Dr. Iuliana Petrișor. Oră de educație medicală cu elevii de la Școala Nr.2 „Traian”

Elevii din România mănâncă prost, mai ales la şcoală. Chipsuri, dulciuri cu prea mult zahăr şi chimicale, sucuri acidulate, tot ce strică dinţii şi duce la obezitate sau la alte boli grave se regăsește în meniul lor zilnic. Educația medicală este singura soluție pentru a îmbunătăți această situației. Echipa Centrului Medical Prima Clinic dedică timp în mod permanent pentru acțiuni de informare, conștientizare și educație medicală atât pentru copii, cât și pentru adulți.

 

Astăzi, dr. Iuliana Petrișor, medic primar endocrinolog, specialist diabet și boli de nutriție le-a vorbit copiilor de la Școala Nr.2 „Traian” Craiova despre ce rol are alimentația în dezvoltarea noastră, ce alimente este bine să consume copiii pentru a avea energie și randament la școală, cât de important este sportul pentru o viață armonioasă, de ce este important să acordăm o mare atenție stării de sănătate. Elevii s-au bucurat să petreacă câteva ore altfel, să pună întrebări medicului și să afle lucruri noi.

„Am început de mult aceste acțiuni de educație medială în școli și grădinițe. Deja avem copii care acum trăiesc mult mai sănătos, copii care ne-au urmat sfaturile și care au scăzut în greutate. Este mare nevoie de educația copiilor și părinților din mediul cu privire la alimentație, stil de viață sănătos, prevenție. De aceea, am ales să mergem în cât mai multe unități școlare. Acum pentru că elevii s-au reîntors la școală ne propunem să fim prezenți în cât mai multe unități de învățământ și să reușim să îi facem să înțeleagă cât de importantă este prevenția, cum funcționează organismul nostru, de ce este bine să mâncăm sănătos, să facem sport și mai ales să obținem rezultate bune la școală”, spune dr. Iuliana Petrișor.

  

Cu sprijinul prietenilor de la Impruvis și Möller’s România  medicii Prima Clinic au întotdeauna grijă de cei mici, asigurându-le o creștere sănătoasă, dezvoltarea inteligenței și susținerea imunității. La finalul orelor de educație medicală copiii au fost „premiați” cu peștișori gumați cu Omga3 oferiți de Möller’s România,  partenerul care mereu ne este alături în campaniile de educație medicală și cărui îi mulțumim pentru implicare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Statistică îngrijorătoare în ruralul românesc: Peste 70% dintre persoanele testate sunt obeze sau supraponderale

Next Post

Mindchangers – People and Youth for Planet and People, un proiect dedicat conștientizării populației legate de migrații și schimbările climatice

Related Posts
Verified by MonsterInsights