Prinși cu căști și telefon în timpul examenului de BAC. Patru liceeni din Dolj, eliminați

Patru candidați au fost eliminați din Examenul de Bacalaureat, în județul Dolj, fiind prinși cu telefon și căști asupra lor. 

Trei dintre candidați au fost depistați în centrul de examen – Liceul Teoretic „Independența” Calafat, având căști la ei, iar cel de-al patrulea în centrul de la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” Băilești, acesta din urmă având telefonul mobil la el.

În conformitate cu prevederile art. 7 alin. (11) din OME nr. 5151/2021 privind organizarea şi desfăşurarea examenului naţional de bacalaureat – 2022, candidaţii respectivi nu mai pot participa la probele următoare şi sunt declaraţi <<eliminaţi din examen>>, fără posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. Aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat. Calculul celor două sesiuni la care candidaţii <<eliminaţi din examen>> nu mai au dreptul de a participa se face fără luarea în considerare a sesiunii speciale a examenului de bacalaureat>>”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISJ Dolj, Nicoleta Lițoiu.

La cea de-a doua probă scrisă a examenului, proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie), în județul Dolj au fost prezenți 3.514 candidați.

Proba s-a desfășurat astăzi în 15 centre de examen, 212 candidați absentând.

Subiectele și baremul de corectare vor fi publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Proba la alegere a profilului și a specializării se va desfășura mâine, 22 iunie.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:

recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;

susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;

obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Tetantivă de fraudă la Bacalaureat, în Dolj. Un candidat a fost eliminat

Next Post

Dr. Radu Diaconu, pediatru. Trei reguli pe care părinții să le respecte pentru a asigura o creștere cât mai armonioasă a copilului

Related Posts
Verified by MonsterInsights