Prima intervenție laparoscopică în sistem de imagine 4k Rubina, la Spitalul Militar Craiova

La Spitalul Clinic de Urgență Militar ”Dr. Ștefan Odobleja” Craiova, Secția clinică Chirurgie generală, a avut loc prima intervenție chirurgicală în sistem de imagine ultraperformantă LED 4K Rubina, sub coordonarea prof. univ. dr. Mercuț Dorin. Noua tehnologie a fost utilizată în colecistectomie laparoscopică și urmează a fi achiziționată de către spital în perioada următoare.

sursă foto: Spitalul Militar Craiova
sursă foto: Spitalul Militar Craiova

Utilizarea sistemului ultraperformant LED 4K Rubina, a permis realizarea chirurgiei laparoscopice asociind imagini de fluorescență în infraroșu, ca urmare a injectării unei substanțe speciale, numită ”indocyanine green” (verde de indocianină).

De aproximativ 1 an, Spitalul Clinic de Urgență Militar ”Dr. Ștefan Odobleja” Craiova a fost dotat cu trusă laparoscopică 3D, care a rezolvat limitarea majoră a laparoscopiei convenționale – lipsa vederii în profunzime. Acum avem tehnologia care poate să schimbe acest lucru. Prin adăugarea celei de-a treia dimensiuni, laparoscopia 3D îi permite chirurgului să experimenteze o imagine aproape reală a câmpului operator.

Intervenția presupune o colaborare strânsă și o comunicare permanentă între echipele anestezico-chirurgicale, atât în timpul intervenției cât și după finalizarea acesteia.

Realizarea acestui tip de intervenție impune atât o dotare adecvată cât și o echipă chirurgicală antrenată, cu experiență în chirurgia laparoscopică avansată, elemente care cresc siguranța actului medical, fiind un beneficiu real pentru pacient.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Școală de Vară la Facultatea de Drept a Universității din Craiova  

Next Post

Spitalul Filantropia din Craiova revine la activitate normală. Secțiile primesc și pacienții non-COVID

Related Posts
Verified by MonsterInsights