Biostimularea ne ajută să slăbim în centimetri și în kilograme într-un mod rapid și fără efort. Totodată, ajută la îndepărtarea celulitei, tonifiere, lifting. La centrul Idealis Beauty din Craiova puteți beneficia de biostimulare cu ajutorul celui mai avansat aparat profesional de estetică non-invazivă, Ultratone Futura Ultra PRO, singurul aparat de acest fel disponibil în acest moment în Bănie. Ce este biostimularea și cum acționează? Ce zone putem trata? Când se văd rezultatele și cât se mențin? Ce avantaje și beneficii are biostimularea? Ne spune Corina Șneapotă, managerul centrului Idealis Beauty din Craiova, specialist în terapii complementare de remodelare corporală și facială.
Media10: Ce este biostimularea?
Corina Șneapotă: Biostimularea reprezintă un amalgam de impulsuri și subimpulsuri, chiar și micropulsuri, biofrecvențe, curenți și ultracurenți de modelare, dezvoltați exclusiv de inginerii și de pishologii Ultratone pentru confortul și eficiența maximă a clientului. Biostimularea este o procedură de remodelare corporală ce folosește stimularea electrică a musculaturii și a altor țesuturi cu ajutorul unor impulsuri asemănătoare stimulilor fiziologici. Procedura este adaptată fiecărei persoane în parte. Mai precis, stabilește pentru fiecare corp în parte stimulii de care are nevoie și unde să fie poziționați. Se iau în calcul mai multe variabile: vârsta, înălțimea, greutatea, obiectivul ales pentru greutate, sexul etc. Tratamentul este individualizat, ca număr și frecvență a ședințelor, în funcție de fiecare organism în parte.
Ultratone Futura Ultra PRO, unic în Craiova
Media10: De ce aparat dispuneți în salon pentru efectuarea acestei proceduri?
Corina Șneapotă: Aparatul se numește Ultratone Futura Ultra PRO, denumit și Dreamshaper, care înseamnă modelator de vis, mai precis remodelare așa cum tu visezi. Acest aparat oferă, pe lângă biostimulare, și alte tipuri de terapii (terapia cu microcurenți, cu ultasunete) care ajută la tratamentele pentru remodelarea corporală, dar și facială. Echipamentul este unic în Craiova, l-am achiziționat în anul 2021 pentru centru. M-a încântat foarte mult faptul că are un soft special, ce oferă mai multe tipuri personalizate de program. Prin biostimulare, ultrasunete și microcurenți, Ultratone Futura Ultra PRO combate celulita, ajută la slăbire și tonifiere, acționând ca un antrenament la sală. Aparatul dispune de peste 59 de programe complexe de slăbire, tonifiere, detoxifiere, antiîmbătrânire, stimulare a ciruculației, întreținere, terapie, reflexologie și recuperare medicală.
Se pot trata până la cinci zone în același timp
Media10: Ce poate face, mai exact, acest aparat? Câte zone putem trata?
Corina Șneapotă: În comparație cu alte echipamente, aparatul ne oferă posibilitatea să alegem mai multe zone pe care să acționăm. Se pot alege până la cinci zone, ceea ce este un lucru foarte imoportant. Dacă facem o comparație cu terapia HImFU, de exemplu, care e indicat să fie folosit mai mult pe o singură zonă. Pot să-l împart și în mai multe zone, bineînțeles: 10 minute pe abdomen, 10 minute pe coapse și 10 minute pe fese.
Totuși, în decurs de 30 de minute, ca și timp alocat unei terapii, nu s-ar obține un efect foarte mare pentru că timpul este mult prea scurt. În schimb, biostimularea are 20 electrozi, câte doi pe fiecare fir. Aceștia se pot atașa pe fiecare zonă a corpului. Astfel, timpul nu se va mai împărți, ceea ce este foarte benefic pentru că în cele 30 de minute aparatul va lucra toate zonele în același timp.
