Alexandra Anghel, sportivă de top a României, recuperare medicală cu succes la KINETO-PLUS

Luptătoarea legitimată la CS Universitatea Craiova, Alexandra Anghel, este printre cei mai buni sportivi ai României. Dovadă sunt rezultatele obținute în ultimii ani, medalii la campionate europene și mondiale, care au venit după mai bine de un deceniu de muncă, ambiţie, dăruire, spirit de echipă.

 

Alexandra a fost aleasă și imaginea campaniei „Educație prin sport” derulată în urmă cu trei ani, de ziarul Media10, iar povestea ei de succes se poate citi aici: https://mediazece.ro/2019/03/25/pentru-alexandra-anghel-nu-exista-nu-pot-lupta-pentru-un-vis-jocurile-olimpice/.

Din viața unui sportiv de performanță, care muncește mult, fac parte și accidentările. Alexandra a suferit o accidentare destul de gravă, care a necesitat o intervenție chirurgicală și apoi câteva luni de recuperare medicală. Tânăra sportivă a avut nevoie de sprijinul specialiștilor și speranța că se va face bine și că va reveni pe în ringul de lupte. A ales să facă recuperare medicală la Kineto-Plus Craiova, iar rezultatele obținute au fost foarte bune. Într-un interviu acordat Media10, Alexandra a vorbit despre ce presupune recuperarea medicală pentru un sportiv aflat în situația sa, despre cât de importantă este conexiunea și comunicarea cu kinetoterapeutul ales.

Luiza Bleoancă este kinetoterapeutul care a făcut parcă magie în cazul Alexandrei, omul care a reușit să o motiveze, să treacă peste durere și să lupte, pentru a reveni la forma inițială.

Media 10: Ce problemă medicală te-a adus pe mâinile specialiștilor la Kineto-Plus?

Alexandra Anghel: Am avut o accidentare, fiind sportivă de performanță, am avut hernie de disc cervicală, C5, C6. Am suferit o intervenție chirurgicală și după intervenție mi s-a recomandat să fac recuperarea medicală.

Media 10: De ce ai ales să Kineto Plus?

Alexandra Anghel: Am vrut să fac recuperare în Craiova, pentru că eu sunt din Craiova și prin intermediul colegei mele Alexandra Țacu, care lucrează de ceva timp la Kineto-Plus,  vedeam tot timpul comentarii pe Facebook legate de această clinică. Am intrat să mă informez pe pagina lor de Facebook  și mi-a plăcut ce am descoperit. Consider că am luat una dintre cele mai bune decizii din viața mea, pentru că am ales Kineto-Plus. Îmi doream foarte mult să mă recuperez și am căutat și alte clinici, dar am ales să merg aici și a fost o decizie foarte bună.

„Cei de la Kineto-Plus, Luiza și colegii ei, m-au ajutat să depășesc acest moment greu”

Media 10: Cum a fost recuperarea?

Alexandra Anghel: Recuperarea a durat patru luni. Au fost patru luni în care zi de zi, de luni până vineri, am fost la fiecare ședință. Îmi doream foarte mult să îmi revin la activitatea sportivă, să trag de mine, a fost o perioadă foarte grea pentru că m-am antrenat atâția ani pentru calificările pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo și  s-a întâmplat această accidentare care m-a oprit. În perioada Jocurilor Olimpice eu am făcut recuperare în loc să fiu acolo, dar Luiza, kinetoterapeutul care s-a ocupat de mine m-a ajutat foarte mult, m-a susținut, m-a încurajat. Îmi aduc aminte că într-o zi m-am dus la Kineto-Plus după ce plânsesem, am vrut să o sun pe Luiza să îi spun că nu mă duc pentru că nu mă simțeam în stare de absolut nimic și mi-a zis: „Hai Ale, vino că lucrăm mai ușor, dar, te rog, vino și vedem cum facem, numai vino să faci ședința”. În momentul în care am intrat ea m-a văzut că am plâns. Ea a mai lucrat cu sportivi de performanță și a știut cum să colaboreze cu mine. Asta mi-a plăcut cel mai mult și nu doar la ea, ci și la restul colegilor ei pe care i- văzut cum lucrează. La Kineto-Plus vin și oameni cu dizabilități și cumva asta a însemnat mult pentru mine, m-a motivat fiecare om, fiecare kinetoterapeut. Pozitivitatea cu care am fost mereu primită la fiecare ședință: „Hai Ale, campioana mea!”. Recuperarea a fost foarte grea, toate exercițiile, iar susținerea a contat mult. Am trecut printr-o perioadă foarte grea, iar cei de la Kineto-Plus, Luiza și colegii ei m-au ajutat să depășesc acest moment și acum să îmi reiau activitatea sportivă și să ajung la nivelul la care am fost. Sănătatea este pe primul loc și dacă am sănătate pot să merg înainte fără niciun obstacol. Am simțit că uneori Luiza  își dorea mai mult decât mine să mă fac bine și simțeam lucrurile acestea și am apreciat tot.

„Recomand Kineto-Plus pentru că am văzut acolo oameni care vor binele pacienților, am văzut dorința aceea de a ajuta și recupera omul”

Media 10: Cât de mult a contat să îți revii și să poți face sport din nou?

