Spitalul MaDonna Maria susține copiii să facă sport. Circuitul Național F.R.T. U14 ani

Spitalul privat MaDonna Maria continuă să susțină copiii să facă mișcare, să iubească sporul și să aibă un stil de viață sănătos. Astfel, pentru al treilea an consecutiv Spitalul MaDonna Maria în parteneriat cu Federația Română de Tenis (FRT) și Clubul de Tenis Stănică a organizat a II-a ediție a Turneului Național de Tenis „Bursele copilăriei”, pentru copii cu vârste cuprinse între 10-14 ani. Turneul este clasificat la Categoria 1 FRT.

Evenimentul „Trofeul MaDonna Maria, Ediția a II-a” a avut loc în perioada 29.05.2021-02.06.2021. Probele desfășurate au fost cele de simplu, fete și băieți.

„Noi, cei de la MaDonna Maria, milităm pentru dedigitalizare și pentru că cei mici să se bucure cât mai mult de perioada magică a copilăriei. Pentru acest fapt, considerăm să-i susținem în toate activitățile sportive așa încât să se poată dezvoltă frumos, armonios, să cunoască importanța unui efort depus, dar și a împlinirilor ce urmează după acest efort”, a declarat Alexandra Preda, managerul Spitalului MaDonna Maria.

Mărimea tablourilor de concurs a fost de câte 16 participanți pentru fiecare categorie, astfel însumând 96 de participanți. Pentru acest eveniment Clubul de Tenis Stănică a pregătit terenuri cu suprafață de zgură.

          Câștigătorii au fost premiați astfel:

           Locul I : Trofeu+ prosop brodat “MaDonna Maria” + Voucher HEAD 900 lei;

           Locul ÎI : Trofeu+ prosop brodat “MaDonna Maria” +Voucher HEAD 500 lei;

           Locul III : Trofeu + prosop brodat “MaDonna Maria” + Voucher HEAD 250 lei.

De ce este important

România ocupă locul trei în Europa la obezitatea infantilă, după cum arată Organizația Mondială a Sănătății (OMS). În Dolj, sute de copii doljeni ajung periodic în cabinetele medicale, din cauza problemelor de greutate și a dereglărilor hormonale, pe care le au. Medicii spun că obezitatea infantilă a ajuns la niveluri alarmante în România.

See Also

Aproape 40% dintre copiii din România sunt supraponderali

Grav este că, din cauza obezității, mulți ajung să aibă și alte boli asociate, cel mai adesea diabet. De aceea, echipa spitalului MaDonna Maria își dorește să arate comunității că numai prin susținerea copiilor și motivarea lor să facă sport, aceste probleme medicale grave ar putea fi prevenite.

 „Copiii au nevoie de toată susținerea noastră. Ei trebuie să fie încurajați și ajutați să aibă un stil de viață sănătos, să știe să facă alegeri corecte, mai ales atunci când vine vorba de petrecerea timpului liber. Trebuie să investim în ei, pentru că viitorul nostru, al tuturor, stă în mâinile lor”, adaugă Alexandra Preda, managerul spitalului MaDonna Maria.

Sportul aduce nu numai distracție și relaxare, dar este și un instrument de dezvoltare a abilităților sociale, atât de utile. Sportul îi învață pe copii să fie competitivi, dar și corecți și onești, să socializeze și să se bucure de viață. Efectele benefice aduse de sport se resimt  atât în copilărie, cât și pe termen lung, potrivit Academiei Americane de Psihiatrie pentru Copii și Adolescenți.

Totodată, prin participarea la acest turneu de tenis, copii din toată țara sunt ajutați să își descopere pasiunea pentru activitățile sportive.

„Prin susținerea acestor activități și prin încheierea de astfel de parteneriate, ne dorim să promovăm și să ajutăm la descoperirea de noi talente sportive ale celor mici, dar și să le cultivăm pe cele deja existente”, explică managerul spitalului MaDonna Maria. 

MaDonna Maria este singurul spital privat de obstetrică-ginecologie, din Sud-Vestul țării clasificat și acreditat de Ministerul Sănătății și Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS).

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

COPYRIGHT 2021 Creat de WEB GRYG DESIGN. Toate drepturile rezervate.

Scroll To Top