Pe lângă asta, în funcție de fiecare client, fiecare program este personalizat. Prin urmare, ne va arăta de câte ședințe are nevoie persoana respectivă după obiectivul ales. De asemenea, Ultratone Futura Ultra PRO poate să facă un program diferit pe fiecare zonă. Cel mai important atuu al aparatului este că lucrează individualizat pe fiecare persoană în parte și inclusiv programul în sine este diferit. Mai exact, dacă ai de făcut 10 ședințe până la atingerea obiectivului, aparatul își va face programul astfel încât, în acele ședințe să poată atinge toate cerințele pe care noi le-am introdus la început. Deci ședința pe care clientul o face astăzi va fi total diferită de ședința următoare.
Biostimulare versus electrostimulare
Media10: Care este diferența între biostimulare și electrostimulare?
Corina Șneapotă: Electrostimularea funcționează cu acei electrozi, pe care trebuie îi umezești puțin cu apă ca să se poată face transferul de curenți. Electrostimularea acționează pe aceiași tipuri de curenți, adică nu sunt personalizați, singura diferență fiind dată de intensitatea reglabilă pe zone. În momentul în care se pornește terapia de electrostimulare, se poate seta intensitatea personalizat pe fiecare zonă în parte, mai mare la o zonă a corpului și mai mică la celelalte zone unde sunt aplicați electrozii, în funcție de sensibilitatea clientului. În schimb, la biostimulare, putem alege programe diferite pentru fiecare zonă, unde vor fi folosiți curenți diferiți. Biostimularea are aproximativ 60 de curenți diferiți care funcționează, electrostimularea neavând acest tip de diferențiatori. În plus, biostimularea funcționează pe curenți bio, adică pe aceeași frecvență a curenților corpului nostru, iar electrostimularea funcționează pe o frecvență care nu este neapărat bio.
Ce rezultate obținem prin biostimulare?
Media10: Care sunt efectele biostimulării?
Corina Șneapotă: Biostimularea ne ajută să pierdem rapid în circumferință prin reducerea grăsimii din jurul stomacului, taliei, șoldurilor și coapselor, garantat după o singură sedință dar și în greutate prin combinarea terapiei cu un regim alimentar sănătos. În primul rând, biostimularea are efect anticelulitic pentru că prin succesiunea stimulărilor se va distruge țesutul adipos și va fi evacuat prin drenaj limfatic. Conform studiilor clinice, biostimularea reduce celulita cu peste 75%. Reduce stratul de grăsime aflat deasupra musculaturii prin întărirea activității fibrelor musculare lipsite de tonus.
În al doilea rând, ne ajută să ne modelăm musculara prin creșterea tonusului muscular, condiției fizice și forței musculare. Astfel, vom avea o formă și un aspect sănătos al mușchilor. În plus, biostimularea permite o tonifiere profundă a musculaturi. În mod normal, nu se întâmplă asta prin exercițiu fizic sau doar după un efort fizic îndelungat. În al treilea rând, obținem o piele mai fermă și mai netedă prin stimularea formării colagenului și a elastinei. Mai mult, prin biostimulare se obține și un lifting al bustului (sânilor) / tonifierea pectoralilor.
Slăbire fără vergeturi
Media10: Care sunt principalele avantaje ale programului de biostimulare?
Corina Șneapotă: Se poate slăbi fără vergeturi deoarece pierderea în centimetri se produce concomitent cu tonifierea musculaturii și a pielii. Astfel, se ajunge la forma dorită într-un timp relativ scurt. Sunt stimulate și grupele musculare mai greu accesibile prin exerciții fizice obișnuite. Un alt avantaj este dat de starea de bine, relaxarea care continuă și după terminarea ședinței. În timp, apare un plus de energie și o rezistență mai mare la stresul psihic și oboseala fizică.
În plus, biostimularea ajută și în recuperarea medicală, dar și postnatal. Este unul dintre singurele echipamente care poate să ofere terapie unei femei care a născut, începând din a treia lună. În general, majoritatea echipamentelor nu pot să ofere terapii clientelor care au născut decât la șase luni după naștere și numai în cazul în care nu alăptează. De asemenea, acest echipament se poate folosi chiar și în timpul sarcinii până în luna a treia sau a patra.
