Cum sunt crescuți copiii cei mai fericiți din lume?

Campania Media10 – Crescuți să fie fericiți. O campanie prin care ne propunem să învățăm cu ajutorul specialiștilor în psihologie și dezvoltare personală cum să creștem copii fericiți. Dincolo de informații, materii peste materii, teme, lucrări de control, copiii trebuie să fie pregătiți să facă față emoțiilor de orice fel, provocărilor, concurenței, vieții de zi cu zi. „ Crescuți să fie fericiți” este o campanie prin care specialiștii ne spun cum să încurajăm copiii să se exprime liber, să aibă încredere în ei, dar și curaj să își asume alegerile, să facă performanță, să se integreze în societate.

Puterea exemplului vine din Olanda, țara unde sunt crescuți cei mai fericiți copii din lume.

Încurajați să învețe prin joacă

Copiii olandezi nu simt presiunea legată de performanțele școlare. Nu au teme pentru acasă. Au timp pentru joacă și pasiuni. Sunt încurajați să învețe prin joacă. Evaluarea lor se face prin teste care li se fac pentru stabilirea gradului de inteligență și al orientării profesionale. Nu există o competiție reală atunci când aplică la facultate. Se merge pe ideea că este loc pentru toata lumea.

Pot decide gradul de dificultate la care vor să înveţe

Elevii danezi au libertatea de a alege gradul de dificultate la care vor să înveţe o anumită materie şi pot oricând să se răzgândească dacă li se pare că au luat o decizie greşită.

Guvernul sprijină familia

Familiile olandeze sunt susținute să crească și să educe copiii în cele mai bune condiții. Primesc bani de la stat, sub forma a trei tipuri de alocații pentru creșterea copiilor și a discounturilor fiscale, oferite în baza faptului că părinții muncesc și cresc copii în acelasși timp.

Încurajați să fie independenți

Copiii sunt încurajaţi să se joace în aer liber indiferent de vreme, fără supraveghere parentală constantă. Un rezultat natural al creşterii copiilor independenţi este că părinţii pot avea mai mult timp pentru ei înşişi, fapt care le influenţează propria bunăstare. Cu părinţi mai fericiţi şi copiii sunt fericiţi. Nu contează dacă plouă sau este frig, copiii trebuie să se joace în parc.

Mame relaxate, copii fericiți

Mamele din Olanda rareori sunt diagnosticate cu depresie. Femeile sunt educate într-un spirit liber, independent și fără teama de a fi judecate. În plus, beneficiază de sprijinul statului olandez și al apropiaților în a găsi un echilibru între muncă și viața de familie. Aproximativ 68% din mamele din Olanda lucrează cu un program part-time, de 25 de ore pe săptămână, pentru a avea timp suficient pentru copii. Doar 9% din angajatele din Olanda care au copii muncesc opt ore pe săptămână.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Educația de ziua ei la „Palat” – Palatul Copiilor Craiova

Next Post

Posibile întârzieri salariale și pierderi de posturi. Plata prin costul per elev nu ține cont de realitatea din sistemul de învățământ

Related Posts
Verified by MonsterInsights