244 de femei au beneficiat de control ginecologic gratuit în campania „Sunt femeie! Și am grijă de mine” derulată de spitalul MaDonna Maria

Campania „Sunt femeie! Și am grijă de mine” derulată în luna martie de spitalul MaDonna Maria din Craiova a adus la control femei care nu mai fuseseră de ani buni la un medic ginecolog. 244  de femeie au beneficiat de consultație ginecologică gratuită și recoltare de analize specifice, măsurarea tensiunii arteriale și a greutății, 196 au fost depistate cu infecții vaginale și din păcate două paciente au fost diagnosticate cu cancer.

Prin campania „Sunt femeie! Și am grijă de mine” echipa spitalului Madona Maria și-a dorit să încurajeze femeile să meargă la controale ginecologice, periodic, pentru a putea depista și trata la timp eventualele probleme medicale. România este pe primul loc în Europa în ceea ce privește mortalitatea cauzată de cancerul de col uterin.

O dată la două ore, o româncă este diagnosticată cu cancer de col uterin și aproape 2.000 pierd anual lupta cu această boală.

România se situează pe primul loc în Europa la incidența cancerului de col uterin. Spre deosebire de alte tipuri de cancer cancerul de col uterin depistat în stadii incipiente, este curabil, tratabil. O consultație ginecologică efectuată la timp poate salva vieți. 2 dintre pacientele care s-au prezentat la medic în cadrul campanie au fost depistate cu cancer de col uterin.

„Spitalul MaDonna Maria Craiova a demarat campania „Sunt femeie! Și am grijă de mine” încă de acum un an. Deja la a II-a ediție, anul acesta, campania noastră, de altfel unică la nivel național, se bucură de un real succes. Sute de femei iau parte la această campanie anual. Nu există niciun cost ascuns. Totul este gratuit. Este o campanie de educare, conștientizare și diagnosticare a posibilelor infecții feminine prin care încercăm să anulăm efectele automedicației și teamă de a merge la medic. În România, rată cancerului de col uterin este una alarmantă și cum cancerul nu doare, femeile au tendința să amâne acest gen de consultații uneori pe termen nedefinit”, explică Alexandra Preda, managerul spitalului MaDonna Maria Craiova.

În continuare multe femei nu ajung la medic sau ajung foarte târziu.

„Am avut paciente care nu mai trecuseră pragul medicului ginecolog de 15, 20 sau chiar 30 de ani și care au participat la această campanie. În primul an, rată infecțiilor depistate a fost de peste 82% din totalul numărului de participante. Un procent extrem de îngrijorător! Fiecare femeie ar trebui să știe că măcar o dată pe an trebuie să ajungă la medicul ei ginecolog pentru un control de rutină și efectuarea de analize minime. Prevenția salvează vieți. O mama, o soție, o sora , o prietenă sănătoasă sunt tot ce ne dorim”, susține managerul spitalului MaDonna Maria Craiova.

Spitalul MaDonna Maria nu se oprește aici. Campaniile de consultații medicale gratuite, informare și conștientizare vor continua pe parcursul acestui an și vor fi mediatizate astfel încât tot mai multe femei să aibă posibilitatea să descopere la timp eventualele probleme ginecologice. Totodată, speră a ideea să fie preluată și de alte spitale, pentru a crește accesul femeilor din Oltenia și România la servicii medicale.

„Inițiativa noastră cu siguranță poate fi preluată si de alți colegi pentru că iată, am reușit să mobilizăm extrem de multe femei cărora li s-a efectuat un control ginecologic complet. Este nevoie de implicare, de dorința de a răspunde nevoii pacienților, de a arăta că îți pasă, de a ajuta real”, conchide Alexandra Preda, managerul spitalului MaDonna Maria.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Verucile și papiloamele. De ce apar și cum se tratează?

Next Post

ARTROZA – boala articulațiilor. Cum se tratează și ce poți să faci?

Related Posts
Verified by MonsterInsights