Vara ne dorim un corp frumos, suplu și, mai ales, fără celulită. Câte dintre noi nu ne-am întrebat vreodată dacă există o soluție magică prin care să scăpăm de ea rapid, fără durere și fără efort. Ei bine, celulita nu dispare ca prin minune, dar există metode eficiente prin care o putem combate, însă acest lucru presupune perseverență, un stil de viață sănătos, multă mișcare și câteva ședințe făcute cu terapia TECAR. Este una dintre cele mai moderne terapii pentru eliminarea celulitei, acțonează fără durere și rezultatele se văd imediat. Cum funcționează?
Apariția celulitei poate fi influențată de mulți factori, printre care: factorii hormonali, genetica, stilul de viață, alimentația, metabolismul lent, lipsa sportului, deshidratarea, greutatea. Chiar dacă celulita nu doare, aspectul estetic este cel care creează probleme și determină clientele să apeleze la proceduri estetice de remodelare corporală.
„Celulita este o afecțiune a pielii foarte frecventă și inofensivă care provoacă umflături și <<gropițe>> pe coapse, șolduri, fese și abdomen. Tonusul muscular poate influența apariția celulitei, factorii hormonali și genetica joacă si ei un rol important. Stilul de viață poate provoca apariția celulitei, dieta nesănătoasă, metabolismul lent, lipsa de activitate fizică, deshidratarea, grăsimea corporală totală”, spune Alexandra Ilie, kinetoterapeut la Centrul Medical Priority Medical.
Ne găsești pe Strada Pandurilor, nr. 33A, cart. Valea Roșie, Craiova sau la numărul de telefon: 0785.867.450
Cum acționează terapia Tecar în topirea celulitei?
Terapia Tecar este una dintre cele mai moderne și eficiente proceduri de pe piață, având numeroase beneficii la nivelul corpului. Aceasta acționează prin căldură, reușind astfel să pătrundă în profunzimea pielii și să topească grăsimea. Pentru rezultate mai bune și mai rapide, se folosește terapia Shockwave pentru a sparge formațiunile de grăsime și pentru a permite terapiei Tecar să elimine mai ușor celulita.
„Terapia Tecar este minim invazivă, utilizează căldura (radiofrecvența) și îmbunătățește aspectul pielii. Aceasta folosește diatermia, care realizează un transfer energetic în câmp capacitiv și rezistiv. Prin urmare, trebuie repetată mai des pentru a menține efectul pe o perioadă mai lungă de timp. Înainte de terapia Tecar folosim și terapia Shockwave, care pregătește tegumentul pentru procedură. Aceasta folosește unde șoc care <<sparg>> formațiunile de grăsime. Astfel, terapia Tecar este mult mai eficientă în combaterea celulitei”, explică Alexandra Ilie.
„După terapia Tecar, pacienta poate continua cu un program de exerciții”
Înainte de a începe terapia, pacienta trebuie să se hidrateze corespunzător. Ulterior, se aplică o cremă care permite sondei să maseze pielea și să acționeze pe zona problematică Pentru rezultate mai rapide, pacienta poate să facă și un program de exerciții după terminarea terapiei. În ceea ce privește frecvența ședințelor, este indicat să facem trei ședințe pe săptămână măcar în primele luni, până la obținerea rezultatului dorit. Ulterior, pentru menținerea acestora, se fac undeva la trei-patru ședințe pe parcursul unei luni, în funcție și de stilul de viață al pacientei.
„Fiecare ședință începe cu hidratarea pacientei, urmând apoi să facem procedura cu ajutorul sondei și <<cremei conducătoare>>. După terapia Tecar, pacienta poate continua cu un program de exerciții. În primele trei – șase luni se fac trei ședințe pe săptămână, iar ulterior trei – patru ședințe pe lună”, afirmă Alexandra Ilie.
„Rezultatele se văd încă de la primele ședințe”
Avantajele terapiei Tecar la nivelul pielii sunt numeroase. Aceasta nu numai că ajută la eliminarea celulitei, dar acționează și asupra retenției de apă, îmbunătățește aspectul pielii și ne scapă de „coaja de portocală” de care foarte multe femei suferă. În plus, favorizează regenerarea dermului și reduce imperfecțiunile de la nivelul abdomenului, șoldurilor și coapselor. Rezultatele se văd chiar de la primele ședințe, pielea devine vizibil mai întinsă și mai netedă.
„Terapia Tecar are rezultate spectaculoase în remodelarea zonelor dificile cu celulită, în cazul retenției de apă și al aspectului de coajă de portocală, în regenerarea și revitalizarea straturilor dermei, reducerea imperfecțiunilor de pe abdomen, șolduri și coapse. Rezultatele se văd încă de la primele ședințe, cu modificarea aspectului pielii (piele mai întinsă)”, spune Alexandra Ilie, kinetoterapeut la Centrul Medical Priority Medical.
De ce ar trebui să facem și masaj anticelulitic?
Combinarea mai multor terapii aduce mai multe beneficii și, implicit, rezultate mai rapide. Prin urmare, dacă ne dorim să scăpăm de celulită și să ne pregătim corpul de vacanță, atunci putem apela și la masajul anticelulitic. Ce beneficii are? Îmbunătățește circulația sângelui și favorizează procesul de eliminare a depunerilor de grăsime.
„Masajul anticelulitic este o metodă foarte eficientă de diminuare și eliminare a celulitei. Este un masaj profund și uneori puțin dureros deoarece se execută mișcări de frământare. Principalul beneficiu este dat de îmbunătățirea circulației sanguine, ceea ce conduce la reducerea și eliminarea depunerilor de grăsime”, explică Alexandra Ilie.
Cum ne menținem rezultatele cât mai mult timp?
După ce am ajuns la rezultatul dorit, obiectivul nostru este să îl menținem cât mai mult timp. Cum facem asta? În primul rând, avem grijă la dieta noastră, avem grijă ce alimente consumăm și nu facem excese. De asemenea, și hidratarea este un pas extrem de important în acest proces pentru că dacă nu bem destulă apă toxinele nu se elimină și rămân în organism, urmând să se transforme în grăsime. În al doilea rând, trebuie să ne menținem activi, să facem sport regulat și să nu avem o viață sedentară.
„Rezultatele în urma ședintelor de Tecar se pot menține cu ajutorul sportului, alimentației, hidratării (pentru eliminarea toxinelor) și a cremei speciale care se aplica în timpul procedurii și de două ori pe zi acasă”, precizează specialistul.
Când nu putem face terapia Tecar?
În ceea ce privesc contraindicațiile procedurii, trebuie să știm că anumite probleme din sfera cardiovasculară și reumatică nu permit efectuarea terapiei Tecar. Pacientele care se știu cu probleme de sănătate trebuie să comunice specialistului și să ceară sfatul medicului înainte de începerea ședințelor. În plus, procedura nu se face în perioada de sarcină și de alăptare, iar dacă suntem la menstruație, atunci ședința va trebui reprogramată, conform specialistului: „Pacienta nu are voie să facă terapia Tecar dacă: are probleme de coagulare, tulburări de circulație periferică, este gravidă, alăptează, este la menstruație.”