Consultație și investigații cardiologice, GRATUITE, pentru donatorii de sânge, la Centrul Medical Echipa Inimii

Medicii cardiologi din cadrul Centrului Medical Echipa Inimii vin în sprijinul comunității și oferă servicii cardiologice, gratuite, celor care fac dovadă că au mers să doneze sânge, la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Dolj, în luna septembrie.

Autor: Ana-Maria Predilă

 

 

Sute de bolnavi din toată Oltenia așteaptă zilnic pe patul de spital sângele de care le depinde viața. Nu de puține ori, operațiile sunt amânate sau medicii din Centrul de Transfuzie Sanguină sunt puși în situația în care să aibă o singură pungă de sânge și mai mulți bolnavi în stare gravă, între care trebuie să aleagă. O realitate cruntă, care poate să fie schimbată numai prin implicarea comunității, așa cum se întâmplă în alte țări, prin creșterea numărului de donatori.

Medicii cardiologi de la Centrul Medical Echipa Inimii își doresc să încurajeze donarea de sânge și oferă gratuit o consultație cardiologică și un ECG tuturor persoanele ce pot face dovada donării de sânge, până la finalul lunii septembrie 2020.

Dr. Radu Stăvaru, medic specialist cardiolog

„Este mare nevoie de donatori de sânge. Oamenii trebuie să conștientizeze că în spitale sunt foarte mulți bolnavi a căror viață depinde de gestul lor de omenie. Donarea de sânge salvează vieți și în același timp aduce beneficii și donatorului. În contextul pandemiei donatori de plasmă COVID – 19 pot ajuta pacienții din unitățile medicale să se facă bine. Nu putem rămâne indiferenți față de această mare problemă a lipsei donatorilor de sânge. De aceea, dorim să încurajăm acest gest salvator de vieți, și să oferim celor care pot să doneze acces la servicii medicale cardiologice gratuite”, spune Radu Stăvaru, medic specialist cardiolog Echipa Inimii.
Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Craiova organizează o acțiune de donare de sânge, la sediul din Str.Tabaci Nr. 1 sâmbată (29.08.2020), între orele 07:30 – 14:00.

Donatorii de sânge sunt îngeri pentru bolnavii aflați pe patul de spital. În saloanele spitalelor din Oltenia, mii de pacienți aflați în stare gravă așteaptă picăturile de sânge de care le depinde viața. 

Cei 450 de mililitri de sânge donaţi de o singură persoană pot salva chiar şi trei vieţi. Pentru donator, această cantitate de sânge este doar o rezervă care se reface cantitativ cam în două ore, dar pentru cei aflați pe patul de spital înseamnă viață.

See Also

Donarea de sânge nu salvează doar viețile altora, ci aduce și beneficii organismului donatorului. Oamenii care donează sânge cu regularitate îşi reduc riscul de a dezvolta boli grave şi de a suferi un accident vascular cerebral sau un atac de cord. Donarea de sânge este benefică pentru sănătatea donatorului întrucât sângele este împrospătat, iar imunitatea şi rezistenţa organismului la şocuri cresc. De exemplu, dacă omul va suferi un accident, reacţia organismului îi va ajuta pe medici, acesta fiind deja obişnuit cu pierderea de sânge şi înlocuirea lui.

Potrivit Hotărârii Guvernului nr. 1364 din 4 octombrie 2006 pentru aprobarea drepturilor şi obligaţiilor donatorilor de sânge, orice persoană are dreptul de a primi materiale informative privind donarea de sânge. Pe tot parcursul derulării procedurii de selecţie ca donator de sânge, persoana care participă la aceasta are dreptul să primească explicaţii privind scopul şi rezultatele interviului, examenelor şi testelor care i se efectuează. Orice donator are dreptul să primească, la cerere, un buletin de analiză cu rezultatele testelor efectuat în mod gratuit. Cei care donează sânge periodic au dreptul să efectueze un examen radiologic şi unul biologic gratuit, în fiecare an. În unele cazuri, un examen cardiologic este necesar pentru depistarea unor posibile afecţiuni.

Contact Centrul Medical Echipa Inimii:

  • 0724 690 949
  • B-dul 1 Mai, nr.45 C

 

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

COPYRIGHT 2021 Creat de WEB GRYG DESIGN. Toate drepturile rezervate.

Scroll To Top