Patru medii de 10 la Evaluarea Națională în județul Dolj. Elevii nemulțumiți pot depune contestații

Rezultatele Evaluării Naţionale, înainte de contestaţii, au fost publicate, joi, pe site-ul oficial al Ministerului Educaţiei.

În judeţul Dolj, au fost înregistrate patru medii de 10, fiind vorba despre absolvenți ai școlilor din Craiova.

Rezultatele pot fi consultate AICI.

Contestaţiile pot fi depuse în zilele de 23 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) şi 24 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00).

Acestea pot fi transmise şi prin mijloace electronice.

”Candidaţii care depun / transmit contestaţiile completează, semnează şi depun / transmit şi o declaraţie-tip în care se menţionează că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, documentele sunt semnate şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora”, a precizat ministerul.

Rezultatele finale vor fi afişate joi, 30 iunie.

Comunicarea rezultatelor obţinute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât şi pe Internet, respectându-se Regulamentul general privind protecţia datelor personale. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor şi care au fost distribuite candidaţilor, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susţinută.

Media generală obţinută în cadrul Evaluării Naţionale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Absolvenţii clasei a VIII-a îşi vor putea continua studiile în învăţământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toţi elevii care au finalizat ciclul gimnazial.

Total
45
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Dr. Radu Diaconu, pediatru. Trei reguli pe care părinții să le respecte pentru a asigura o creștere cât mai armonioasă a copilului

Next Post

Policlinică Studențească în cadrul Căminului 9 din Craiova. Reabilitare și modernizare în valoare de peste 20.000.000 de lei

Related Posts