Târg de produse realizate de preșcolari, educatoare și părinți

Toamnă bogată în recolte, idei și talente la Grădiniţa „Căsuța cu povești” din Craiova. Cadrele didactice, preșcolarii, dar și părinții sărbătoresc toamna și Centenarul Marii Uniri printr-un festival care urmărește să atragă copiii către activitățile practice, extracuriculare. Timp de o săptămână grădinița desfășoară proictul educativ dedicat copiilor, educatiei permanente şi anotimpului toamna.

Luni, în incinta grădiniței va fi o expoziţie de lucrări artistico-plastice realizate de către preşcolari împreună cu educatoarele în cadrul proiectului tematic „Toamna”. – „TOAMNA ÎN CULORI”.

Marți, copiii vor face o incursiune în timp și vor celebra România sub forma unei mese rotunde în parteneriat cu părinții.

„Vom realiza o expoziție cu fotografii de la grădiniță ale părinților, precum și fotografii cu jucării vechi, tradiționale din copilăria dumnealor. Fără istorie prezentul nu ar fi ceea ce este și nu am spera la un viitor cu valori. România este ceea ce am fost, ce suntem și ce vom fi. Aceasta este ideea evenimentului”, spune Claudia Radu, directorul Grădiniței Căsuța cu Povești. 

Miercuri este ziua talentelor. Copiii participă la Concursul  de dans, interpretare vocală și recitări de poezii. Fiecare grupă îşi va prezența cântecul de toamna, în cor sau interpretare individuală și dansul ei tematic.

Joi, 15 octombrie, ora 16.00 preșcolarii vor fi mici antreprenori. La târgul de produse de toamnă sunt ivitați antreprenori. 

„Se vor organiza în curtea grădiniței, tarabe cu produse realizate de către copii la grădiniţă cu educatoarele, sau în cadrul unor ateliere de lucru organizate împreună cu părinţii. Se dorește o activitate cu rol formativ pentru preșcolari, ei conștientizând că muncă lor poate avea valoare”, explică Claudia Radu, directorul grădiniței.

Banii strânși vor fi folosiți pentru achiziționarea diferitelor materiale didactice la grupa lor, în grădiniță precum și în scop umanitar.

Se vor vinde: murături, plăcintă cu dovleac, dulceață, compot, obiecte de decor, ceai cald, floricele și multe surprize. 

Vineri, 16 noiembrie , are loc petrecerea, „BALUL TOAMNEI”, o petrecre în costume de toamna.

„Acest tip de venimente vin să întărească relația grădiniță-familie și sprijină dezvoltarea personală a preșcolarilor”, conchide Claudia Radu.  

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post

Directori a 32 de palate și cluburi ale copiilor din România, în Craiova – Simpozion Național despre importanța educației nonformale

Next Post

Maria Maican Beauty Fest – festival de frumusețe și stil, în Craiova

Related Posts
Verified by MonsterInsights