Tabara bucuriei s-a inaugurat la Bratovoești

 Fiecare copil a fost într-o tabără sau visează să meargă într-o tabără. Tabăra reprezintă locul în care descoperi locuri noi, explorezi și înveți lucruri noi, te distrezi și îți faci prieteni. Un loc al prieteniei, al bucuriei și al dorinței de viață. Din nefericire, nu toți copiii ajung într-o astfel de tabără. Unii din lipsa resurselor financiare, alții din grija prea mare a părinților, iar alții pentru că timpul petrecut în spital sau la tratament nu le-a permis o copilărie ca a celorlalți copii. Prin proiectul Tabăra Bucuriei ne-am propus ca și copiii cu afecțiuni oncologice sau alte boli grave să beneficieze pe timpul verii de frumusețea unei tabere, sub supravegherea atentă a personalului medical, a asistenților sociali, a unui psiholog/psihoterapeut și a voluntarilor noștri.

            Astfel, după 4 ani de visat și de muncă, în Tabăra Bucuriei s-au auzit primele râsete de copii, iar visul nostru a devenit realitate. Sâmbătă, 10 iunie 2023, s-a inaugurat la Bratovoiești Tabăra Bucuriei, prima tabără din Oltenia destinată copiilor cu afecțiuni oncologice sau alte afecțiuni grave, un proiect al Asociației Bucurie pentru Viață. Visul nostru a devenit realitate alături de oamenii din comunitate.


Construirea taberei a început de la zero în anul 2020, prin efortul comun și susținut al unei echipe de voluntari inimoși, tabăra cuprinzând 4 căsuțe de lemn ca spații de cazare și un Centru de zi. Valoarea investiției până în prezent este de 900 000 lei, provenind exclusiv din donații și sponsorizări. Tabăra este gândită a funcționa pe perioada verii, în serii săptămânale, putând găzdui 16 copii și personalul aferent. Primăvara și toamna vor fi dedicate week-end-urilor cu familiile copiilor, fiecare căsuță urmând a primi câte o familie pentru a se putea deconecta de la rutina zilnică prin socializare, odihnă și diverse activități recreative. Mai mult, tabăra va fi deschisă inițiativelor în parteneriat ale ONG-urilor locale, putând dezvolta activități și cu alte categorii de beneficiari.


În urma finalizării amenajării spațiilor de cazare și a curții interioare, în ziua de sâmbătă, 10 iunie 2023, a fost organizată o petrecere cu copiii beneficiari și familiile lor, 20 de copii bucurându-se de activități de recreere și jocuri, de un spectacol de magie, precum și de socializarea cu câinii de salvare ai Centrului Național de Educare Canină. De asemenea, în ziua de duminică, 11 iunie 2023, a fost organizată în locația taberei o recepție la care au participat autorități locale, parteneri și sponsori. Până la finalizarea Centrului de zi al taberei, în locație se vor organiza petreceri cu copiii și week-end-uri cu familiile, urmărindu-se și familiarizarea copiilor și părinților cu tabăra și împrejurimile.

            Pe lângă construirea taberei, voluntarii Asociației Bucurie pentru Viață desfășoară activități de recreere cu copiii internați în cadrul Secției de Oncopediatrie a Spitalului Clinic Județean din Craiova, ajută prin donații de tehnică medicală Secția de Oncopediatrie, asigură transportul copiilor între spital și casă, vizitează familiile în perioada sărbătorilor de iarnă și pascale cu cadouri prin Caravana Bucuriei și, de asemenea, susține în diverse moduri copiii internați și aparținătorii pe perioada tratamentului. Toate acțiunile Asociației Bucurie pentru Viață se bazează pe voluntariat, asociația având 0 (zero) angajați.

Vă mulțumim tuturor celor care ne-ați ajutat de-a lungul timpului, într-un fel sau altul, să aducem fericirea în sufletele copiilor, dar mai ales în gândurile părinților atât de încercați zi de zi!

Mulțumim tuturor celor care ne-au susținut financiar cu tot ce am avut nevoie și când am avut nevoie!

Multuțumim tuturor celor care ne-au ajutat fizic atunci cand am cerut!

Nu a fost ușor să ajungem aici, dar ajutorul fiecăruia a contat.

Daca și tu îți dorești să faci parte din visul nostru și să ne dai o mâna de ajutor financiar sau fizic, intră pe www.bucuriepentruviata.ro și contactează-ne! E ușor să fii bun, trebuie doar să vrei!

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post

Ce este și de ce apare vaginita? Soluții de tratament

Next Post

Operația de „pietre la fiere”. Când se recomandă și cum se efectuează?

Related Posts
Verified by MonsterInsights