Maternitatea MaDonna Maria 9 ani de succes. Mii de copii aduși pe lume, mii de femei sănătoase

9 ani. Emoție. Magie. Mii de bebeluși care au văzut pentru prima dată lumina zilei la Maternitatea MaDonna Maria. Mii de părinți care și-au strâns pentru prima dată în brațe copilul, înconjurați de o echipă de medici profesioniști, care i-au susținut pas cu pas în cele nouă luni.
O unitate medicală care a adus un nou concept pe piața serviciilor medicale din Oltenia și care an de an a ridicat standardele de îngrijire.
MaDonna Maria este singurul spital privat de obstetrică-ginecologie, din Sud-Vestul țării clasificat și acreditat de Ministerul Sănătății și Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS). Un spital care nu arată și nu miroase a unitate medicală. Un spital unde te simți în siguranță. Nu mai puțin de 50 de cadre medicale se asigură că fiecare gravidă și bebeluș au tot confortul.

Povestea primei maternități private din Oltenia a început în 2011. De atunci în fiecare  a câștigat și mai mult încrederea pacientelor, prin munca depusă zi de zi de o echipă de oameni care iubesc ce fac și care nu obosesc niciodată să inoveze, să învețe, să se autodepășească. De 9 ani echipa MaDonna Maria a arătat că se poate și în Oltenia să oferi pacientelor servicii medicale la standardele din Occident.

„În toți acești ani am încercat să creăm emoție și magie prin amintirile ce vin în minte pentru fiecare dintre noi. De fapt, emoțiile, bucuria sunt amintirile cele mai de preț. Suntem mai mult decât o familie și ne place să credem că suntem mai trainici decât o căsnicie. În cei nouă ani am avut foarte multe reușite împreună. Lucrăm în fiecare zi cu copii, dar MaDonna Maria este  de fapt copilul nostru al tuturor. L-am creat, avem grijă de el, încercăm să îl creștem cum se cuvine, să îl oblojim când are nevoie și negreșit în fiecare seară să îl luăm în brațe”, spune Alexandra Preda, manager Madonna Maria.

Echipa medicală și investițiile în tehnologie de vârf, mereu o prioritate

Promotorul activității medicale de la MaDonna și omul care a dat viață acestui spital care scrie istorie în medicina din S-V Olteniei este dr. Leontina Șurtea, director medical, medic primar, doctor în științe medicale, Diplomat al Facultății de Medicină și Farmacie din Elveția, Geneva. Dr. Leontina Șurtea vorbește cu dragoste despre tot ce se întâmplă la MaDonna Maria și spune că toate acreditările și recunoașterile obținute de acest spital atestă calitatea serviciilor medicale și grijă față de mame și bebeluși. Și-a dorit să le ofere femeilor din Oltenia un loc unde să nu se teamă de nimic, să se bucure de cel mai frumos moment din viața lor și a reușit.

„Cei 9 ani au reprezentat pentru noi o muncă de constituire a echipei medicale. Suntem o familie și ne ajutăm reciproc pentru a realiza obiectivul pe care ni l-am propus încă de la început: un nou concep de servicii medicale. Gravidele au nevoie de o atenție specială, de o bună supraveghere, de înțelegere deplină a situației lor, de aceea echipa MaDonna Maria a încercat să răspundă tuturor cerințelor pe care le poate avea o gravidă. Ne-am centrat pe monitorizarea foarte atentă a sarcinii, pe asigurarea consultațiilor, analizelor medicale și a întregilor griji pe care le presupune această perioadă în viața unei femei”, declară dr. Leontina Surte, director medical Madonna Maria.

Procentul de transfer de la spitalul MaDonna Maria către oricare altă instituție spitalicească,  sub 0,08%

Profesionalismul echipei medicale este dublat de aparatura de ultimă generație. Investiția în tehnologie de vârf a fost mereu o prioritate pentru conducerea unității medicale, iar rezultatele vorbesc de la sine. În cei 9 ani de la deschidere, procentajul de transfer de la spitalul MaDonna Maria către oricare altă instituție spitalicească a fost sub 0,08%. Compartimentul de Neonatologie al Spitalului MaDonna Maria este dotat cu toată aparatura necesară pentru îngrijirea micuților. Aici lucrează medici cu experiență, care urmăresc bebelușii și au grijă ca mamele să se acomodeze cât mai bine cu noile responsabilități. Mai mult, spitalul deține de câteva luni primul incubator hibrid lansat la nivel mondial de firma Dräger, incubatorul Babyleo care a revoluționat neonatologia. Vorbim despre un incubator care imită  în proporție de 95% uterul mamei.

„Privim totul cu cea mai mare seriozitate, suntem foarte conștiincioși în tot ceea ce facem, de la pregătirea noastră profesională până la calitatea serviciilor. Mămicile trebuie să simtă că aici au tot sprijinul și că vin la un grup de specialiști care fac tot ce ține de ei să le fie bine și lor și bebelușului. Beneficiază de sprijinul nostru pe tot parcursul sarcinii, la naștere, dar și după ce copilul a fost adus pe lume. Toată echipa de la neonatologie este alături de ele să le îndrume în noua viață alături de nou născutul familiei”, spune dr. Oana Hortopan, medic primar pediatru, specialist neonatologie.

 

Compartimentele de terapie intensivă și anestezie atât pentru adulți fost promovate la un nivel superior de MS

Când medicina este practicată din suflet și pacientul simte, iar relația medic-pacient devine una prietenească, complianța la tratament și confortul cresc. Femeile au nevoie pe timpul sarcinii de grijă, atenție, înțelegere, iar echipa MaDonna Maria le oferă tot suportul de care au nevoie. Așa se face că sunt mămici care au ales să nască și de 4 ori aici.

