Policlinică Studențească în cadrul Căminului 9 din Craiova. Reabilitare și modernizare în valoare de peste 20.000.000 de lei

Căminul Studențesc Nr.9 din Craiova și Policlinica Studențească au fost inaugurate, joi, imobilul traversând o perioadă în care a fost reabilitat și dotat corespunzător. 

Potrivit reprezentanților Universității din Craiova, începând cu anul 2019, a fost demarat un amplu proces de renovare și modernizare a acestui cămin.

A fost consolidată structura de rezistență a clădirii, au fost refăcute instalațiile electrice și sanitare, a fost reabilitată fațada și au fost asigurate toate măsurile pentru a obține autorizația de securitate la incendiu. De asemenea, a fost refăcut acoperișul și a fost transformat în terasă. Căminul are 86 de camere și o capacitate totală de 258 de locuri. Fiecare cameră are trei locuri de cazare și este dotată cu mobilier, televizor, frigider, cablu TV și internet. În plus, pe fiecare nivel, studenții au la dispoziție, în oficii, plite electrice și mașini de spălat rufe, precum și săli de lectură moderne”, arată Universitatea din Craiova.

La parterul căminului a fost amenajată, printr-un parteneriat cu Primăria Municipiului Craiova, Policlinica Studențească care cuprinde șase cabinete medicale cu aparatură de ultimă generație ce asigură servicii pentru 22.000 de studenți de la Universitatea din Craiova și Universitatea de Medicină și Farmacie Craiova.

Valoarea investiției se ridică la 20.252.376 lei, iar aceasta a fost finalizată cu fonduri de la bugetul de stat și fonduri proprii.

Total
8
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Patru medii de 10 la Evaluarea Națională în județul Dolj. Elevii nemulțumiți pot depune contestații

Next Post

„Craiova se îmbracă în ie” în această după-amiază

Related Posts