Cea mai avansată tomografie dentară computerizată (CBCT), în Centrele de Imagistică și Radiologie Dentară Digitală MaxxDent

Medicina stomatologică modernă se bazează, astăzi, pe imagini radiologice cât mai clare și amanunțite, în stabilirea corectă a diagnosticelor. Tehnologia CBCT a dus radiologia dentară într-o nouă eră, a făcut tranziţia de la rolul pur diagnostic al radiologiei dentare, la rolul său de ghidare şi simulare a tratamentelor şi procedurilor chirurgicale, prin soft-uri speciale. Computerul Tomograf (dentar) cu Fascicul Conic (CBCT) reprezintă cea mai nouă tehnologie în domeniul imagisticii, ce permite vizualizarea în plan tridimensional a zonelor scanate. Tomografia CBCT, de care pacienții pot beneficia în cadrul Centrelor de Imagistică și Radiologie Denatară MaxxDent, este un instrument indispensabil pentru serviciile medicale din implantologie, chirurgie maxilo-facială, ortodonție, endodonție, etc.

Autor: Ana-Maria Predilă

 

 

Apariţia tomografiei dentare computerizate cu fascicul conic, special dedicată uzului stomatologic, a marcat revoluţionarea stomatologiei şi trecerea de la imagistica 2 D la cea 3D. Tomografiile dentare sunt recomandate pentru diagnosticarea, planificarea și urmărirea tratamentului în cazuri complexe, iar beneficiile sunt mult mai mari decât riscurile.

Cum funcționează tehnologia CBCT și de ce este diferită de CT-urile medicale

Computerul Tomograf – CBCT-ul, se realizează cu ajutorul fasciculului conic de raze X, printr-o singură rotire a aparatului în jurul capului pacientului și înregistrează sute de imagini ale zonei de interes, acestea fiind apoi reconstruite cu ajutorul unui software de imagistică, în vederea obţinerii modelului virtual 3D. Imagistica tridimensională creată prin CBCT permite o mai bună diagnosticare și planificare a tratamentului (stomatologic).

Fasciculul conic de raze X  CBST este total diferit de fascicului liniar folosit de CT-urile medicale. CT-ul folosește un fascicul liniar îngust în formă de evantai în jurul pacientului obținând pe rând câte o secțiune axială prin fiecare rotire. Pentru a obține imaginea unei secțiuni anatomice, sunt necesare foarte multe rotații- ceea ce înseamnă expunere mare la radiație. De aceea, în cazul CBCT este suficientă o singură scanare de scurtă durată pentru a cuprinde întreaga arie de investigație.

Confortul pacientului este maxim
„Utilizarea imagisticii tridimensionale (3D) este cel mai eficient instrument de diagnosticare și planificare a tratamentului pentru specialiștii în ortodonție, parodontologie și implantologie. Este cea mai modernă și precisă investigație radiologică dentar. Este utilă pentru a determina diverse unghiuri, adâncimi, grosimi, densităţi, se pot selecta numai anumite ţesuturi”, spun specialiștii din cadrul Centrelor de Imagistică (Radiologie și Tomografie) Dentară Digitală MaxxDent.

Confortul pacientului este maxim, eliminându-se teama de tomografie, corelată cu poziția orizontal, pacientul stă in picioare, perfect confortabil, iar întreaga procedură durează doar câteva secunde.

„Întreaga procedură este de foarte scurtă durată (aproximativ 12 sec) , iar nivelul de expunere la radiaţii în cazul unei tomografii computerizate realizate cu aparatele CBCT este foarte scăzut în comparaţie cu tomografiile clasice – cu până la 80%. Se obțin până la 7.000 de imagini (slices-uri)”, explică specialiștii MAXXDENT.
CAMPANIE MAXXDENT – Radiografie de control, GRATUITĂ!”

În perioada 17.08 -16.10. 2020 MaxxDent – Radiologie Dentara Digitala desfășoară Campania „Radiografia de Control”. În cadrul campaniei pacienții care efectuează investigații radiologice 3D (CBCT) primesc un Voucher, care le ofera dreptul la o Radiografie de control, GRATUITĂ!” Această campanie nu a modificat tariful tomografiilor.

Toate tipurile de radiografii dentare, atât intraorale cât și extraorale, 2D ți 3D, se efectuează în CENTRELE MaxxDent pe baza de programare!       

PROGRAMARI  TELEFONICE  la numerele de telefon :

  • 0756 131 916 ( Cabinetul din Calea București – lângă KFC)
  • 0759 131 916 ( Cabinetul din Calea Unirii, nr.89)

PROGRAMARE ON-LINE în Aplicația QUICKBOOK (disponibila pe Android, IOS, sau Google)!

  • Aplicația este disponibilă și pe site-urile:
  • maxxdent.ro
  • radiografiedentaracraiova.ro

Total
19
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Maria Florica, student UCV: „Student antreprenor este proiectul din care am învățat ce înseamnă o afacere”

Next Post

PSD Dolj va asigura servicii de urbanism la un click distanță

Related Posts