30 de minute de biostimulare = două ore de antrenament la sală
Media10: Ce trebuie să știe o persoană înainte de a face această procedură, dar și după efectuarea ei?
Corina Șneapotă: Majoritatea persoanelor care vin într-un salon de remodelare corporală au două probleme: problema timpului și problema greutății. Clienții trebuie să știe că cele 30 de minute pe care le stau aici pot să echivaleze cu două ore de mers la sală sau cu 200 de abdomene pe care le faci la nivelul zonei abdominale. De menționat este că această procedură se face, în principiu, persoanelor cu vârsta peste 18 ani. Se poate face și până în 18 ani, dar numai cu acordul părintelui și cu un adult alături. Totuși, noi nu recomandăm adolescenților niciun fel de tratament până la acea vârstă, nici măcar cel facial pentru acnee.
De asemenea, pe zona de slăbit în centrimetri, pot să echivaleze chiar cu alte terapii, precum HImFU. Dacă alegi terapia HimFu, poți să dai jos până la doi-trei sau chiar patru centimetri. Totuși, în comparație cu biostimularea, HImFU este o procedură dublă la preț. În schimb, biostimularea poate să ofere până la minim un centimetru imediat după prima ședință. Dacă alegem să facem tonifiere, anticelulitic, lifting, rezultatele se văd după mai multe ședințe (a treia, a patra sau chiar a cincea ședință).
După procedură, recomadăm clienților să nu consume carbohidrați, mâncare foarte grasă timp de două ore. Este indicat să mănânce alimente ușoare și să bea foarte multă apă. De asemenea, chiar dacă este o procedură bio, nu o efectuăm și nici nu o recomandăm femeilor care sunt la menstruație.
Rezultatele se pot menține și până la un an
Media10: Cât timp se mențin rezultatele și de câte ședințe de întreținere este nevoie?
Corina Șneapotă: Rezultatele se mențin, dar depinde de obiceiurile pe care le avem fiecare acasă. Prin urmare, se pot menține pe un termen de șase luni – un an de zile sau pe un termen de două – trei luni. Ideea este că dacă revenim acasă la obiceiurile nesănătoase pe care le-am avut înainte de a da jos cei câțiva centimetri, rezultatele nu vor fi de durată. Prin urmare, acei centimetri sau acele kilograme se vor depune destul de repede.
În principiu, noi recomandăm o ședință de întreținere pe săptămână, dar depinde de fiecare client în parte. Dacă este o persoană activă din punct de vedere a activității fizice: se plimbă, face sală, atunci una-două ședințe de întreținere pe lună sunt suficiente. Dacă clientul are un stil de viață sedentar, nu este foarte activ fizic, merge des cu mașina sau stă mult la birou, atunci este nevoie de cel puțin o ședință pe săptămână. După un pachet de minim 10 ședințe executat într-o lună, putem să mai facem încă un abonament de minim 10 ședințe în a doua lună, după care este nevoie de o pauză de o lună. Mai există și varianta de a schimba cu o altă terapie, cum ar fi masajul transdermic, care este mult mai soft și nu implică niciun fel de curent.
Biostimularea nu doare
Media10: Este o procedură dureroasă?
Corina Șneapotă: Biostimularea nu doare. Aparatul funcționează pe intensitate, de la 0% până la 100%. Clienții încep să simtă niște furnicături, pișcături undeva la peste 20%. Cu cât creștem intensitatea, cu atât se simt mai puternic. Creștem treptat această intensitate până la gradul de suportabilitate al clientului. După cinci – 10 minute, putem să mai creștem.
Media10: În ce situații există contraindicații pentru această procedură?
Corina Șneapotă: Nu se recomandă procedura de biostimulare dacă: avem stimulator cardiac, neurostimulatori implantați sau dispozitive electrice interne; avem un istoric de afecțiuni cronice, cancer de piele sau alunițe premaligne; avem boli cardiace, boli endocrine (hipertiroidie), imunodepresive, epilepsie; avem leziuni importante la nivelul pielii; suntem în timpul sarcinii (peste trei luni) sau alăptării; dacă am urmat un tratament invaziv (chirurgical) sau minim invaziv în urmă cu trei luni în zona de tratament.