Alexandra Șurtea Preda, o voce puternică pentru sănătatea femeilor

Alexandra Șurtea Preda, managerul spitalului privat MaDonna Maria din Craiova, a luat parte la un eveniment de amploare dedicat celebrării femeilor, organizat în București de Revista Femeia. Cu un profil de lider carismatic și dedicat, Alexandra nu este numai o femeie remarcabilă, un manager de succes, ci și o mamă și soție devotată. Deși muncește necontenit alături de echipa de cadre medicale a spitalului MaDonna Maria, Alexandra Șurtea Preda, dedică timp și efort pentru a schimba modul în care femeile percep și îngrijesc propria sănătate. Într-o lume în care informația se găsește la un click distanță și unde „Google” a devenit consilierul de nădejde pentru mulți dintre noi, sănătatea femeii rămâne încă un subiect învăluit în mister și teamă. Alexandra Șurtea Preda, managerul Spitalului privat MaDonna Maria din Craiova, a abordat această temă crucială în cadrul unui eveniment dedicat celebrării femeilor, organizat de Revista Femeia.

De 12 ani, ea conduce cu succes primul și singurul spital privat de obstetrică-ginecologie din sud-vestul țării, acreditat și clasificat de Ministerul Sănătății. „Spitalul nostru are o adresabilitate enormă, deservind întreaga zonă de sud-vest a țării. Avem paciente din toate județele, dar și din afara României”, a menționat Alexandra Șurtea Preda.

În cadrul evenimentului organizat de revista Femeia, discursul ei a avut ca temă principală „Sănătatea femeii și prevenția bolilor”. Managerul Madonna Maria a subliniat cu regret faptul că multe femei din România ajung târziu la medicul ginecolog, adesea când afecțiunile sunt în stadiu avansat.

„Deși suntem în secolul XXI, subiectele legate de sănătatea feminină rămân, din păcate, un tabu în societatea noastră”, a declarat Alexandra.

Femeile au tendința de a discuta problemele ginecologice într-un cerc restrâns, cu prietenele apropiate sau, din nefericire, cu „Google”. „Când, de fapt, cel mai sigur ar fi să discutăm cu un specialist în domeniu, medicul nostru ginecolog”, a insistat Alexandra Șurtea Preda.

Sub conducerea sa, Spitalul MaDonna Maria derulează, anual, în luna martie, campanii gratuite sub numele „Sunt femeie! Și am grijă de mine!”. Aceste campanii au ca obiectiv principal prevenția și tratarea bolilor ginecologice. Rezultatele analizelor efectuate în cadrul campaniilor au arătat adesea cifre alarmante: peste 85% dintre paciente prezentau infecții și probleme ginecologice. Unele dintre ele nu vizitaseră un medic ginecolog în ultimii 15 ani, iar altele, niciodată.

Alexandra Surtea Preda subliniază cu preocupare că: „3 din 4 femei vor dezvolta o infecție urinară sau o infecție ginecologică pe parcursul vieții”. De asemenea, ea a atras atenția asupra percepțiilor eronate cu privire la infecțiile urinare și consecințele lor grave atunci când sunt neglijate.

Într-un context în care sănătatea femeii este adesea trecută în plan secund, vocile precum cea a Alexandrei Surtea Preda sunt esențiale. Ele reprezintă un adevărat pilon în combaterea prejudecăților, a ignoranței și a reticenței de a aborda subiecte atât de cruciale. De fiecare dată când are ocazia, Alexandra Șurtea  Preda aduce în prim-plan importanța diagnosticului precoce pentru sănătatea femeilor. „Mai mult de 95% dintre afecțiunile ginecologice pot fi vindecate dacă sunt diagnosticate la timp”, a subliniat ea. Cu toate acestea, femeile sunt reticente în a-și face anual testele recomandate, fie din frică, fie din jenă.

„Pentru a menține o sănătate optimă, fiecare femeie ar trebui să efectueze regulat o serie de teste, precum: testul Babes Papanicolau, examen de secreție vaginală, sumar de urină și urocultură, ecografie ginecologică și ecografie mamara cu elastografie. Desigur, în funcție de istoricul personal, pot fi necesare și alte investigații”, a explicat managerul spitalului Madonna Maria.

În lupta de a schimba mentalități, Alexandra Șurtea Preda este un „avocat” pentru sănătatea femeilor, străduindu-se să elimine barierele care le împiedică pe multe dintre ele să acceseze îngrijiri medicale de prevenție. Reticența și teama de a discuta și aborda probleme de sănătate sunt alimentate adesea de mituri și stigmat social. Prin campanii de conștientizare, programe educative și acordarea de îngrijiri medicale compasive, Alexandra speră să schimbe această mentalitate.

„Marea provocare nu este disponibilitatea testelor și investigațiilor de prevenție, ci mentalitatea femeilor de a le efectua. Deși multe dintre acestea se tem de potențiala durere fizică, adevărata frică este legată de posibilitatea unui diagnostic nefavorabil. Consultația ginecologica NU doare. De fapt, temerile noastre nu se referă atât la durerea fizică, ci la ideea unui diagnostic negativ, care, reiterez, în majoritatea cazurilor este tratabil dacă este depistat la timp”, a spus Alexandra Șurtea Preda.

Femeile sunt pilonii comunităților lor, dar adesea își neglijează propria sănătate, punându-i pe ceilalți pe primul loc. „Dacă noi nu suntem bine, cum putem să ne așteptăm ca cei dragi nouă să fie?”, a atras atenția managerul spitalului MaDonna Maria.

Astfel, mesajul Alexandrei Șurtea Preda în  cadrul evenimentului organizat de revista Femeia a fost unul clar: femeile trebuie să-și prioritizeze sănătatea. În acest mod, ele pot asigura un viitor sănătos și fericit nu doar pentru ele, ci și pentru cei dragi lor.

Evenimentul găzduit de revista Femeia a reunit femei de marcă din diverse domenii profesionale. La acest grandios eveniment, trusturile de presă de top din România, precum Kanal D, ProTV și PrimaTV (etc), au fost reprezentate în forță, prin vedetele Nety Sandu, Paula Herlo, Denise Rifai și Ilinca Vandici (etc), consolidând astfel statutul de eveniment major în calendarul monden.

CONTACT SPITALUL MADONNA MARIA CRAIOVA:

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Conferința de Educație Timpurie, pentru prima dată la Craiova. Experți internaționali în educație preșcolară vor susține sesiuni de training pe 21 octombrie

Next Post

Acidul uric crescut? Ce trebuie să știi

Related Posts
Verified by MonsterInsights