Dermatoscopie computerizată – tehnologie de ultimă generație, pentru depistarea cancerului de piele, la MED TEHNICA

Peste 2.500 de români dezvoltă o formă gravă de cancer de piele în fiecare an şi jumătate dintre ei îşi pierd viaţa prematur. Estimările Organizației Mondiale a Sănătății arată că incidența și mortalitatea cancerului de piele au crescut alarmant în ultimii ani. Melanomul – numit și „cancerul negru” este cel mai agresiv dintre formele de cancer de piele. Nimeni nu ar trebui să moară de melanom în zilele noastre. Pielea este organul cel mai ușor de supus examinării, astfel încât cu ajutorul dermatoscopiei computerizate și a dermatoscopului computerizat MOLEMAX HD, care este tehnologia cea mai avansată în depistarea cancerului de piele, medicii dermatologi pot identifica precoce orice leziune suspectă sau cu risc de a se modifica și să o îndepărtăm în timp util.

Dermatoscopia este o metodă  modernă, rapidă  și neinvazivă de examinare a pielii, folosită pentru a crește acuratețea diagnosticului dermatologic. În prezent, în toate centrele de dermatologie specializate din străinătate, dermatoscopia computerizată este folosită ca investigație de rutină pentru urmărirea tuturor alunițelor de pe suprafața corpului, începând cu perioada copilăriei. Acest lucru este extrem de util deoarece aparatura performantă permite medicului dermatolog să îndepărteze acele alunițe cu risc crescut de a evolua spre cancer de piele.

Dr. Alexandra Bocîrnea, medic specialist dermatolog, la Centrul Medical Prima Clinic, oferă consultații tot cu ajutorul celui mai nou dermatoscop – MOLEMAX HD și spune aparatura de performanță este cea care poate dubla profesionalismul medicului, spre beneficul pacientului.

„Este foarte important să ai la dispoziție aparatură performantă, care să te ajute să stabilești cu precizie diagnosticul. Oamenii ar trebui să vină să facă o astfel de consultație pentru a investiga alunițele prezente și pentru a preveni apariția cancerului de piele sau a altor boli ale pielii. Dacă alunițele sunt în număr mare sau au aspect neobișnuit (atipic), medicul dermatolog va apela la examenul dermatoscopic. Această metodă este una neinvazivă, ușor de efectuat și nu necesită o pregătire suplimentară din partea pacientului. Acest lucru face posibilă depistarea precoce a melanomului sau a altor cancere cutanate într-un stadiu curabil, și previne exciziile. Examenul dermatoscopic ajută la orientarea diagnosticului cancerelor cutanate, în mod particular, a diagnosticul melanomului, dar și la diferențierea melanomului de alunițele obișnuite”, spune dr. Alexandra Bocîrnea, medic specialist dermatolog.

Pentru a examina pielea, dermatoscopul digital MOLEMAX, disponibil la MED TEHNICA, folosește lumina polarizată vizualizând straturile superficiale ale pielii și detectând celule pigmentare, nedetectabile cu ochiul liber.

Molemax HD este aparatul care pune la dispoziție nu numai sistemul de studiere a detaliilor alunițelor, ci și posibilitatea calculării unui scor de risc și posibilitatea stocării acestor date pentru comparațiile necesare la consultațiile ulterioare.

Când trebuie să apelezi la dermatoscopie

Din cauza că numărul de cazuri de cancer de piele și mai ales de melanom este în creștere, este indicat să mergeți la un dermatolog pentru efectuarea unui control dermatoscopic o dată pe an. De asemenea, mergeți la control ori de câte ori observați că o aluniță  și-a modificat formă, culoarea și dimensiunea sau prezintă simptome (durere, prurit) sau când aluniță a fost traumatizată.

 MoleMax-HD în portofoliul MED TEHNICA

See Also

Furnizorul de echipamente medicale MED TEHNICA deține în portofoliu aparate de dermatoscopie computerizată de top la nivel mondial (MoleMax HD, MoleMax HD AMTMB, DermDOC HR, SkinDOC).

MED TEHNICA furnizează centrelor medicale, spitalelor publice sau private,  celor mai noi tehnologii din domeniul sănătății (aparatură medicală, mobilier medical, instrumentar, consumabile medicale, produse ortopedice, uniforme medicale) oferind astfel clienților săi soluții complexe pentru diagnosticarea timpurie și prevenția bolilor și pentru îmbunătățirea calității vieții și tratarea pacienților. 

Produsele MED TEHNICA sunt fabricate de firme cu renume în domeniu, fiabilitatea sporită și durabilitatea fiind caracteristici principale ale acestora.

„Firma se dedică satisfacerii nevoilor clienților, printr-o continuă îmbunătățire a serviciilor existente pe piața actuală, contribuind astfel la realizarea unui mediu economic competitiv. Diferența între MED TEHNICA și competitorii săi este reprezentată de calitatea serviciilor oferite, prețul competitiv, logistică și know-how-ul echipei de specialiști proprii și ale partenerilor externi”, spune Adrian Sultana, directorul companiei.

         

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

COPYRIGHT 2021 Creat de WEB GRYG DESIGN. Toate drepturile rezervate.

Scroll To Top