimentare greșite. Alegem după gustul dat de aditivii nesănătoși. 82% din populaţia urbană a României era consumatoare de mezeluri. 
„Consumul de mezeluri ridică o problemă reală. Ele conțin mulți potențiatori ai gustului astfel încât creează dependență alimentară, schimbă gustul, schimbă percepția palilelor gustative. Cel mai grav lucru pe care îl face monoglutamatul este că strică echilibrul nostru foarte fin dintre starea de foame și cea de sațietate, iar acest aditiv are această capacitate negativă de a ne dezechilibra, astfel încât corpul nu mai percepe normal starea de foame și de sațietate. De aici apare dependența. Mezelurile au un procent foarte mare de grăsimi de proastă calitate. Pot să aibă până la 80% grăsimi: sorici, slănină”, explică dr. Mihaela Roșianu.
Vizita la medicul nutriționist poate schimba vieți. Dieta personalizată este cea mai eficientă metodă de slăbire. Prima consultaţie într-un regim personalizat de slăbire este dedicată cunoaşterii şi analizei. Medicul este cel care va fi pe post de detectiv pentru a afla cât mai multe despre obiceiurile tale alimentare, despre problemele existente sau potenţiale.

 

„O dietă personalizată înseamnă că un medic ne ajută la o primă întâlnire să înțelegem care sunt factorii care au dus la acumularea acelui număr de kilograme. Este aspectul cel mai important și punctul de pornire. Specialistul în nutriție ia în calcul aspectele legate de starea de sănătate și de alte probleme care pot fi remediate cu ajutorul nutriței, alimentației. În acea primă întâlnire cu nutriționistul are loc și identificarea stilului de viață. De aceea, o dietă nu poate fi general valabilă pentru că unii au un serviciu activ, alții mai puțin activ, unii sunt deja obișnuiți să includă sportul în activitatea zilnică, alții nu. Vârsta, sexul sunt alți factori importanți. Metabolismul este diferit de la un om la altul“, explică dr. Mihaela Roșianuu.

Mâncați să trăiți! Nu trăiți să mâncați! 
CONTACT Harmony Wellness Center:
  • Str. Crisului, nr. 19 (vis a vis de Liceul Petrache Triscu), Craiova
  • 0775 342 059
  • office@hwcenter.ro
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Ţintește spre lună – Vei fi printre stele! Inna Coară și povestea Cadouri. Dulciuri. Flori (Video)

Next Post

Mărturiile celor care practică yoga în singurul centru din Craiova – Harmony Wellness Center: „Mi-a schimbat viața”

Related Posts
Verified by MonsterInsights