Directori a 32 de palate și cluburi ale copiilor din România, în Craiova – Simpozion Național despre importanța educației nonformale

Directori a 32 de palate și cluburi ale copiilor din România reprezentând toate cele nouă provincii istorice românești, precum și din Vidin – Bulgaria participă în aceste zile la Simpozionul Național „Managementul instituțiilor de educație nonformală” , organizat de Palatul Copiilor din Craiova. Un evenimen de amploare dedicat educației nonformale și schimbului de  experiență între profesori.

Cadrele didactice au dezbătut astăzi subiecte legat de importanța educației nonfomale în dezvoltarea copiilor. 

Prin activitățile desfășurate în cadrul Palatelor profesorii stimulează creativitatea și dezvoltarea personală a copiilor. Astăzi, în Craiova, managerii insituțiilor și profesorii care lucrează cu elevii au făcut schimb de experiență și-au împărtășit opiniile, au preluat idei unii de la alții. 

Copii care învață la Palatul Copiilor Craiova i-au întâmpinat pe  invitați cu cântece din folclorul românesc.

La Simpozion au participat și autorități locale.

Profesorii din cadrul Palatului Copiilor Craiova susțin integrarea în sistemul de învățământ a tot mai multe tehnici de educaţie nonformală. Importate din Occident, metodele de educație nonformală sunt gândite pentru a-i ajuta pe copii să înveţe mai repede şi mai bine, lucruri mai utile decât se poate învăţa prin metoda tradiţională de predare.

Este important de știut că activitatea din cadrul Palatului Copiilor este desfășurată de cadre didactice calificate, titulare ale sistemului de învățământ.

Participante la acest simpozion sunt și Cluburile Copiilor din Dolj aflate în subordinea Palatului Copiilor Craiova: Clubul Copiilor Segarcea, Poiana Mare, Calafat, Băilești, Filiași, Dăbuleni, Bechet.

Directorii celor 32 de palate și cluburi ale copiilor din țară vizitează mâine (sâmbătă) obiective istorice și tradiționale ale Doljului, astfel încât schimbul de experiență și idei să fie unul cât mai util și aplicat.

Mâine profesorii ajung și la Atelierul de Valori culturale românești, dar și la Liceul Tar Simenon Veliki Vindin și la Clubul Copiilor Vidin.

Duminică echipa de cadre didactice află cum își desfășoară activitatea colegii din județul Olt. De aici vor lua exemple de bune practici de la cei care coordonează Palatul Copiilor Slatina.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post

Elevii Colegiului Național „Elena Cuza“ participă la cea mai mare competiție de robotică din România

Next Post

Târg de produse realizate de preșcolari, educatoare și părinți

Related Posts
Verified by MonsterInsights