Școala de vară Before&After School Bilingv. Educație prin empatie, cultură generală și dezvoltare personală

Elevii Before&After School Bilingv  au încheiat cu succes școala de vară din acest an. Copii s-au bucurat de activități numeroase, care i-au ajutat să îmbine utilul cu plăcutul, să învețe prin joc și joacă. Programul școlii de vară s-a desfășurat bilingv, săptămâna de activități  în  limba engleză a alternat cu cea de în limba germană. Profesoara Bianca Maria Marcu, alături de colegele sale Mihaela Roman și Bianca Troancă, sunt cele care i-au călăuzit pe elevii, în frumoasa aventură educațională.

Before&After School Bilingv  este locul unde elevii se pregătesc pentru școală, pentru cele mai importante examene, dar și pentru a avea cultură generală, empatie, curajul de a se exprima în public, încredere în cunoștințele acumulate și abilitatea de a vorbi mai multe limbi străine. Bianca Maria Marcu este o profesoară tânără și foarte bine pregătită care lucrează din suflet și cu responsabilitate față de fiecare copil care ajunge la cursurile sale. La fele și colegele sale, alături de care formează o echipă ce ajută copiii să fie pregătiți mai bine pentru școală, pentru provocările vieții.

Bianca a urmat un liceu cu profil filologie, unde a învățat trei limbi străine: engleză, germană, franceză, a studiat foarte mult acasă și în paralel cu ceea ce învăța la școală, apoi a absolvit Facultatea de Limbi Străine din Craiova, Secțiunea Franceză-Germană. Cunoscând foarte bine și limba engleză a mers în Marea Britanie, unde a descoperit sistemul de învățământ englezesc și a deprins tehnici noi de lucru.

Pentru a completa cunoștințele acumulte în timpul anului și a găsi o ocupație cu folos în timpul vacanței Bianca a organizat școala de vară Before&After School Bilingv.

„Fiecare săptămână a avut o temă centrală, pe baza căreia am desfășurat numeroase activități distractive și formativ-educative. Fiecare săptămână a implicat activități de cercetare și deghizare, astfel că am fost pe rând daci, romani, greci sau egipteni antici. Am îmbinat astfel lecțiile de istorie, de cultură generală cu momente distractive și memorabile pentru copii”, spune prof. Bianca Maria Marcu.

Momentul culminant al verii a fost tabăra de supraviețuire, cu cortul, unde copiii au învățat elementele necesare, pentru a petrece cel puțin o noapte în natură. Totodată, elevii au învățat cât de frumoasă este lumea literelor și ce înseamnă să scrii o carte, dar și că o lume mai bună se construiește cu fiecare dintre noi. Micuții au învățat lecția compasiunii, a bunătății umane și au participat la o strângere de fonduri pentru copiii bolnavi prin vânzarea cărții lansate.

„Ca întotdeauna, am pus accent pe predarea empatiei. Astfel, elevii noștri au debutat și în lumea literelor prin lansarea unei cărți pentru copii, „O aventură cum n-a fost alta”, pe care am oferit-o mai apoi tuturor celor care au donat pe daruiesteviata.ro,  pentru a susține copiii bolnavi”, spune prof. Bianca Maria Marcu.

 

See Also

Toată lumea a avut un motiv în plus de bucurie și după aflarea rezultatelor examenelor susținute: Cambridge și ÖSD.

„Nu doar că le-au promovat,  dar au avut și rezultate excepționale”, mărturisește profesoara.

Anul acesta Before&After School Bilingv a devenit și centru acreditat de susținere a examenelor Cambridge și ÖSD. Povestea continuă și din toamnă, când elevii revin la cursuri, iar profesoara îi așteaptă cu o mulțime de surprize. La Before&After School Bilingv copiii studiază după un sistem unic în Craiova: Agile Teaching and learning, adică învățare autodirijată.

What's Your Reaction?
Excited
1
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

COPYRIGHT 2021 Creat de WEB GRYG DESIGN. Toate drepturile rezervate.

Scroll To Top