Investigații CT și RMN gratuite în cazul mai multor afecțiuni, chiar dacă furnizorul depășește valoarea de contract. Ministrul Sănătății anunță că programul s-a deblocat

Programul ce prevede acces rapid al pacientului la investigații de monitorizare nu va fi întrerupt, chiar dacă a fost o perioadă, după încetarea stării de alertă, când nu s-au mai făcut programări în acest sens. 

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a dat asigurări că nu se renunță la acest program, ci că în cel mai scurt timp clinicile vor putea face programări de acest tip.

Abia acum, Casa Națională de Sănătate a putut să deblocheze aceste programe. Sunt o serie întreagă de afecțiuni, inclusiv oncologice, pentru care se pot face investigații gratuite. După încetarea stării de alertă a fost o perioadă de reintrare în normal și abia acum avem o bază legală, dincolo de valoare de contract, în funcție de necesități. Am avut un blocaj de natură legislativă, a fost depășit. Revenirea la normalitate necesită un parcurs. Nu se poate peste noapte. Eu cred că în perioada imediat următoare toate aceste lucruri se vor rezolva”, a declarat ministrul Sănătății, prezent vineri la Craiova.

Acest program presupune programare în cel mai scurt timp pentru investigații de monitorizare a pacienților oncologici, a celor cu probleme post Covid, a celor cu diabet zaharat, a persoanelor cu boli cardiovasculare, a celor cu boli rare, cu boli neurologice sau a celor cu boli cerebovasculare.

Medicul specialist scrie pe biletul de trimitere unul dintre ce șapte tipuri de „Monitor” și astfel clinicile de specialitate programează mult mai repede pacientul, iar acesta beneficiază de decontare în totalitate.

Există 7 tipuri de monitoare puse la dispoziție de CAS, acestea având fond nelimitat indiferent de perioada anului.

Potrivit Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, începând cu data de 1 octombrie 2020, „pentru a facilita accesul la investigaţii medicale paraclinice acordate în ambulatoriul de specialitate, necesare monitorizării pacienţilor cu COVID-19 după externare, precum şi a pacienţilor diagnosticati cu boli oncologice, diabet zaharat, cu boli cardiovasculare, boli rare, boli neurologice şi boli cerebrovasculare, furnizorii de investigatii paraclinice pot acorda investigaţiile, chiar dacă depăşesc valoarea de contract”.

Total
40
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Echipa Centrului de Oncologie „Sfântul Nectarie” Craiova pune municipiul pe harta medicală a țării. Noul sediu al clinicii, inaugurat

Next Post

Primăria Craiova continuă proiectul de construire a Spitalului de Pediatrie

Related Posts