Cardio Help. O echipă medicală atentă și bine pregătită

O echipă medicală atentă și bine pregătită, care oferă servicii medicale cu dăruire și grijă față de fiecare pacient. Totul a pornit de la pasiunea  dr. Laura Bogdan, pentru medicină și cardiologie. Și-a dorit să ofere pacienților săi șansa de a diagnostica, trata și preveni bolile cât mai ușor și corect. A reușit și nu se oprește aici.

Afecțiunile cardiovasculare sunt principala cauză de mortalitate în România, iar pacienții au nevoie de o îngrijire interdisciplinară. De aceea, dr. Laura Bogdan a început să adune în jurul său o echipă medicală tânără, bine pregătită pe diferite specializări medicale: medicină internă, endocrinologie, pneumologie.

„Inițial, am pornit la drum cu cabinetul de cardiologie, în urmă cu 5 ani, din dorința de a oferi pacienților o investigație cât mai completă pe linie cardiologică. Pentru că în timp am observat că pacienții au nevoie de investigații mult mai complexe și că patologia lor este mult mai vastă, am încercat să îmi formez o echipă multidisciplinară. Mi-am dorit să adaug în echipa mea medici tineri, pasionați de meseria lor, dedicați pacientului, astfel încât am adăugat cardiologiei, specialități precum medicina internă, endocrinologia, și anul acesta, în contextul pandemiei COVID-19 și pneumologia”, explică dr. Laura Bogdan.

VIDEO

Cabinet medicină internă. Pregătirea medicului și aparatura performantă oferă siguranță

Pacienții pot beneficia de consultații, investigații, diagnostic și tratament și în specialitatea medicină internă. Medicina interna este specialitatea medicală care vizează prevenirea, diagnosticul și tratamentul bolilor care afectează unul sau mai multe organe, iar un control medical oferit la timp poate însemna șansa la viață. Pregătirea și profesionalismul dr. Carmen Paula Ciucă este dublat de aparatură performantă cu care este dotată clinica Cardio Help.

„Medicina internă este una dintre cele mai vaste și complexe ramuri ale medicinei. Este specialitatea care se ocupă cu prevenirea, diagnosticarea și tratamentul diferitelor afecțiuni, precum cele cardiace, respiratorii, renale, osteo-articulare, digestive. Este  important ca relația medic-pacient să fie o relație bazată pe încredere, pe respect, iar în cabinetul de medicină internă oferim tot ceea ce ține de noi pentru a oferi pacienților un diagnostic și tratament corect, dar și să îi consiliem pentru a avea un stil de viață cât mai sănătos pentru a putea preveni apariția bolilor dar și pentru a încetini evoluția celor existente”, spune dr. Carmen Paula Ciucă, medic specialist medicină internă.

Cabinetul de endocrinologie – servicii complete de diagnostic și tratament

Dezechilibrele hormonale sunt la baza a numeroase afecțiuni. Hormonii reglează metabolismul, respirația, creșterea, reproducerea, percepția senzorială și mișcarea. De aceea, vizita la medicul endocrinolog este de multe ori extrem de importantă. Poate că nici nu v-ați gândit până acum, însă o parte importantă din afecțiunile cronice sunt strâns legate de sistemul endocrin, cum ar fi diabetul, sindromul ovarelor polichistice sau osteoporoza. În cabinetul de endocrinologie Cardio Help puteți beneficia de investigații, diagnostic și tratament, dar și de tot sprijinul pentru a putea trata sau ține sub control bolile de care suferiți.

„Consider esențială abordarea multidisciplinară a cazurilor, deoarece dezechilibrele hormonale se prezintă într-un complex de semne și simptome, care de cele mai multe ori trebuie evaluate în echipă. Pornind cu patologia cea mai frecventă și anume cea tiroidiană, trebuie știut faptul că tulburările de secreție hipo și hipertiroidia, respectiv deficitul și secreția în exces a hormonilor tiroidieni  pot avea răsunet inclusiv cardiac și pot determina într-un mod secundar și ireversibil hipo sau hipertensiunea, tulburări de ritm cardiac, insuficiență cardiacă sau arteroscleroza. În sens opus, medicația cardiologică, precum amiodarona, mai exact cordarone, care este un antiaritmic excepțional, poate dăuna ireversibil funcția glandei endocrine, precum și ale medicamente, de exemplu beta-blocantele, pot influența axul endocrin, determinând disfuncții sexuale. Astfel, în cadrul unei evaluări endocrinologice, puteți beneficia de un diagnostic și un management terapeutic corect”, explică dr. Amel Cîrla, medic specialist endocrinolog.

See Also

Este esențial un control post infecție COVID-19 la medicul pneumolog

Echipa Cardio Help este completată de medicul pneumolog. În contextul pandemiei COVID-19 mulți pacienți au avut și ai nevoie de consultul și sfaturile unui specialist pneumolog.

„Pacienții care prezintă tuse sau respirație grea, o respirație șuierătoare sau au dificultăți în respirație în momentul în care vor să faci niște exerciții, pe care în mod normal le făceau foarte ușor, ar fi indicat să mergi la un cabinet pneumologic pentru un consult, eventual o spirometrie, ceea ce indică volumele de aer care ajung în plămâni sau dacă prezintă o restricție sau o obstrucție pulmonară. Este indicat mai ales în contextul actual, cu formele de COVID-19 ca oamenii să vină la un control post-infecție pentru o evaluare, o spirometrie, radiografie pulmonară sau analize de control”, spune dr. Iulia Fuiorea, medic specialist pneumolog.

Diagnostic complet și tratament adecvat, pentru pacienții cu boli de inimă

Mortalitatea prin boli cardiovasculare este, în România, de trei ori mai mare decât cea prin cancer. Anual se sting 150.000 de români din cauza problemelor cardiace, ceea ce reprezintă 60% din totalul deceselor înregistrate pe întreg teritoriul ţării noastre, fapt care ne clasează pe locul patru în lume. Prevenția, prezentarea la medic la timp, chiar și atunci când nu ne doare nimic este extrem de importantă.

„În cadrul cabinetului de cardiologie oferim în special servicii de prevenție pentru pacientul cardiac, pentru că un pacient care este diagnosticat precoce, este un pacient câștigat pentru societate și pentru familia lui. La nivelul cabinetului putem să efectuăm multe dintre serviciile care ne ajută pentru stabilirea unui diagnostic corect, astfel încât pacientul să nu necesite internare. Pornind de la o banală electrocardiogramă, care ne poate ajuta la stabilirea anumitor afecțiuni cardiace, până la efectuarea testului de efort, sau pentru efectuarea indicelui gleznă-braț care stabilește diagnosticul arteriopatie periferică, noi reușim să stabilim un diagnostic complet și un tratament adecvat pentru pacienții noștri.  O altă investigație necesară în diagnosticul pacienților este ecografia cardiacă cu Doppler, care ne oferă informația atât despre structura cordului, cât și despre funcția lui, ajutându-ne în stabilirea diagnosticului corect”, explică dr. Laura Bogdan, medic primar cardiolog.

ADRESA:

  • Craiova, Calea București nr. 58, bl.D2
  • Tel: 0251. 708.626

 

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

COPYRIGHT 2021 Creat de WEB GRYG DESIGN. Toate drepturile rezervate.

Scroll To Top