„Cine alege să nască o dată la MaDonna Maria revine și a doua și a treia oară. Avem paciente care au născut și de patru ori la noi. Este o bucurie pentru noi și o confirmare a faptului că ceea ce ne străduim să facem pentru gravidele noastre ne reușește”, povestește dr. Leontina Surte, director medical.

Siguranța și confortul sunt principalele motive pentru care gravidele aleg MaDonna Maria. Calitatea serviciilor medicale oferite de acest spital și investițiile făcute în echipamentele medicale au dus la clasificarea compartimentelor ATI de către Comisia de Specialitate a Ministerului Sănătății. O clasificare ce atestă complexitatea activității medicale desfășurate și siguranța pacientelor care aleg să își aducă pe lume copiii aici. Compartimentele de terapie intensivă și anestezie atât pentru adulți, cât și pentru nou-născuți au fost promovate la un nivel superior de către Comisia Națională de Anestezie și Terapie Intensivă. Este o clasificare ce atestă complexitatea activității medicale desfășurate și siguranța pacientelor, care aleg să își aducă pe lume copiii aici. În plus, echipa medicală comunic, colaborează și discută cazurile întâlnite astfel încât să ofere cele mai bune soluții fiecărei paciente.

„Avem o experiență foarte vastă, iar gravidele pot să aibă toată încrederea în noi. Tot timpul ne sfătuim, lucrăm în echipă, căutăm cele mai bune soluții pentru pacientele noastre. Suntem o echipă care se completează, care se ajută și care comunică spre binele gravidelor și bebelușilor”, explică dr. Loredana Avram, medic specialist obstetrică-ginecologie.

Singurul ecograf 5D din Sud-Vestul țării

MaDonna Maria este și singurul spital privat de obstetrică-ginecologie din sud-vestul țării unde femeile pot să beneficieze de ecografie 5D. Și premierele nu se opresc aici! Este și singurul spital din sud-vestul țării unde gravidele pot să beneficieze de cel mai bun tip de anestezie numit TERAPIA DURERII, adică o anestezie superioară ce asigura lipsa durerii timp de aproximativ 24 de ore. 

La MaDonna Maria nu au fost niciodată infecții nosocomiale

Dr. Oleg Gherghișan, șeful Secției de Obstetrică-Ginecologie, este alături de echipa MaDonna Maria încă de la înființare și spune că în fiecare an calitatea serviciilor medicale a crescut, iar în acest an, dificil și complicat de pandemia de coronavirus nu a făcut decât să întărească puterea echipei medicale.

„S-au făcut deja 9 ani de când suntem împreună. Anul acest a fost unul special, cu multe provocări, norme care a trebuit să fie acceptate de la o zi la alta, a fost nevoie să ne adaptăm și noi și pacientele. Pe lângă toate emoțiile legate de naștere pacientele s-au confruntat și cu temerile date de pandemie. Le-am fost și le suntem alături, am reușit să gestionăm foarte bine situația și să arătăm că suntem puternici și profesioniști și în situații de criză. Am fost la înălțime și de data aceasta” , spune dr. Oleg Gherghișan.

Măsuri maxime de protecție împotriva COVID-19

În această perioadă de pandemie, echipa Maternității a fost un real sprijin pentru femeile însărcinate, oferind un mediu sigur, steril, primitor pentru mămici și bebeluși. Igiena este sfântă în acest spital, care nu a făcut niciodată rabat de la a lua toate măsurile de protecție pentru orice tip de infecție.  Așa se face că în cei 9 ani de existență pe piața serviciilor medicale, spitalul MaDonna Maria nu s-a confruntat niciodată cu un caz de infecție nosocomială.

„Acest an ne-a demonstrat că funcționăm foarte bine împreună și în momentele grele și vom încerca mereu să evoluăm, să ținem pasul cu tot ce apare nou, să ne dorim din ce în ce mai mult de la noi. Măsurile de prevenție pentru infecții sunt aceleași care s-au dovedit extrem de eficiente în ultimii ani. În toți cei 9 ani niciodată nu am avut cazuri de infecție nosocomială. Totodată, în această perioadă de pandemie menținem măsurile de prevenție pentru infecția cu COVID-19, atât personalul medical cât și toate gravidele care ne trec pragul sunt testate”, declară Alexandra Preda, manager Madonna Maria.

În spatele acestor rezultate stau ore de muncă, atenție, investiție. Condițiile hoteliere. Atenția medicilor și asistentelor. Curățenia. Camerele proprii cu decor cald. Prin toate acestea MaDonna Maria și-a câștigat locul I pe piața serviciilor medicale din S-V Olteniei și încrederea pacientelor.

„Ne amintim de toate, de fiecare dintre dumneavoastră, de cele mai sensibile, de cele mai emotive, cele mai deschise, încrezătoare. MaDonna Maria înseamnă siguranță și asta am vrut să demonstrăm încă din prima zi. Ne bucurăm ca după 9 ani, prin consecvența pe care am arătat-o, să simțiți și dumneavoastră asta. Nu ne oprim aici, pregătim noi surprize”, conchide Alexandra Preda, manager MaDonna Maria.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Cosmin Durle: Planul Partidului Social Democrat pentru combaterea pandemiei Covid 19

Next Post

Cittadella Residence – apartamente moderne, la cele mai mici prețuri din Craiova (VIDEO)

Related Posts
Verified by MonsterInsights