Reportaje medicale Sănătate

Saloane ca în Occident, la spitalul MaDonna Maria. Confort și armonie pentru mămici și bebeluși

Sarcina și aducerea pe lume a copilului sunt momente magice pentru o femeie, de atunci începe să se scrie o nouă poveste. Spitalul privat MaDonna Maria din Craiova este de nouă ani martorul și creatorul a mii de astfel de povești dătătoare de viață. Calitatea serviciilor medicale înseamnă și confort, un mediu în care să simți siguranță, dar care să nu miroase și să semene a spital, grijă pentru detalii, saloane moderne. Maternitatea MaDonna Maria reușește să primească mămicile și bebelușii într-un cadru cald care îndeamnă la liniște și echilibru.

AUTOR: ANA-MARIA PREDILĂ

 

 

De acum, spitalul MaDonna Maria primește viitoarele mămici în saloane moderne, complet renovate, în rezerve de lux decorate să ofere cadrul ideal pentru a te bucura de cel mai frumos moment al vieții. Culorile în care sunt vopsiți pereții, grija pentru fiecare detaliu, curățenia ca „în farmacie” sunt, de fapt, dovada respectului oferit de echipa spitalului fiecărei paciente care ajunge aici.

Maternitatea MaDonna Maria, singurul spital privat de Obstetrică-Ginecologie din Sud-Vestul țării, acreditat și clasificat de Ministerul Sănătății ne-a pregătit încă o surpriză. Am fost bucuroși să vedem că frumosul poate să devină mai frumos și că poate exista într-un spital. De curând, echipa MaDonna Maria a decis să facă o renovare și modernizare completă pe partea de servicii hoteliere. Și da, atât timp cât stai internată aici te simți ca la hotel. Fiecare rezervă este atent amenajată și decorată.

„Am renovat toate rezervele. Am făcut totul cu multă atenție la detalii, mult bun gust, cu elemente moderne și cu un singur scop: acela ca fiecare mămică se se simtă confortabil la noi, să aibă parte de liniștea necesară perioadei de lehuzie, de intimitate, de siguranță și o stare de bine. Pentru că merită din plin toate acestea”, spune Alexandra Preda, managerul Maternitatii MaDonna Maria.
Cum sunt concepute rezervele

Rezervele nu au fost concepute ca unele clasice de spital. Designul lor unic și ambianța creată au fost gândite astfel încât toate femeile să se simtă ca acasă.

„Spitalul nostru propune un sistem de cazare tip rooming-in – cazare mamă și copil – în rezerve (cu baie proprie) de lux, single, duble, dar și rezerve single cu posibilitate de însoțitor, pentru tăticii sau un alt membru al familiei care dorește să fie aproape de fericita mămică și de minunea ei. Există și posibilitatea cazării însoțitorului, totul depinde însă și de contextul epidemiologic mondial și național”, explică Alexandra Preda.  
Iubim ceea ce facem și ne dorim să putem oferi tot confortul și mai mult decât atât”

Modernizarea permanentă este una dintre dovezile de respect față de mămicile care aleg MaDonna Maria. Având contextul actual munca pentru reamenajare a fost făcută etapizat. De multe ori s-a muncit în toiul nopții sau ori de câte ori erau câteva ore libere între relocarea pacientelor de la Saloanele de Terapie Intensivă sau Lehuze către Saloanele de Spitalizare.

„Decizia de redecorare și renovare a venit firesc, ca o nevoie de reîmprospătare și de nou. Iubim ceea ce facem și ne dorim să putem oferi tot confortul și mai mult decât atât, tuturor pacientelor ce se adresează Spitalului MaDonna Maria Craiova. Fiind singurul spital privat de Obstetrică-Ginecologie din sud-vestul țării acreditat și clasificat de Ministerul Sănătății, ne dorim să menținem mereu standardul ridicat în ceea ce privește calitatea actului medical și siguranței, dar și din punct de vedere al confortului și serviciilor hoteliere”, spune managerul spitalului.

