Hemoroizii în SARCINĂ. De ce apar și cum îi tratăm?

Hemorozii sunt o afecțiune des întâlnită, care creează o senzație de disconfort și sângerare. Aceștia pot să apară la orice vârstă, indiferent că vorbim de bărbați sau femei. Ei bine, multe paciente se pot confrunta cu apariția hemoroizilor chiar și în perioada sarcinii. Există soluții prin care să tratăm hemoroizii, dar cele mai multe dintre ele nu sunt recomandate la femeile gravide. Prin urmare, soluțiile de tratament sunt limitate și trebuie amânate până la nașterea fătului.

Femeile însărcinate sunt predispuse să dezvolte hemoroizi pe parcursul sarcinii. De ce? Explicația este simplă: prezența fătului în uterul mamei duce la o creșterea a presiunii abdominale. Prin urmare, acest lucru poate declanșa boala hemoroidală sau, mai exact, apariția hemoroizilor la sexul feminin.

„Apariția hemoroizilor în sarcină este dată de creșterea presiunii abdominale ca urmare a prezenței fătului în uter. De obicei, acesta este momentul în care se declanșează boala hemoroidală la femei”, menționează dr. Cătălin Dudu, medic primar chirurg la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova.

Tratamentul hemoroizilor în perioada sarcinii

Dacă în mod normal opțiunile de tratament sunt multiple, atât pe partea de medicație, cât și în ceea ce privește intervenția chirurgicală, soluțiile sunt limitate la femeile însărcinate. Multe dintre medicamentele care ar putea ajuta în ameliorarea simptomelor neplăcute date de hemoroizi nu sunt recomandate în sarcină. Totuși, există un medicament – detralex – pe care mai mulți medici l-au administrat în perioada sarcinii și care a avut rezultate foarte bune. În ceea ce privește intervenția chirurgicală, aceasta se va amâna până la nașterea copilului.

„Din păcate, nu sunt foarte multe lucruri de făcut în sarcină. Majoritatea medicamentelor pe care le putem da nu sunt suficient de mult testate pentru femeile însărcinate. Totuși, am discutat cu ginecologi care au prescris detralex în sarcină, cu rezultate bune. Evităm să facem o intervenție chirurgicală în timpul sarcinii și încercăm să o amânăm până la nașterea fătului”, spune medicul chirurg.

Sunt și anumite remedii naturale, care pot ajuta pacientele să țină sub control manifestările. De exemplu, băile cu ceai de mușețel, precum și anumite creme de la farmacie sunt extrem de utile în acest caz. Cu ajutorul lor, pacienta poate simți o diminuare a simptomelor neplăcute date de hemoroizi.

„Recomandăm pacientelor băile în șezut cu ceai de mușețel, dar și anumite creme care au fost testate și care sunt safe în sarcină”, adaugă dr. Cătălin Dudu, medic primar chirurg la SCJU Craiova.

Hemoroizii pot să dispară după naștere

După naștere, multe femei nu mai acuză disconfort din cauza hemoroizilor. Există așa-numiții hemoroizi de sarcină. Aceștia apar în perioada în care pacienta este gravidă, iar după naștere, dacă nu sunt de dimensiuni foarte mari, dispar. Totuși, pacienta trebuie să meargă la un control după naștere pentru a stabili, împreună cu medicul, dacă este nevoie sau nu de tratament.

„După sarcină, dacă hemoroizii nu sunt foarte mari, e posibil să nu mai creeze disconfort. E bine ca pacienta să revină la un control după ce a născut ca să vedem despre ce este vorba și să luăm o decizie împreună”, conchide specialistul.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post

Programul „Fit&Kit” la Kineto-Plus. Exerciții de fitness și kinetoterapie pentru corectarea problemelor posturale

Next Post

Lumpectomia în tratarea cancerului de sân. Când se recomandă?

Related Posts
Verified by MonsterInsights