Cu ce îndulcitori naturali înlocuim zahărul? Cele mai sănătoase soluții

Când un pacient cu diabet consumă prea mult zahăr, multe părți ale corpului, inclusiv celulele care produc insulină, sunt afectate. Dacă glicemia este prea mare în mod regulat, în timp, aceste celule se vor uza, astfel încât corpul nu va mai putea să producă deloc insulină, ceea ce duce la și mai multă inflamație. În cele din urmă, această inflamație poate afecta inima, vasele de sânge, nervii, ochii și rinichii. Îndulcitorii naturali sunt cea mai bună alternativă pentru zahăr. 

„Există înlocuitori naturali și artificiali. Nu sunt adepta înlocuitorilor artificiali, de aceea le recomand pacienților îndulcitorii naturali. Cel mai bine este să folosim miere de salcâm, în cafea, în ceai sau în alimente, dar nu mai mult de două lingurițe pe zi. Putem folosi și siropul de agave, extractul de mesteacăn. Acești sunt îndulcitori naturali care îi găsim în plafar sau în farmacii, dar este important de știut că nu trebuie folosiți în exces. Există și varianta îndulcitorilor artificiali precum zaharina și aspartamul, singurele care nu au nicio calorie, însă și acestea consumate în exces produc tulburări gastro-intestinale, iar pe termen lung probleme renale”, spune dr. Marlena Pascu, medic primar de diabet, nutriţie şi boli metabolice, doctor în științe medicale, director medical Clinica NutriLife.

VIDEO:

Urmărește sfaturile medicale oferite de dr. Marlena Pascu pe teme ce țin de diabet și boli de nutriție aici: https://www.nutrilife.ro/sfatul-medicului/
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Obezitatea la copii. Cum se tratează corect?

Next Post

Ai probleme cu constipația? Ce alimente te ajută

Related Posts
Verified by MonsterInsights