Elevul de 10 de la Liceul Militar Craiova: ,,Ambiția și încrederea sunt cheile succesului”

Andrei Mihai Pascu este elevul Liceului Militar ,,Tudor Vladimirescu” din Craiova care a obținut media 10 la examenul de Bacalaureat. Ambițios și foarte încrezător în el, Andrei a muncit ca să obțină această performanță. Implicat și optimist, a participat pe parcursul anilor de liceu la multe olimpiade și competiții, care l-au ajutat să de dezvolte și să scape de emoții. Andrei Pascu vrea să studieze, mai departe, la Academia Tehnică Militară din București.

 Autor: Marina Andrei

 

 

 

Media10: Ești unul dintre elevii de 10, ce te-au adus aici?

Andrei Pascu: Niciodată nu am renunțat la nimic, până nu am reușit. Este evident că în spatele oricărui rezultat se află muncă multă, care nu e pe placul tuturor copiilor, dar pentru mine reprezintă o mândrie. Faptul că am fost mereu diferit m-a ambiționat să fiu mereu primul. Cred că, ambiția de neclintit este cheia succesului, însoțită de încrederea  că finalul va fi unul bun.

În iunie, am avut parte de o pregătire intensă de trei săptămâni la liceu

Media10: Cum ai reușit să te pregătești în această perioadă plină de incertitudini?

A.P.: În perioada martie-iunie mi-am făcut propriul program, acasă. Obiectivul era să învăț câte ceva în fiecare zi, nu conta dacă era mult sau puțin. În iunie, am avut parte de o pregătire intensă de trei săptămâni la liceu, programul a fost stabilit să ne avantajeze din toate punctele de vedere. Făceam zilnic ore dimineața și de multe ori consultații după-amiază. Toate au fost puse cap la cap, într-un plan perfect, pentru ca noi să avem rezultate cât mai bune la final.

„Un imbold din partea părinților nu strică nimănui”

 Media10: Ce înseamnă pentru tine media 10?

A.P.: Media 10 a devenit un scop de bază pentru mine. Nu mă mulțumesc niciodată doar cu ce am, ci îmi doresc mereu să devin mai bun, să evoluez.

Media10: Care crezi că ar fi atitudinea ideală a unui părinte în perioada examenelor?

A.P.: Pentru mine libertatea e binevenită. Îmi place să mă organizez singur fiindcă știu ce, cât și cum să învăț, dar un imbold ocazional din parte părinților nu strică nimănui. La urma urmei, ei ne doresc doar binele.

,,Liceul Militar e o experiență minunată, care te dezvoltă și te transformă”

 Media10: Cum au fost cei patru ani de liceu?

A.P.: Fiecare secundă, oră, zi, lună din acești patru ani de liceu a avut rolul ei în desăvârșirea mea ca persoană. Și acum, după absolvire, pot spune că Liceul Militar e o experiență minunată, care te transformă și te dezvoltă cum nu ți-ai putea imagina, la doar 14 ani când începe totul.

„Aș schimba programa tuturor materiilor”

Media10: Ce ai schimba în învățământul românesc?

A.P.: Aș schimba programa tuturor materiilor care se bazează pe a învăța doar teorie.  Consider că nu ajută pe nimeni să știe azi o lecție tocită și să ia 10, iar apoi să uite. Mai bine am avea parte de dezbateri libere pe tema respectivă, punându-ne într-un fel sau altul și mintea la contribuție.

See Also

Media10: Care a fost materia ta preferată din liceu?

A.P.: Materia mea preferată a fost matematica. Aici nu încape îndoială, fiindcă pe ea sunt fundamentate toate celelalte științe exacte care mi-au fost drage.

,,Mereu am avut parte de învățători și profesori excelenți”

Media10: În cei 12 ani de studiu, crezi că a fost vreun profesor, educator sau învățător care și-a pus amprenta asupra ta?

A.P.: Mereu am avut parte de învățători și profesori excelenți. Perioada liceului a fost cheie în formarea mea, iar rolul principal a fost jucat de doamna dirigintă Pretorian Cristina, care mereu a avut sfatul potrivit când aveam nevoie și a reușit să mă scoată din orice impas. Trebuie să le menționez și pe doamnele profesor de matematică, Ionescu Corina, și de informatică, Marcu Alexandra, profesori care m-au susținut și m-au ajutat foarte mult în activitățile extracurriculare la care am participat, pe lângă suportul permanent de la ore și consultații. Cea mai importantă competiție la care am participat a fost BRD First Tech Challenge, competiție de robotică. Am participat doi ani consecutiv cu echipa. Plus, am fost la olimpiada de engleză, de matematică și la olimpiada de fizică. Și la concursuri de engleză: Public Speaking, Get your Grammar Right, Links to the world. Am mai fost și la olimpiada de lingvistică și la Concursul InfoEducația. Și au mai fost, dar nu le mai știu pe toate. Am luat multe premii la etapele județene, la nu și la naționale.

Media10: Ce îi sfătuiești pe elevii care vor da Bacul în anii viitori?

 A.P.: Trebuie să conștientizeze că orice provocare le-ar ieși în cale, reprezintă un mod de a se dezvolta, nu un obstacol. Fiecare întâmplare are rolul ei, iar eu sunt de părere că finalul va fi mereu unul bun. Deci, trebuie să aibă încredere în ei și în forțele proprii. Să nu se limiteze singuri fiindcă oricine poate face orice, doar dacă își propune.

Media10: Ce planuri de viitor ai?

A.P.: Îmi doresc să urmez Academia Tehnică Militară din București, specializarea Calculatoare. Aceasta simt că îmi este vocația și asta simt că îmi va plăcea. Pe termen lung, îmi doresc să pot lucra de acasă și să am un trai decent, dar să știu că muncesc cu drag.

What's Your Reaction?
Excited
1
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

COPYRIGHT 2021 Creat de WEB GRYG DESIGN. Toate drepturile rezervate.

Scroll To Top