Locul în care mama stă după ce trece de momentul nașterii, în care își petrece primele ore alături de copilului ei este extrem de important și trebuie să ofere o stare de liniște, echilibru, siguranță, armonie. De aceea, culorile și obiectele de decor au fost alese cu grijă.

„Partea de rezerve, locul unde mămicile își vor petrece primele zile alături de minunile lor, contează extrem de mult pentru bunăstarea și stabilitatea lor psihologică. Am ales o cromatică pastel, ușor de asimilat, punând accent pe culori ce îți dau o stare de bine și liniște. Ne-a ajutat foarte mult și dispunerea și spațialitatea rezervelor noastre, cea mai mică rezervă având peste 20 mp și fiecare rezervă având grup sanitar propriu. O încăpere care denotă armonie, bucurie și împlinire va transmite întocmai Armonie, Bucurie și Împlinire”, explică Alexandra Preda.

Nici un caz de infecție nosocomială în 9 ani

Succesul spitalului MaDonna Maria pe piața serviciilor medicale înseamnă însă un cumul între profesionalismul cadrelor medicale, dotarea cu aparatură și servicii de internare ca în Occident. Igiena este sfântă în acest spital, care nu a făcut niciodată rabat de la a lua toate măsurile de protecție pentru orice tip de infecție.  Așa se face că în cei 9 ani de existență pe piața serviciilor medicale, spitalul MaDonna Maria nu s-a confruntat niciodată cu un caz de infecție nosocomială

Acestea sunt rezultatele probelor de sterilitate și sanitație recoltate în urmă cu puțin timp din întreg spitalul: sala de operații, sala de nașteri, salon lehuze, salonul de terapie intensivă nou-născuți, saloane terapie intensiva adulți, salon travaliu, toate rezervele și toaletele.

Rezultatele acestor teste este negativ, adică ZERO risc de infecții nosocomiale, în cadrul spitalului MaDonna Maria Craiova.

„Testele de sterilitate și sanitație sunt făcute cu o periodicitate maximă și extrem de riguroasă. Sunt teste de autocontrol, dar nu numai. Ne dorim să putem garanta starea de siguranță a tuturor mămicilor ce ne trec pragul, să știe că aici au parte de toată protecția și siguranță necesare atât pentru ele cât și pentru puiuții lor.Mai mult decât atât, Spitalul MaDonna Maria a fost și este în continuare prima alegere pentru fiecare dintre membrii echipei MaDonna Maria Craiova. Absolut toată echipa, când a avut nevoie de servicii medicale de naștere, a trăit experiență nașterii propriului copil,  aici: de la medici, la asistente, la personal auxiliar și de conducere, la soții, surori, cumnate sau prietene”, adaugă Alexandra Preda.

Mai mult, toate probele recoltate de medicii specialiști din cadrul DSP Dolj, zilele acestea, au ieșit cu rezultat negativ la infecții, ceea ce atestă, încă o dată, grija pentru curățenie și igienă.

Personalul medical este testat constant pentru COVID-19

Este important de menționat în contextul epidemiologic actual, faptul că  personalul spitalului a fost și este testat constant pentru Sars-CoV-2, iar rezultatele sunt negative.

„La Maternitatea MaDonna Maria Craiova poți vii cu cea mai mare încredere și fără niciun fel de grijă suplimentară. Spitalul MaDonna Maria este singurul spital privat de obstetrică-ginecologie din sud-vestul țării acreditat și clasificat de Ministerul Sănătății și AMNCS pentru cele mai bune și sigure servicii medicale, cu cel mai înalt grad de încredere în România: gradul II”, conchide Alexandra Preda, managerul unității medicale.

Articole recente

Sorin Zaharie, medic primar nefrolog: Boala cronică de rinichi. Ce trebuie să știm?  

Predila Ana Maria

Ce trebuie să facem pentru a avea o inimă sănătoasă

Predila Ana Maria

Prof. univ. dr. Andrei Bondari s-a stins din viață

Predila Ana Maria

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/mediazec/public_html/wp-includes/functions.php on line 4609

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/mediazec/public_html/wp-includes/functions.php on line 4609