Studenții craioveni, pregătiți să protesteze în stradă, pentru eliminarea gratuității transportului feroviar

În cadrul conferinței de presă susținute de prim-ministrul Florin CÎȚU în data de 10.02.2021, acesta a prezentat Ordonanța de Urgență privind unele măsuri fiscal-bugetare și pentru modificarea şi completarea unor acte normative. Prin cele prezentate în ordonanță, se propune modificarea articolului 205, alineatul (2):

„În timpul anului universitar, studenții înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență, în instituțiile de învățământ superior acreditate, în vârstă de până la 26 de ani, beneficiază de tarif redus cu 50% pe mijloacele de transport local în comun, transportul intern auto, transport intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a și naval. Studenții orfani sau proveniți din casele de copii beneficiază de gratuitate pentru aceste categorii de transport.”

COMUNICAT DE PRESĂ – Convenția Organizațiilor Studențești din Craiova

Subiectul de actualitate care face obiectul dezbaterii la nivel național și anume, eliminarea gratuității transportului feroviar pentru studenți, este o măsură căreia studenții i se opun categoric și vor întreprinde orice acțiune pentru a menține această facilitate.

Un beneficiu care cu greu a fost obținut și a cărui soartă, neoficial, a fost deja decisă de autorități, riscă să se mențină cu aceleași dificultăți în ciuda eforturilor depuse de reprezentanții studenților.

Încercările de rezolvare pe care le-au avut aceștia cu autoritățile nu s-au soldat cu o soluție favorabilă pentru studenți, iar poziția pe care au adoptat-o cei de la conducere nu pare să încline în interesul acestora.

Vocea fiecăruia contează, dar mai multe voci se fac auzite, așa că nu trebuie să ne limităm la a da un share și un comentariu inițiativelor online, ci trebuie să ne manifestăm la un alt nivel.

Viața de student, deși în ochii multora pare lipsită de griji și dificultăți, de multe ori s-a lovit de greutățile sistemului, iar invocarea unor comparații cu alte state europene ar trebui făcută cu privire la calitatea învățământului, iar nu cu privire la o facilitate care este justificată de multe rațiuni.

Fiind unul dintre marile centre universitare din țară, Craiova, prin studenții pe care îi pregătește pentru viitor, se opune acestei măsuri și își va exprima activ atitudinea prin toate mijloacele pe care le are la îndemână.

See Also

Organizațiile studențești din cadrul Universității din Craiova susțin studenții craioveni și nu numai, precum și  drepturile acestora. Din aceste considerente, sprijină inițiativele derulate de federațiile studențești la nivel național și se opun ferm acțiunilor executivului.

De asemenea, Convenția Organizațiilor Studențești Craiova își asumă rolul de liant al ONG-urilor de la nivelul Universității din Craiova, care totodată au calitatea de membru al acestei structuri și le  susține acțiunile astfel încât studenții craioveni să nu fie subiectul unor ambiții politice.

Poate sărbătoarea pe care mulți o așteaptă pe data de 14 Februarie o să aducă o nouă etapă pentru reprezentarea studențească și va situa opinia studenților pe ordinea de zi a autorităților.

sursă foto: gettyimages

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

COPYRIGHT 2021 Creat de WEB GRYG DESIGN. Toate drepturile rezervate.

Scroll To Top