Prima zi de grădiniță. Rechizite necesare – sfatul educatorului

Prima zi de grădiniță înseamnă emoții, bucurie, începutul unei noi etape pentru copil, dar și pentru părinți. Este nevoie, însă, și de pregătiri astfel încât copilul să aibă la el toate cele necesare începerii primei etape de studiu. Rechizitele și materialele de care copilul are nevoie pot să fie diferite de la o grădiniță la alta, în funcție de cerințele pe care le are educatoarea sau de ceea ce se cere în programa școlară anuală. 

În această perioadă aproape toate magazinele au rafturile încărcate de rechizite cât mai colorate, o adevărată lume Disney. Educatorii vă sfătuiesc, însă, să rezistați în fața rugăminților celor mici și să cumpărați lucruri utile.

Media10  vă oferă o listă orientativă.

Claudia Radu, educator și directorul grădiniție „Căsuța cu povești” din Craiova spune că rechizitele se aleg în funcție de vârsta copilului,  iar caietele speciale se achiziționează la recomandarea Ministerului Educație. 

„La grupele mici sunt necesare culori, carioci, acuarele. La grupele mari este nevoie și de penar pentru că ne dorim să îi învățăm pe copii să fie ordonați, organizați și pregătiți și pentru momentul în care o să meargă la școală. Educatoarele sunt cele care decid mai departe pentru fiecare grupă ce altte materiale sunt necesare. Părinții trebuie să aibă răbdare până la prima întâlnire cu educatoarele. Sunt anumite produse pe care noi le recomandăm pentru că ne-am dat seama din experiența noastră că sunt utile copiilor pe tot parcursul anului școlar. Spre exemplu, recomandăm părinților să le cumpere copiilor culori cerate, mai groase pentru copiii de la grupa mică și culori mai subțiri pentru cei de la grupele mari. Copilul mic nu are motricitatea necesară astfel încât să coloreze cu ceva subțire și atunci se recomandă culorile mai groase, triunghiulare. Părinții trebuie să știe că acele culori sunt folosite tot anul, nu mai este nevoie de altele pentru că sunt rezistente. Urmează să primim informări de la Ministerul Educației cu privire la caietele tip pe care le putem folosi la clasă. Atunci împreună cu părinții vom decide cum este cel mai bine să procedăm pentru a achiziționare”, spune Claudia Radu, educator. 

Iată o listă de bază recomandată de educatori:

  • ghiozdan de grădiniţă 
  • penar pentru copiii de la grupele mari
  • Caiete de desen
  • Creioane colorate
  • Culori cerate
  • Acuarele şi pensule
  • Plastilină
  • Lipici
  • Bloc de desen sau hârtie pentru desen
  • Jocuri educative: de construcţie, puzzle etc.
  • Caiete speciale: matematică, dezvoltarea vorbirii (se achiziționează în funcție de recomandările Ministerului Educației) 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Salvatori pe două roți. Tinerii care inventează viitorul

Next Post

Clopoțelul sună pe 10 septembrie. Ce schimbări sunt în structura anului școlar 2018 – 2019

Related Posts
Verified by MonsterInsights