Alege să naști în siguranță și în cele mai bune condiții

Sarcina și nașterea sunt evenimente importante în viața unei femei. În timp ce toate gravidele speră la o sarcină și la o naștere fără probleme, există întotdeauna riscul de complicații care ar putea afecta atât mama, cât și bebelușul. De aceea, dacă ești însărcinată, este vital să găsești medicul potrivit și acea maternitatea în care te simți în siguranță, atât tu, cât și bebelușul, pe toată durata sarcinii, în timpul nașterii și în primele zile de viață ale viitorului membru al familiei voastre, potrivit doc.ro

Când sunt însărcinate, femeile se confruntă cu tot felul de sentimente, unele contradictorii, așa că este lesne de înțeles de ce gravidele trebuie să se simtă emoțional în siguranță, pe toată perioada sarcinii. 

Pentru a face din această experiență una plăcută, memorabilă, este important ca încă din primele săptămâni de sarcină să găsești medicul potrivit care să-ți monitorizeze sarcina și care să te asiste la naștere. Pe parcursul celor nouă luni de sarcină pot interveni numeroase probleme, pe care va trebui să le poți discuta cu specialistul oricând. 

De aceea, medicul tău trebuie să fie unul care să-ți răspundă la orice nelămurire sau îngrijorare pe care o ai și care să te pune la curent cu tot ce ți se va întâmpla în cele nouă luni de sarcină, dar și cum va decurge nașterea și, dacă ai o sarcină cu risc, să știi exact ce se va întâmpla în fiecare etapă cu bebelușul tău.

Competenţa, experienţa profesională, dar și empatia medicului obstetrician-ginecolog sunt alte trei criterii pe care trebuie să le iei în calcul atunci când vrei ce este mai bun pentru tine şi bebelușul tău. Vasta experiență în domeniu a medicului obstetrician-ginecolog îți va da un sentiment de siguranţă, așa că acesta este un factor de luat în calcul atunci când urmează să aduci pe lume un copil. Dar contează și felul în care tu, ca femeie și pacientă, ești sprijinită și tratată. 

Însă nu doar doar medicul în grija căruia te vei afla pe toată perioada sarcinii este important, ci și maternitatea în care urmează să naști trebuie să fie dotată corespunzător, cu aparatură de ultimă generație, iar personalul medical să fie ultraspecializat, pentru a avea parte de cea mai atentă supraveghere, monitorizare și investigații clinice pe tot parcursul sarcinii și imediat după naștere, potrivit doc.ro. 

Maternitatea MaDonna Maria, spitalul pe care te poți baza

Ca orice mamă, știu că vrei ce este mai bun pentru copilul tău. Alege înțelept încă de la primele săptămâni de viață ale fătului, pentru a te asigura că până în momentul în care-ți vei putea ține pentru prima dată bebelușul în brațe, atât tu, cât și micuțul tău veți fi mereu în siguranță. 

Pentru că a crescut în ultimii ani numărul gravidelor care optează din ce în ce mai mult pentru nașterea în mediul privat, acum aproape zece ani s-a deschis primul spital privat de profil din Oltenia – Maternitatea MaDonna Maria, din Craiova. De altfel, este important de știut că acesta a primit acreditarea de la ANMCS (Autoritatea Națională a Managementului Calității în Sănătate – organizație guvernamentală a Ministerului Sănătății) cu punctaj maxim, adică grad II, cel mai înalt grad de încredere pentru pacienți, oferit până în prezent spitalelor bine pregătite din România.

Iar dacă ești îngrijorată cu privire la durerea resimțită în timpul nașterii, trebuie să știi că la Spitalul MaDonna Maria poți naște cu o nouă tehnică, inhalosedarea cu gaz ilariant. Aceasta este o metodă folosită deseori în străinătate, prin intermediul căreia durerea resimțită în timpul travaliului este redusă cu până la 80%. Este o metodă sigură și eficientă, cu efect rapid, şi care nu prezintă contraindicații. În plus, gravidele pot să beneficieze aici și de cel mai bun tip de anestezie numit terapia durerii, adică o anestezie superioară, care asigură lipsa durerii timp de aproximativ 24 de ore. Având aceste tehnici la dispoziție, viitoarele mămici au astfel mereu o stare de bine. 

