„Povestea Cântecului”, prezentată vineri la Craiova de artiștii Ansamblului Maria Tănase

Ansamblul Folcloric „Maria Tănase” împlinește, anul acesta, 30 de ani de activitate, directorul instituției, Niculina Stoican, anunțând, luni, în cadrul unei conferințe de presă, un spectacol inedit în care artiștii vor aduce în fața publicului „Povestea Cântecului”.   

Spectacolul aniversar va avea loc în Piața Mihai Viteazul din Craiova, în data de 27 mai, începând cu ora 20.00.

Noi suntem în sărbătoare, anul acesta, și mi-am dorit foarte mult ca această sărbătoare să fie punctată așa cum se cuvine și cum merită Ansamblul Folcloric Maria Tănase. Vom avea un spectacol aniversar care va deschide Zilele Municipiului Craiova, în data de 27 mai. Publicul va asista la un spectacol inedit, în care mi-am dorit să conturez cumva, prin glasul Mariei Tănase, <<Povestea Cântecului>>. Să vedem de unde a început cântecul și unde a ajuns în zilele noastre. Prin intermediul actriței Miruna Ionescu, am materializat-o cumva pe Maria Tănase…a venit să ne întrebe ce mai facem, să ne spună că este îngrijorată de vremurile pe care le trăim, dar să ne dea curaj, nădejde, pentru viitor, prin cântec. În cadrul spectacolului, interpreții din cadrul instituției vor fi prezenți în altă ipostază decât cea cu care este obișnuit publicul”, a menționat Niculina Stoican, managerul Ansamblului Folcloric „Maria Tănase”.

Pe scenă vor urca și invitați speciali: Horia Brenciu & Orchestra, Feli Donose și Zorina Bălan.

Este un spectacol de excepție pentru că avem și colaboratori de excepție. Vor fi alături de noi Horia Brenciu și orchestra sa minunată împreună cu Feli Donose. Mai avem o supriză: Zorina Bălan, o tânără olteancă pe care am adus-o alături de noi în acest proiect pentru că ne-am dorit să existe o colaborare și cu tânăra generație, cu cei care au reușit să aibă o amprentă de excepție în cântecul popular oltenesc. Îmi doresc să fiți în Piața „Mihai Viteazul” din Craiova, în data de 27 mai, începând cu ora 20.00, iar din acest motiv nu o să dezvălui foarte multe din programul pregătit”, a mai spus Stoican.

Acompaniamentul va fi asigurat de orchestra ansamblului, condusă de dirijor-orchestrator, profesor Nicolae Drăghia.

Formația de dansuri va fi condusă de șeful secției dansuri, Ionel Garoafă.

De coregrafie răspunde Marin Barbu, de scenografie Florin Constantinescu, regia și scenariul aparținându-i Niculinei Stoican.

Evenimentul va fi prezentat de Miruna Ionescu.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Premiul de Excelenţă „Mihai Pătrașcu”, 2022

Next Post

Prof.univ.dr.Rodica Trăistaru: „Avem aparatură modernă și condiții de internare foarte bune”

Related Posts
Verified by MonsterInsights