Compania RURIS – donații de zeci de mii de euro pentru SCJU Craiova

Compania RURIS susține sistemul medical din Craiova. În ultima perioadă, reprezentații RURIS au făcut mai multe donații Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova. Peste 30.000 de euro au fost investiți pentru achiziția de aparatură medicală în clinicile de Chirurgie Toracică, O. R. L, Ginecologie și Gastroenterologie. Recent, compania a donat unității medicale utilaje necesare pentru a face curățenie în curtea spitalului.

Sistemul medical craiovean are nevoie de ajutor, iar de multe ori sprijinul venit din partea reprezentanților companiilor private poate face diferența, salva vieți. RURIS este una dintre companiile craiovene care a ales să investească în sănătate. Conf. univ. dr. Alin Demetrian, șeful clinicii de Chirurgie Toracică și fost manager al unității medicale spune că astfel de gesturi sunt extrem de importante pentru cadrele medicale și pacienți.

În urmă cu 4 ani am ocupat pentru o scurtă perioadă de câteva luni postul de manager interimar al SCJU Craiova. În aceea perioadă, am avut onoarea de a cunoaște un om minunat, în persoană domnului Mircea Petrescu, manager al companiei RURIS din Craiova. Domnia să m-a contactat din proprie inițiativă și m-a întrebat cum ar putea ajută spitalul. Cunoscând dinainte profilul de activitate al companiei RURIS, mi-a venit atunci ideea de a solicită pentru spital un utilaj cu dublă funcție: cositoare pe timp de vară și freză de zăpadă pe timp de iarnă. Domnul Petrescu a acceptat imediat solicitarea mea și în scurtă vreme promisiunea dânsului s-a concretizat prin sponsorizarea utilajului respectiv către spital. La momentul respectiv din păcate nu a fost disponibilă și freza pentru zăpadă, dar ne-am bucurat imediat măcar de partea de cositoare având în vedere marea suprafață de teren a Spitalului. Lunile au trecut, la fel și scurtul meu mandat la conducerea spitalului și nu mică mi-a fost mirarea când după mai bine de 2 ani de la părăsirea postului de manager am fost contactat de același Domnul Mircea Petrescu, care m-a anunțat simplu că a sosit și freza de zăpadă pentru utilajul deja donat. I-am mulțumit sincer dar ascunzându-mi enormă și plăcuta surpriză rară de a vedea un Om respectându-și o veche promisiune. Bineînțeles că l-am pus în legătură imediat cu nouă echipă managerială și utilajul a fost completat rapid cu piesă mult așteptată. Dar iată că generozitatea Domnului Mircea Petrescu și a companiei RURIS a “recidivat” din nou în vremea Pandemiei actuale cu virusul SARS-COV2: din nou am fost contactat de Domnul Mircea Petrescu pentru a mă întreba de ce aparatură /instrumentar am avea nevoie în aceste vremuri, menționând că este dispus să ajute consistent nu numai Clinică de Chirurgie Toracică pe care o conduc ci și alte secții ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova. Am anunțat colegii și la sfârșitul anului 2020 am primit de la compania RURIS generoasă sumă de 139141.58 lei (aproximativ 30.000 euro) pentru achiziția de aparatură medicală în clinicile de Chirurgie Toracică, O. R. L, Ginecologie și Gastroenterologie. Achizițiile sunt aproape finalizate și se vor resimți în curând în calitatea actului medical din cadrul spitalului. Mai mult, și Clinica de Urologie a primit recent promisiunea domnului Mircea Petrescu pentru un viitor sprijin financiar și cunoscând cele de mai sus sunt convins că așteptările nu vor fi zadarnice. În numele pacienților noștri din Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova mulțumesc”, spune conf. Univ. Dr. Alin Demetrian, șef clinică Chirurgie Toracică – Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Care sunt contraindicațiile pentru vaccinare ANTI-COVID?

Next Post

Monitorizarea ritmului cardiac al bebelușului. Ce presupune și unde se poate efectua

Related Posts