Scanarea intraorală – cea mai nouă tehnică de amprentare dentară, disponibilă în Centrele MaxxDent

Una dintre cele mai noi și importante tehnologii apărute în domeniul medicinei dentare este scanarea intraorală. În cadrul Centrelor de radiologie dentară digitală MaxxDent din Craiova, pacienții pot beneficia de acest tip de investigație, care este cea mai nouă tehnică de amprentare dentară. În comparație cu metoda clasică, scanarea intraorală este mult mai confortabilă pentru pacienți, în plus, reproduce exact forma dinților și a maxilarelor, precum și culoarea acestora, deci este o metoda de înaltă precizie și fidelitate.  

De la introducerea lor, de la începutul anilor 1990, procesele și tehnologiile de scanare intraorală s-au îmbunătățit și s-au diversificat. Amprentarea digitală reprezintă o tehnică care produce un rezultat de înalta calitate. Procesul este mai sigur, mai sănătos (neinvaziv) și mai confortabil pentru pacienți și pentru medici.

Scanarea intraorală poate reproduce foarte fidel si precis atât forma și culoarea dinților cât și structura osoasă. Este o procedură confortabil pentru pacient deoarece nu implică utilizarea ,,lingurii” sau a materialelor de amprentare. Optând pentru o scanare intraorală, specialiștii pot reproduce forma și mărimea exactă a dinților în diverse materiale, folosindu-le ca modele. Ulterior, pe aceste modele se pot face măsurători, se pot proba aparate ortodontice și lucrări dentare, înainte de a fi fixate în cavitatea bucală.

„Scanarea intraorală funcţionează prin emisia unui fascicul luminos (lumina structurata sau laser), proiectat pe suprafaţa dinţilor şi captarea prin camere de înaltă rezoluţie a distorsiunilor fasciculului, cauzate de lovirea de dinţi”, spun specialiștii MaxxDent.

Scanarea intraorală permite determinarea imediată a calității amprentei. Sunt obținute modele 3D virtuale ale danturii pacienților, modele ce pot fi salvate pe calculator fără a fi create fizic  modele de amprenta. Acest procedeu economisește timp și spațiu și oferă posibilitatea de a trimite cu ușurință modelele la laborator prin mijloace electronice, reducând timpul și costurile.

Noua tehnologie folosită în Centrele de radiologie dentară digitala MaxxDent ajută la obținerea amprentelor necesare pentru modelarea și fabricarea de coroane unice, proteze, punți, dar și în domeniul chirurgical și în ortodonție, pentru fabricarea aparatelor dentare și a diferitelor dispozitive ortodontice personalizate.

See Also

„Scanarea intraorală are foarte multe avantaje datorită tehnologiei avansate utilizate si constituie un mare salt  față de oricare  altă formă de amprentare clasică. Este declarată câştigătoare la toate nivelurile: cost, eficienţă, confort, rapiditate și în special fidelitate”, conchid specialiștii din Centrele de radiologie dentară digitală MaxxDent.

 Telefon programări:

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

COPYRIGHT 2021 Creat de WEB GRYG DESIGN. Toate drepturile rezervate.

Scroll To Top