Compartimentul de Neonatologie: aparatură performantă și medici supraspecializați

În cadrul secției de Neonatologie, medici cu experiență, au grijă de bebelușii născuți la termen, dar și cei care vin pe lume mult mai devreme.  

O altă temere a viitoarelor mămici este generată de sarcina cu risc ridicat. În cazul acestor paciente, pot apărea numeroase complicații care pot afecta fătul și chiar starea de sănătate a mamei. Din fericire, la Spitalul MaDonna Maria sunt medici care, din grija față de paciente și respectul pentru meseria aleasă, sunt supraspecializați în Medicină Materno-Fetală. Folosindu-se de cunoștințele pe care le au și de aparatura medicală ultraperformantă existentă în cadrul maternității, aceștia pot face evaluări de medicină materno-fetală complexe și de mare acuratețe. Singurul ecograf 5D din Oltenia se găsește aici, la Spitalul MaDonna Maria Craiova, potrivit doc.ro. 

În cazul în care micuțul tău se grăbește să vină pe lume, nu trebuie să-ți faci griji! La Spitalul MaDonna Maria se găsesc medici foarte buni și aparatură mereu în pas cu ultima tehnologie, mai ales aparatură pentru nou-născuții care nu au avut parte de un start foarte bun în viață. 

Astfel, pentru secția de Terapie Intensivă – Neonatologie, pe lângă incubatoarele deja existente,  a fost achiziționat  recent un incubator hibrid, clasificat la nivel mondial drept „cel mai bun mediu posibil după pântecul mamei”. Acesta realizează o termoreglare optimă a nou-născuților într-un mediu de îngrijire deschis, închis și în timpul transportului. Datorită combinației dintre cele trei surse de căldură, acest dispozitiv îi protejează pe micuții pacienți pentru ca aceștia să poată crește în siguranță. Totodată, incubatorul-hibrid este orientat și în sprijinul îngrijirii axate pe familie. O funcție de stimulare audio integrată în condiții de siguranță oferă posibilitatea de a reda în interiorul incubatorului sunetele bătăilor inimii mamei sau vocea acesteia, pentru a calma și stabiliza nou-născutul. 

See Also

De altfel, echipa medicală are grijă și ca mamele să se acomodeze cât mai bine cu noile responsabilități. Iar ce este și mai important, este că, în cadrul Spitalului Madonna Maria, proaspetele mămici beneficiază de sfaturile unor consilieri acreditați în alăptare, dar și de suport psihologic dacă au nevoie.

Siguranța pacienților este prioritară pentru echipa medicală de la Spitalul MaDonna Maria. Până în prezent nu au existat cazuri de infecții intraspitalicești (nosocomiale). Potrivit specialiștilor, printre cele mai frecvente tipuri de infecții luate din spital se numără infecțiile de tract urinar, infecțiile ce apar la locul intervenției chirurgicale, gastroenterita, meningita și pneumonia.

La Maternitatea MaDonna Maria, verificările sunt făcute cu rigurozitate și periodicitate pentru siguranța tuturor, o dată la două săptămâni. 

De aproape zece ani pe piața serviciilor medicale, Spitalul privat MaDonna Maria oferă viitoarelor mămici tot ce au nevoie ca să se poată bucura de cel mai frumos moment din viața lor: aducerea pe lume în siguranță a copilului lor. 

Articol preluat doc.ro ( https://doc.ro/sarcina-bebelusi-sanatatea-mamei/p-alege-sa-nasti-in-siguranta-si-in-cele-mai-bune-conditii). 

Autor: Dr. Oana Cuzino , Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

COPYRIGHT 2021 Creat de WEB GRYG DESIGN. Toate drepturile rezervate.

Scroll To Top