Nouă școli din județul Dolj, în competiție pentru titlul de „Școală Europeană”

Competiţia Naţională „Şcoală Europeană”, titlu recunoscut de instituţiile europene ca un bun exemplu de susţinere şi valorizare a parteneriatelor şcolare dezvoltate în cadrul programelor europene din domeniul educaţiei şi formării profesionale, se derulează, începând de ieri, la Craiova.  

Potrivit inspectorului general al ISJ Dolj, Daniel Ion, această competiţie se adresează tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar implicate în programele europene din domeniul educaţiei şi formării profesionale Erasmus+ şi constă în evaluarea calităţii şi coerenţei managementului şcolii, reflectat în documentele manageriale, precum şi a impactului pe care activităţile derulate în cadrul proiectelor europene l-au avut asupra culturii organizaţionale şi a ethosului şcolii.

“Competiţia pentru obţinerea certificatului ‘Şcoală Europeană’ este recunoscută de instituţiile europene ca un bun exemplu de susţinere şi valorizare a parteneriatelor şcolare dezvoltate în cadrul programelor europene din domeniul educaţiei şi formării profesionale. Certificarea şcolilor cu titlul ‘Şcoală Europeană’ conferă recunoaştere şi prestigiu în cadrul comunităţilor educaţionale, iar eforturile pe care aceste şcoli le fac pentru menţinerea titlului obţinut determină un interes tot mai crescut pentru dezvoltarea de noi şi noi proiecte, ceea ce conduce la o îmbunătăţire a managementului şcolar şi la dezvoltarea unei culturi organizaţionale solide. Lansată în 2004 ca semn al recunoaşterii contribuţiei şcolilor româneşti la sprijinirea eforturilor României de integrare în Uniunea Europeană, competiţia pentru obţinerea certificatului ‘Şcoală Europeană’ este recunoscută de instituţiile europene ca un bun exemplu de susţinere şi valorizare a parteneriatelor şcolare dezvoltate în cadrul programelor europene din domeniul educaţiei şi formării profesionale”, a menționat Daniel Ion.

În cadrul evenimentului de deschidere a competiției, elevii Daria Iancu şi Mihai Cealîcu, din clasa a XI-a de la Colegiul Naţional “Fraţii Buzeşti” din Craiova, au prezent proiectul Erasmus+ “Mission Based Learning” al colegiului, proiect care a obţinut locul I la una dintre competiţii, în cadrul căruia elevii buzeşteni au realizat un site turistic de promovare a municipiului Craiova, intitulat https://www.discovercraiova.com/.

În competiţie au intrat 131 de şcoli din întreaga țară.

Sunt și nouă unități de învățământ din Dolj care vor să obțină titlul de „Şcoală Europeană”. Câștigătorii vor fi recompensați financiar, premiul fiind în valoare de 5.000 de lei.

Cele nouă unități școlare din Dolj sunt: Școala Gimnazială “Gheorghe Bibescu”, Liceul “Traian Vuia”, Colegiul Național “Elena Cuza”, Școala Gimnazială “Mihai Viteazul”, Colegiul Economic “Gheorghe Chițu”, Colegiul Național “Nicolae Titulescu”, Liceul Tehnologic “Ștefan Odobleja”, Liceul de Industrie Alimentară, toate din Craiova, precum și Liceul Tehnologic “Horia Vintilă” din Segarcea.

La deschiderea Competiţiei Naţionale “Şcoală Europeană” au participat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Cosmin Vasile, prefectul Daniela Barbu, viceprimarul Rela Filip, directorul CJRAE Dolj, Elena Cocoş, inspectori şi cadre didactice.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

(VIDEO) Ciroza hepatică. Ce trebuie să știi

Next Post

O comisie medicală va stabili unde va fi internat pacientul care ajunge la UPU din cadrul Spitalului Județean Craiova

Related Posts
Verified by MonsterInsights