Noul contract-cadru va intra în vigoare începând cu 1 iulie 2021

În urma consultărilor dintre CNAS și Ministerul Sănătății, cele două instituții vor propune Guvernului prelungirea până la data de 30 iunie 2021 a termenului de aplicare a prevederilor HG nr. 140/2018 (pentru aprobarea pachetelor de servicii şi a Contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2018 – 2019).

Proiectul noului Contract–cadru va fi publicat în transparență decizională în jurul datei de 1 martie 2021.

„Proiectul de Contract–cadru propune revizuirea pachetelor de servicii medicale, întărirea prevenției în sănătate prin orientarea cu prioritate a fondurilor către serviciile de profil, precum și diversificarea unor tipuri de servicii medicale necesare pentru prevenirea, monitorizarea și tratamentul unor afecțiuni. Alte propuneri au ca scop scăderea birocrației”, a declarat Adrian Gheorghe, președintele CNAS.

CNAS va publica în scurt timp calendarul consultărilor cu partenerii de dialog social, astfel încât forma finală a proiectului de Contract-cadru să fie definitivată în timp util, iar  proiectul de act normativ să fie supus aprobării Guvernului  până la data de 1 iunie 2021.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Compartiment ORL, dotat cu aparatură de ultimă generație, la Spitalul Colentina

Next Post

Condiții de internare la standarde europene, pentru pacienții spitalului de Boli Infecțioase din Cluj

Related Posts
Verified by MonsterInsights