Acid uric crescut și GUTĂ? Cum ajută vitamina C și extractul de cireșe

Acidul uric crescut în organism poate conduce la o afecțiune dureroasă cunoscută sub numele de gută. Aceasta se caracterizează prin inflamații articulare severe, provocând disconfort și limitarea mobilității. Studiile recente arată că vitamina C și extractul de cireșe pot juca un rol important în gestionarea și prevenirea acestei condiții.

Vitamina C este cunoscută pentru proprietățile sale antioxidante și pentru rolul său în susținerea sistemului imunitar. Însă, studiile sugerează că vitamina C poate ajuta și la reducerea nivelurilor de acid uric. Se crede că vitamina C poate crește rata la care corpul elimină acidul uric prin rinichi și poate reduce producția acestuia.

Extractul de cireșe a câștigat popularitate ca un remediu natural pentru gută. Cireșele conțin antioxidanți puternici, cum ar fi antocianinele, care pot reduce inflamația și pot minimiza frecvența atacurilor de gută. Cercetările indică faptul că consumul regulat de cireșe sau de extract de cireșe poate reduce semnificativ nivelurile de acid uric în sânge.

„Există câteva suplimente naturale și remedii alternative care pot ajuta la combaterea hiperuricemiei. De exemplu, extractul de cireșe ajută la reducerea inflamației și la scăderea nivelurilor de acid uric. Vitamina C poate ajuta, de asemenea, la reducerea nivelurilor de acid uric prin creșterea eliminării sale din organism. Este important să discutăm cu medicul înainte de a utiliza orice supliment sau remediu alternativ. Unele dintre acestea pot avea efecte secundare sau pot interacționa cu alte medicamente”, spune dr. Adelina Văduva, medic specialist medicină internă la Centrul Medical Renașterea.

Ce schimbări trebuie să facem în stilul de viață?

Pe lângă suplimentarea cu vitamina C și extract de cireșe, adoptarea unui stil de viață sănătos și a unei diete echilibrate joacă un rol crucial în controlul nivelurilor de acid uric. Evitarea alimentelor bogate în purine, reducerea consumului de alcool și menținerea unei greutăți corporale sănătoase sunt pași esențiali în gestionarea gutei.

„Dieta joacă un rol important în menținerea nivelurilor normale de acid uric în organism. În general, este recomandat să alegem alimente cu conținut scăzut de purine, cum ar fi: fructele și legumele, produsele lactate cu conținut scăzut de grăsimi și cerealele integrale. Este bine să evităm alimentele bogate în purine precum: carnea roșie, organele animale, fructele de mare și unele tipuri de pește. Consumul de alcool și zaharuri rafinate pot crește nivelul de acid uric și pot agrava simptomele gutei. Este foarte important să evităm consumul de băuturi alcoolice, în special de bere, și să optăm pentru alimente cu un conținut redus de zaharuri rafinate”, explică medicul specialist.

„Este important să consultăm un medic sau un nutriționist pentru a ne ajuta să avem o dietă personalizată”

Gestionarea eficientă a nivelelor de acid uric poate reduce riscul de gută și poate îmbunătăți calitatea vieții. Vitamina C și extractul de cireșe oferă o abordare naturală și accesibilă pentru a controla această afecțiune. Totuși, este important să se consulte un medic pentru un plan de tratament personalizat și pentru a determina dozele adecvate de suplimente.

Este important să consultăm un medic sau un nutriționist pentru a ne ajuta să avem o dietă personalizată, potrivită nevoilor fiecăruia dintre noi. Acidul uric este o substanță importantă în organism, cu un rol antioxidant marcant. Așadar, este esențial să menținem nivelurile acestuia în limite normale deoarece valorile ridicate pot provoca gută”, precizează dr. Adelina Văduva, medic specialist medicină internă la Centrul Medical Renașterea.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Diabet. De ce urinez frecvent noaptea și ce remedii sunt?

Next Post

Stare de MAHMUREALĂ? Cum ajută vitaminele C și B și ceaiul de ghimbir

Related Posts
Verified by MonsterInsights