Ai dureri și nu știi ce să faci? Terapia Tecar te poate ajuta! În cazul în care suferi de dureri de spate, cervicale, de cot, de genunchi și îți dorești să scapi cât mai repede de ele, atunci poți asocia exercițiile din programul de recuperare cu terapia Tecar. Terapia Tecar acționează prin căldură asupra zonei afectate și reduce inflamația într-un timp foarte scurt. În plus, nu doare, nu provoacă disconfort, iar rezultatele se văd chiar după prima ședință. Poți beneficia de această terapie la Centrul Medical Priority Medical din Craiova.
Ne găsești pe Strada Pandurilor, nr. 33A, cart. Valea Roșie, Craiova sau la numărul de telefon: 0785.867.450
Beneficiile terapiei Tecar sunt resimțite și de către pacienții cu dureri de spate, cervicale, de cot și de genunchi. Pentru că acționează prin căldură, terapia Tecar pătrunde în profunzimea țesuturilor și ajută la procesul de reparare. În plus, pacienții care fac această terapie observă îmbunătățiri în ceea ce privește durerea și vindecarea.
„Terapia Tecar folosește diatermie de contact, adică celulele interne sunt stimulate si produc căldură. Terapia Tecar acționează în profunzime, activează procesele naturale de reparare și antiinflamatoare ale organismului, ameliorează durerea și eliberează endorfina”, spune Alexandra Ilie, kinetoterapeut la Centrul Medical Priority Medical.
Pe lângă programul de recuperare, pacienții cu afecțiuni cronice sau acute pot asocia terapia Tecar pentru a grăbi procesul de vindecare, dar și pentru a diminua durerile supărătoare. Astfel, tratamentul va fi mult mai eficient și mai rapid, așa cum afirmă și kinetoterapeutul Alexandra Ilie: „Terapia Tecar este recomandată deoarece elimină durerea și are un proces mai rapid de vindecare decât alte proceduri de fizioterapie. Ajută atât în afecțiunile acute, cât și în cele cronice.”
Cum se desfășoară terapia?
În ceea ce privește modul în care decurge terapia, pacientul va sta într-o poziție relaxată, confortabilă pe tot parcursul ședinței. Kinetoterapeutul va aplica o cremă și va masa zona afectată cu ajutorul unei sonde. Din fericire, terapia Tecar nu doare, pacientul nu simte disconfort sau senzație neplăcută în timpul procedurii.
„Pacientul trebuie să se întindă sau să se pună pe scaun într-o pozitie confortabilă. Mai apoi, terapeutul plasează placa (care închide circuitul) într-o zonă apropiată zonei de tratat și aplică o <<cremă conductoare>> care a fost concepută pentru a facilita conducerea formei de terapie. Pacientul se poate relaxa deoarece nu simte durere sau disconfort. Terapia este foarte placută”, spune kinetoterapeutul.
„Efectele sunt observate încă de la prima ședință prin reducerea intensității durerii și inflamației”
În funcție de afecțiunea de care suferă pacientul, numărul ședințelor poate varia. Un beneficiu al terapiei Tecar este că pacientul observă îmbunătățiri încă de la prima ședință. Intensitatea durerii este mai scăzută și pot chiar să își reia unele activități imediat după procedură. Totuși, efectele de la primele ședințe nu se mențin foarte mult timp. Prin urmare, trebuie să continuăm cu terapia până când observăm că durerea scade în intensitate și ușor, ușor, începe să dispară.
„Numărul de ședințe este dat de tipul de afecțiune cu care se prezintă pacientul. Efectele sunt observate încă de la prima ședință prin reducerea intensității durerii și inflamației. Pacienții cărora le-am făcut terapia Tecar au avut ameliorate durerile de la prima ședință, și-au reluat parțial sau total activitățile”, precizează Alexandra Ilie, kinetoterapeut la Centrul Medical Priority Medical.
Rezultate mai rapide în terapiile combinate
Durerea de spate, cervicală, de cot sau de genunchi poate fi ameliorată cu ajutorul terapiei Tecar. Totuși, dacă ne dorim rezultate mai rapid și o recuperare mai eficientă, cel mai bine este să combinăm mai multe terapii. În plus, sondele pot fi aplicate pe pacient, situație în care acesta poate să realizeze și programul de recuperare, sau pot fi făcute cu ajutorul kinetoterapeutului.
„Terapia Tecar se poate face în combinație cu alte proceduri de fizioterapie. Datorită beneficiilor oferite de aparat, sondele pot fi fixe (pe pacient) și acesta să execute programul de recuperare, dar pot fi și mobile (cu ajutorul terapeutului). Se obține rezultate favorabile în terapiile combinate”, afirmă kinetoterapeutul.
Când nu este indicat să apelăm la terapia Tecar pentru dureri?
Chiar dacă beneficiile terapiei Tecar sunt nenumărate și pot ajuta la tratarea mai rapidă a afecțiunii, trebuie să știm că există situații în care această procedură nu este indicată. Mai exact, copiii sub 14 ani, pacienții cu stent sau proteze auditive, pacienții care prezintă probleme infețioase, de coagulare sau tulburări de sensibilitate periferică. De asemenea, pacienții cu forme de cancer, cu epilepsie au contraindicație pentru efectuarea terapiei, la fel și femeile care sunt în perioada de sarcină.
„Copiii cu vârsta sub 14 ani nu pot face terapia Tecar. Pe lângă asta, nici pacienții cu pacemaker, proteze auditive, procese infecțioase, probleme de coagulare, tulburări de sensibilitate periferică, cancer, epilepsie nu pot face această procedură. Iarăși, la femeia gravidă există, de asemenea, contraindicație”, conchide specialistul.