Alexandra Anghel: Deocamdată încă nu mi-am intrat în formă, am început antrenamentele de trei săptămâni. Medicul mi-a dat undă verde să reîncep antrenamentele și Luiza mi-a spus la fel: „Ale, începi ușor și crești progresiv”. Nu cred că va fi o problemă în ceea ce privește forma la care o să ajung după o anumită perioadă de antrenare pentru că lunile în care am stat se simt chiar dacă am lucrat în clinică, am lucrat exerciții pentru cervical și pentru coloană în principiu, dar oboseala specifică sportului pe care eu îl practic mi-a lipsit foarte mult. Ușor, ușor o să îmi revin și asta o sa fie o mare realizare pentru mine, faptul că o să ajung din nou la forma mea și o sa pot să particip la competițiile de la anul. Luiza mi-a spus la un moment dat că îi este mult mai ușor să lucreze cu sportivi de performanță, pentru că eu spre exemplu sunt componentă a lotului național și de mică am fost plecată de acasă și am avut mereu un program strict pe care am știut că trebuie să îl respect ca să am rezultate. Cred că asta a ajutat-o și pe Luiza în mare parte și i-am ușurat și ei munca. Ideea este că ea m-a ajutat foarte mult și m-a încărcat cu pozitivitate. Ca orice om, poate și ea avea problemele ei, dar când venea la clinică și o vedeam îmi dădea acel zvâc.

Media 10: De ce ai recomanda Kineto-Plus pentru alți pacienți?

Alexandra Anghel: Aș recomanda Kineto-Plus pentru că am văzut acolo oameni care vor binele pacienților, am văzut dorința aceea de a ajuta și recupera omul. Am văzut oameni care au venit acolo cu probleme mult mai grave decât ceea ce am eu, oameni cu dizabilități care totuși veneau acolo zâmbind și plecau de acolo cu încredere, cum plecam și eu de fiecare dată, știind că am făcut ceva bun cu ajutorul specialiștilor de la Kineto-Plus, pentru că știu să își facă treaba ca la carte. Ei au ajutat mulți oameni să se recupereze, nu sunt singura, și o să demonstrez probabil prin rezultatele pe care le voi obține pe viitor cât de importantă este munca lor.

Odată ajunsă la clinica Kineto Plus, campioana Alexandra Anghel a avut-o ca și partener în lupta pentru propria recuperare pe Luiza Bleoanca, kinetoterapeut, cea care i-a fost mereu alături, a încurajat-o ș. Luiza ne-a explicat cum a lucrat cu Alexandra și ce le-a adus către un rezultat foarte bun.

„Alexandra s-a prezentat în mai în cadrul clinicii nostre cu un diagnostic de hernie de disc cervicală postoperator. În urma intervenției chirurgicale, s-a făcut o osteoplastie cu șuruburi, corpuri vertebrale C5, C6 cu poziționare în axă. A venit întâmplător în cadrul clinicii noastre, fiind colegă de liceu cu una dintre colegele noastre de la clinică și așa am început recuperarea. Am început  partea de terapie manuală, partea de creștere a amplitudinii articulare, creșterea forței și masei musculare, kinetoterapie, ceva ședințe de hidrokinetoterapie”, a spus Luiza Bleoancă, kinetoterapeut la Kineto Plus.

Au fost 4 luni intense pentru Alexandra, 4 luni în care Luiza a luptat să îi ridice moralul și să se recupereze fizic.

„A fost una dintre cele mai frumoase recuperări din cadrul clinicii noastre. Toate recuperările sunt frumoase și spectaculoase și satisfăcătoare, dar lucrul cu sportivii este diferit. Presiunea este diferită, obiectivele sunt diferite, protocolul de recuperare este diferit și rezultatele sunt pe măsură. Alexandra este un sportiv de nota 10 și un om de nota 10. Am lucrat cu ea 4 luni, a venit la distanță de o lună postoperator, însă lucrul cu ea a fost inedit ”, a completat Luiza.

Comunicarea, colaborarea dintre kinetoterapeut și pacient este extrem de importantă. Între Luiza și Alexandra Anghel s-a creat această legătură magică încă de la început și mai mult decât atât pe timpul recuperării au legat o frumoasă și trainică prietenie.

„Am interacționat bine încă de la prima ședință și pe lângă relația profesională am dezvoltat și o relație de prietenie extrem de frumoasă. E foarte important ca pacientul să prindă încredere în terapeut și să îi povestească de la cea mai mică durere, până la ce a făcut în ziua respectivă, acasă. Vorbind de Alexandra, este pachetul perfect pentru un sportiv de performanță. Este disciplinată, serioasă, a dat dovadă de mult profesionalism, disciplină și de ambiție pentru că au fost 4 luni de muncă grea, 4 luni în care nu a fost tocmai ușor, cu recuperare zilnică între 1 și 3 ore pe zi, dar împreună am reușit”, a concluzionat Luiza Bleoancă.

Total
66
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Campanie de colectare GRATUITĂ deșeuri voluminoase, în Craiova

Next Post

Casa Dianu, restaurată și reintegrată în circuitul cultural

Related Posts